Zelfzorg is het nieuwe normaal
Linda Lahaije
15 mei 2020 

Zelfzorg is het nieuwe normaal

  Dit is weer een echte Linda inspiratiemail, dus je bent gewaarschuwd! Afgelopen weken heb ik me verbaasd, geïrriteerd en sommige emoties zal ik weglaten anders beland deze mail rechtstreeks in je spam box 😙, maar vooral heb ik gezien wat de enorme angst met mensen doet en dat is niet wat je nu kan gebruiken. Daarom even weer een stukje Linda realiteit en meteen weer tools hoe jij wel de regie houdt, want dat is mijn grootste doel, dat je gewoon weet waar abraham de mosterd koopt zullen we maar zeggen☺. Verbaasd omdat ik dacht dat we in een democratie leven, maar er zoveel mega censuur is via (social) media als je maar iets anders denkt dan de regering zou willen word je afgeschilderd als een complotdenker als je maar iets laat zien of horen van preventie. 

Of als je een andere gedachte hebt over vaccinatie of mensen zelf wil laten nadenken over het verbeteren van hun gezondheid en dito immuunsysteem. Tot zelfs de toespraak van de koning op Bevrijdingsdag werd anders “vertaald” dan wat hij echt zei. Ik ben geen complotdenker maar als je vele zaken naast elkaar legt is het wel verdomd toevallig allemaal, maar het belangrijkste vind ik dat iemand compleet denkt en zijn eigen mening moet en mag vormen wat dat dan ook is. Dus mijn grootste boodschap is laat je niet gek maken en blijf je gezonde verstand gebruiken en nogmaals mijn verhaal hoeft niet jouw waarheid te zijn en alles is okay! Er zijn nu bijna 5.500 mensen overleden als gevolg van het Corona virus. Lijkt veel? In 2018 stierven er in de winter 8.000 mensen aan de griep. Toen was er geen Lock down en werd er niks stilgelegd…. 

En uiteraard is het Corona virus een rotte variant, maar het is en blijft een virus. Over het sterftecijfer van Corona kan je twijfelen, want mensen die komen te overlijden aan kanker, hart- en vaatziekten of andere ernstige ziekten worden nu meegeteld. Als er een vermoeden is, worden deze al in de statistieken meegenomen. Als ik dan lees en het ook zelf nakijk, anders vind ik het eng, is dat zo’n akelige Bill Gates al in 2014 een patent heeft op het Coronavirus en dito vaccin, dan word ik gewoon niet goed, ze hebben in 2000 geoefend hoe de pandemie corona eruit zou zien. Het maffe is dat er nu wordt geschetst dat alles pas weer normaal kan worden als iedereen gevaccineerd is, hou toch op. Dan komt mijn sterrenbeeld stier naar boven en denk ik waarom wordt er nergens verteld en geadviseerd om gezonder te leven en preventief te werken, je lijf gezond te houden.

De mensen die nu helaas zijn overleden hadden de meeste een onderliggend lijden. Ik laat me niet vaccineren door een snel in elkaar geknutseld iets wat niet getest is, want nu heeft het virus een blauw jasje en volgend jaar een groen, dus is het nooit afdoende, want een virus veranderd altijd, het is een mega schijnveiligheid. Dan heb ik het nog niet over de ingrediëntenlijst, maar dat daargelaten. Wat ik nog veel schadelijker vind is de enorme verharding naar elkaar. Onze medemens wantrouwen we steeds meer. Want bezoek en een lekkere knuffel mag niet, mensen zitten voor een plexiglas en zijn zo “bij elkaar” Een hand, een knuffel, of zelf een schouderklopje zit er niet meer in. Vele leven in angst, als een dolle ontsmetten we onze handen, willen we mondkapjes en zijn we bang voor ons eigen lichaam. Het liefst houden we alles zo steriel mogelijk. We nemen afstand van iedereen en wij als sociale dieren is het tegenstrijdig, er zijn tot zelfs kliklijnen hou toch op, laat iedereen in zijn waarde, behalve als je ziek naar de ouderen gaat dan ben je crimineel. Als je microbiologie en immunologie een beetje begrijpt weet je dat deze maatregelen er JUIST voor zorgen dat je immuunsysteem enorm gaat verzwakken. Dagelijks komen we in contact met virussen en bacteriën, wanneer je dat plotseling wegneemt, daalt je weerstand. Veel binnen zitten verzwakt ook nog eens extra je immuunsysteem. Ondertussen zitten mensen opgesloten in huis zich zorgen te maken over de dingen die ze JUIST nodig hebben om te overleven. Een virus heeft pas vat op je of kan je pas ziek maken als je weerstand laag is en juist alle maatregelen zorgen dat je weerstand laag is. En weet je als je het hebt over bv een griepvirus als je immuunsysteem (jouw soldaten) gewoon goed is dan kan je misschien wel verkouden worden, maar niet ziek.   

Stress en angst hebben een slecht effect op je lichaam en geest Want lieve vrouw, als je zorgt dat jij fysiek, emotioneel en mentaal lekker in je vel zit, kunnen er virussen komen maar die hebben dan nauwelijks vat op je, dus nu gaan we kijken wat jij zelf kan doen. Want laten we wel wezen 1.5 meter wie verzint dat?? Het is bewezen dat een virus wel tot 6 meter ver kan komen bij niezen of hoesten en wel 6-9 minuten blijft hangen, dus….   Ik hou van voorkomen is beter dan genezen, dus preventief zorgen dat je niet ziek wordt en zorgen dat je lichaam en geest top fit is en dus gezond. Want als je lekker in je vel zit kan je veel beter omgaan met alle hobbels die er in je leven komen. Even een paar korte tips, het zijn er natuurlijk veel meer en deze zijn algemeen, want wat voor jou persoonlijk super zou zijn moet ik met jou bekijken.   Zelf zorg start met je mindset: Dus wil jij je angstig voelen of ga je zelf kijken naar de feiten die je overal kan vinden, want alle angst en stress maakt dat je lijf zwakker wordt en dus een goede gastvrouw is voor virussen of anderen ziektes. Ik vind zo’n virus ook eng, maar dan vooral voor de oudere mensen die ik ken, maar ook voor mijn eigen vent, want zijn weerstand was reuze laag na alle diensten die hij draaide, maar weet je hij was ook niet bang, ook al hing hij boven een mond als hij moest gaan intuberen. De basis start bij jezelf in je hoofd en ook in je buik, want dat werkt samen. Alle enge dingen creëer je met je hoofd, kijk naar de feiten i.p.v. de doemscenario’s die er de ronde doen. Gewoon je handen wassen is beter dan al het ontsmetten, blijf logisch nadenken. Je hoofd is zo krachtig, wat ik vaak doe als mijn brein een loopje met me neemt is okay ik hoor je, maar dit is wat ik wil, ik zie dat, ik vind dat, dus ik ga nu dit en dat doen, het omdenken van je gedachte, klopt dit nu echt wat ik denk, waaruit blijkt dat, als iemand boos naar je kijkt wil niet zeggen dat hij boos is op jou.

 Zorg goed voor je buik, je darmen: Dat doe je door gezond te eten, dus weinig suiker of geraffineerde suikers die bv in koekjes zitten en kant en klare producten, neem volkoren producten, eet 500 gram groente, dit kan je ook doen door smoothies te drinken, eet fruit, beperk je tot maximaal 3 maaltijden, drink minimaal 2 liter water of in combinatie met groene thee. Je buik heeft effect op je hoofd, dus hoe meer rommel je eet, hoe meer rommel je denkt. Heb je net een stressvolle periode gehad of bv antibiotica dan is het goed om je buik te verwennen met een goede probiotica, zodat je darmflora weer optimaal wordt en dus beter kan zorgen dat je weerstand omhooggaat. 

Beweeg: Minimaal 30 minuten per dag, liefst meer. Doe zoveel mogelijk op de fiets, wandel voor je maaltijd, nu je meer thuis werkt zet een wekker en kom uit je stoel iedere 45 minuten, draai je armen, doe 10 squats, druk je 10 op tegen de muur, loop de trap 3 keer op een neer, maar zit niet de hele dag! Je kan 30 minuten stevig doorlopen zodat je hartslag omhooggaat, super effectief! En je stressniveau daalt er mee.   

Ben baas over je emoties: En dit is nergens lelijk bedoeld maar ben liever voor jezelf in je hoofd en daden, want je gedachtes kunnen je maken of breken. Heb je emoties die je in de weg zitten, zoek hulp, onderneem actie om oude beren van je pad te ruimen, onderneem actie zodat jij geen last meer hebt van “vroeger” want die kant ga je niet op en het is zo zonde van je tijd nu. Maar het kunnen ook dingen zijn nu, los ze op, zorg dat ze je niet belemmeren om te zijn wie je wilt zijn.  

 Slaap goed: Slaap minstens 5 uur ononderbroken, zet night vision aan, neem een 40 graden douche van 10 minuten voor je gaat slapen, kijk geen tv in bed, voer geen zware gesprekken voor je gaat slapen, dim de lichten vanaf 20:00 en als je bovengenoemde tips gaat doen, zal je zien dat je wat beter kan slapen. Doe je zorgen symbolisch in een doos, want dingen die je niet meteen kan oplossen, los je ook niet op door er over te blijven malen. Heb je een probleem, ja, kan je het oplossen? Ja, los het op, nee dan is het ook opgelost.   Meer over preventie, lees dat hier dit blog   Wat doet deze blog met je? wil je het met me delen! En voel je vrij om deze blog te delen met andere vrouwen die weer de regie willen nemen over hun leven en gezondheid!

Reactie plaatsen