Zing jij graag voor anderen?
Linda Lahaije
15 mei 2021 

Zing jij graag voor anderen?

Afgelopen week was een mega joekel van een feestweek, eerst Moederdag, toen mijn verjaardag, holy wat een prachtige dag was dat zeg, wat zag ik er tegenop want ja laat ik eerlijk zijn 50 worden was wel effe een dingetje in mijn hoofd dan, maar ja ik mag het toch maar mooi worden. Mijn grote liefde Aernout had samen met de kids van alles bedacht en ik werd wakker gezongen, heerlijk royaal ontbeten met allerlei lekkers (komkommer, aardbei, druiven, appels etc.) fantastisch verwend met mega gave cadeaus, de liefste en mooiste kaartjes die ik stiekem altijd nog specialer vind dan alle cadeautjes. Al een tijd geleden had ik besloten om mijn verjaardag niet te vieren, want ja je bent zelf lang in voorbereiding, zorgt de hele dag en dito avond voor iedereen en zelf heb je bar weinig, en zo’n joekel van een Sarah bij de voordeur zag ik al helemaal niet zitten, dus al maanden riep ik die dag ben ik er niet want dan zit ik lekker op het strand van Scheveningen.

 Die wens was zo groot, want zee en strand werken helend op mij, een dagje strand geeft het gevoel van 6 weken vakantie. Dus kids mee, die kregen gelukkig vrij van school, en wij heerlijk op pad, man man wat een enorme rijkdom, lunchen bij moeke (echte aanrader) daarna heerlijk op het strand, die geur en het geluid van de golven werken zo rustgevend, kinders zwemmen en dikke lol, enige nadeel is dat de dag zo snel voorbij was. Toen we naar huis reden schoot die joekel van een Sarah wel even door mijn hoofd, maar het geluk wil dat veel van onze vrienden niet echt dichtbij wonen en de vrienden die we in Weert hebben, weten heel goed dat ik niet blij van zo’n opblaaspop wordt, de ene enge variant was nog onze buren want hij was me al weken aan het jennen, maar eenmaal de hoek om viel er een last van mijn schouders gelukkig niks te zien. Dus even met onze Joep op pad maar toen we terugkwamen zag ik van alles wapperen kak wat is dat nou?? Hadden een van onze vrienden de voortuin met slingers en ballonnen behangen en echt superleuk allemaal foto’s op mijn kantoor gehangen, nou die zag ik niet aankomen, maar zo gaaf. 

Toen we dat aan het bewonderen waren kwamen de buren naar buiten die ik eerst verdacht dat hij dat gedaan had, maar een confetti kanon en bubbels en een lieve kaart sloot ik mijn verjaardag af. Innig gelukkig dat ik mijn verjaardag had gevierd zoals ik dat leuk vind en dus mega gelukkig van wordt. Vrijdag de 14e mei was er nog een feestje, want toen was ik 5 jaar getrouwd met mijn grote liefde, al 17 jaar is hij mijn allergrootste en beste vriend, 10 jaar mijn vriendje en nu 5 jaar mijn man, wat het gave was we hadden alle twee een super gave kaart geschreven voor elkaar met dezelfde strekking, dat we eindelijk geleerd hebben om ook zonder elkaar te groeien en dat we de laatste jaren daar wel experts in zijn geworden, want voor ons was het een dingetje om het altijd voor een ander heel goed te willen doen, voor iedereen te zorgen maar ja dat zit natuurlijk ook wel in onze zorg genen, alleen wij versterkte elkaar daar enorm in het altijd maar heel goed voor een ander te willen doen, tot dat wij besloten om het voor ons zelf goed te moeten doen en dat was wel een dingetje……

Dat enorme schuldgevoel wat ik daar best wel veel jaren heb gehad heb ik gelukkig allang niet meer, daarom zing ik altijd voor mezelf een verjaardags liedje er is er een jarig hoera hoera dat kun je wel zien dat ben ik ik ik ik ik, de dag begint al goed dan. Maar soms was het wel moeilijk om bij mezelf te blijven en dus bij mijn eigen waardes en mijn gevoel, want ook al was het voor mij heel duidelijk er blijven toch nog altijd mensen aan je elastiekjes trekken, puur om te kijken hoe sterk je bent en blijft in je standpunt of in je keuze, dat is en blijft een uitdaging. Zoals mijn schoonzus die een familie dag had gepland rond mijn verjaardag en vond dat ik dan maar niet naar Scheveningen moest gaan maar naar de Veluwe waar zij dat gepland had, je kan je er vast iets bij voorstellen wat er dan gebeurt…. 

Bij mij zijn er dan wat stadia waar ik doorheen moet, eerst was ik mega verbaasd, gewoon dat ze het durfde voor te stellen, daarna komt de stier naar boven en denk waaaaat en komt er een druk in mijn buik en krijg ik hartkloppingen, ja want de Veluwe is toch ook heel leuk, dus heb ik vriendelijk duidelijk gemaakt dat ze echt niet bepaald waar ik heen ga op mijn verjaardag, dat de Veluwe mij geen kriebels bezorgen ( behalve de negatieve kriebels toen we daar met Joep waren) en ik dus hartelijk bedank om bij die dag aanwezig te zijn en dus mijn eigen dag vier zoals ik dat prettig vind. Het is me nog steeds niet in dank afgenomen, maar dat is dan niet aan mij, de dag is verzet want de rest van de familie vond het geweldig wat ik deed, behalve mijn schoonzus die vindt het nog steeds belachelijk maar nogmaals dat is haar probleem niet het mijne, want ik wil graag trouw aan mezelf blijven en wat ik wil.  

 Dus voor wie zing jij nog steeds??   Toeval bestaat niet want op de spreuken kalender kwam deze echt lachen SlaapliedjeEr was eens een vader die altijd zijn kinderen in slaap zong, totdat hij zijn zoontje van drie tegen zijn dochtertje van twee de raad hoorde geven: ‘Als je net doet of je slaapt, houd hij op” Dus voor wie of wat zing jij nog steeds goed bedoeld? Enne zingen kan je ook lezen als zorgen, of heel goed je best doen om aardig gevonden te worden?   Alles begint met kiezen voor jezelf en loslaten wat niet van jou is, ik zal het anders zeggen: Volledig loslaten wat niet van jou is en wat je niet meer dient om vervolgens Vol vertrouwen te kiezen voor jezelf en voor de dingen die belangrijk voor je zijn, om te kunnen groeien en te zorgen dat je lekker in je vel zit, zodat jij Voluit je tofste leven kan leven, zonder belemmerende overtuigingen.    

Belofte maakt schuld Heel graag had ik op mijn verjaardag mijn nieuwe gave onlineprogramma gelanceerd en op mijn trouwdag mijn nieuwe e-book, met de 5 stappen om voluit te leven, maar stukje techniek liet mij in de steek om alles van aanvraag tot je het in je mailbox hebt lekker te laten lopen. Want graag had ik met heel veel bombarie en met enorme trots dat gedeeld, want het is echt een supergaaf, mega waardevol programma waarin je 21 dagen lang aan de slag gaat met loslaten, je doel stellen, kiezen voor jezelf, vast te zetten waar jij voor staat en wat je wilt en niet meer wilt, je gezondheid, slapen, stress, bewegen dus een allesomvattend programma, met dagelijks een mail en video en werkblad, maar dat moet even wachten, gelukkig niet heel lang. Daarom wil ik al wel vast de actie die ik bedacht had met je delen tatatataaaaaaa jij ontvangt 50% korting (omdat ik die hele mooie leeftijd heb bereikt) op de aanschaf van het onlineprogramma want ja 50 is te gek en dat moet gevierd worden!!🎈🎁🥳 Uiteraard is mijn E-book met 5 stappen om van weerstand naar weerbaarheid te gaan om voluit te leven geheel GRATIS.       Voor nu een heerlijk weekend, geniet dans en zing lekker voor jezelf

Reactie plaatsen