Wil je doorbreken of door breken?
Linda Lahaije
25 september 2019 

Wil je doorbreken of door breken?

Breek jij of word je gebroken? OOOHHH jee zou de pijl breken Zweethanden, sop oksels, bonkend hart, omg wat was het spannend, allerlei verhalen gonsde er in mijn hoofd. Nee Lin zei ik tegen mezelf doorbreek het letterlijk en figuurlijk 😉 laat die oude ellende maar achter je, dit is je moment. Dus ik loop naar voren met mijn pijl bibberend in mijn hand, Marvin de trainer kijkt me aan en zijn ogen en houding stellen me gerust, ik kan dit. De scherpe punt van de pijl steekt venijnig in het zachte stuk van mijn keel en de andere kant tegen een houten plank, daar sta ik dan, ik ben er helemaal klaar mee dacht ik en start met de drie ademteugen die we moeten nemen en bij de derde moet ik naar voren stappen…….DRIE KRAAAAAAK hoppa daar gaat de pijl helemaal doormidden, zo das een lekker gevoel, tranen rollen over mijn wangen, op dat moment doorbreek ik voor mezelf een belangrijk stuk wat me soms nog tegenhield en dat was mijn verleden. Doorbreken of door breken? Mijn lieve businesscoach Veronique Prins zei je moet het filmen dan kan je nog eens terugkijken, dus toen zag ik okay daar moest nog wat uit. Ik merkte ook toen Marvin de trainer kwam dat ik in eerste instantie bang was, ook al had ik jaren geleden tijdens mijn NLP opleiding ook al eens een pijl gebroken, want direct zaten er weer een hoop praatjes makers op mijn schouders, herkenbaar? Zoiets als ja duh dadelijk breekt die pijl niet, zal je net zien dat het bij mij niet lukt, of wat er ook door mijn gedachte floepte was stel dat hij mijn keel doorboort, want dat ding zet je wel op het zachtste gedeelte van je keel, zo van die dingen, die korte angstige gesprekjes die ik met mezelf had😉. Maar de mensen die me goed kennen weten dat ik geen uitdaging uit de weg ga, of toch wel, ik zal namelijk nooit in de baron gaan van de Efteling, maar de rest wil ik graag van alles aangaan om ervan te groeien of verder te komen als mens. Ik wil graag dingen doorbreken i.p.v. gebroken te worden   Dus toen ik het filmpje naar manlief gestuurd had en hij verbaasd was en dacht hoe dan, liet hij het aan de kinderen zien en mijn zoon zei zo die memske die is een bad ass, die durft alles… toen was ik toch ook wel trots. Maar het venijn zat in het staartje, ik duwde Marvin zowat om met de kracht die ik voelde. We moesten vooraf bedenken met welke intentie we de pijl wilde breken en wat we los wilde laten, voor mij was dat in 1 seconde duidelijk, hop mijn verleden klaar ermee, dat laatste stukje moest er ook uit. Dus drie keer diep inademen en bij de derde keer, stap naar voren en breken die hap, wat luchtte dat op en als ik terugkijk zeg ik op het einde f*c kit, zo klaar was ik ermee.   Want als je denkt dat ik als leefstijl coach geen issues meer heb… new level new devil, want hoe verder je groeit dan komen er weer andere dingen soms boven ploppen, ik heb me alleen geleerd dat ik het niet meer mijn dag laat bepalen, want ik wil niet meer dat het gedrag wat mijn ouders (of wie dan ook) mijn gevoel bepaalt. Want soms als er dingen gebeurde vertelde ik mezelf nog weleens een “oud” verhaal, zie je wel, oh wat zullen ze wel niet denken, oh dat lukt vast niet en zo kan je er nog wel een paar verzinnen…. Vroeger kon me dat uit het lood slaan en me redelijk op mijn knieën krijgen, want weet je je doet een ervaring op, daar maak je in je hoofd een verhaal van, wat je vervolgens gaat geloven en dat wordt een overtuiging. Het filmpje [video width="848" height="480" mp4="https://jevitalezaak.nl/wp-content/uploads/2019/09/film-pijlbreken-jevitalezaak.mp4"][/video]   Wil jij ook van oude ellende af? Dit is de eerste stap Dan bedoel ik niet om meteen maar een pijl te breken, al lucht dat wel enorm op, maar neem jij concreet stappen om van dingen los te komen die je nu nog steeds belemmeren, je vasthouden in oude pijn of gedachtes, de dingen die je niet meer dienen, het leven is te mooi en te kort om niet voluit te leven zoals je bent, zonder die praatjes makers die je van alles influisteren, want het verhaal wat jij jezelf verteld of lang verteld hebt kan je weg doen.   Want stel je kan 1 overtuiging los laten, wat gebeurt er dan met je? Hoe zou jij je dan voelen? Wat gebeurt er met je gevoel, je lach, je houding, met jou als mens, vrouw etc.   Tips:
  • Doe een braindump, schrijf zoveel mogelijk oude overtuigingen en pijnen op die je graag kwijt wil, maakt niet uit wat, schrijf het op, frommel daarna het papier op en verbrand het desnoods met een soort ritueel, als het voor jou maar ruimte geeft en laat het los.
  • Kom in beweging, want juist door in beweging te blijven ben je meer ontspannen en kan je beter loslaten, je brein heeft dan een lekker stofje waardoor je je beter voelt.
  • Laat oude spullen los, vaak heb je spullen in huis waar ook een verhaal bij hoort, als het hele fijne verhalen zijn, is het heerlijk om ze bij je te hebben, maar vaak bewaren we ook de spullen waar een vervelend verhaal aan zit, doe ze weg, ruim het op, alles wat je hebt en doet moet je een fijn en lekker gevoel geven.
Kan ik je helpen, wil je sparren, wil jij je verhaal kwijt, boek dan pijlsnel een gratis sessie, waarin ik met je ga kijken hoe jij het verhaal anders kan schrijven zodat jij het los kan laten en dus beter in je vel zit, betere keuzes kan maken en je hoofd, hart en lijf in balans komen. Stuur een mail naar: gratis@jevitalezaak.nl   Wil je met me delen wat deze blog met je doet? Een hele fijne dag
Reactie plaatsen