Welk verhaal vertel jij jezelf? Dat kan ik niet
Linda Lahaije
02 oktober 2019 

Welk verhaal vertel jij jezelf? Dat kan ik niet

𝘿𝙖𝙩 𝙠𝙖𝙣 𝙞𝙠 𝙣𝙞𝙚𝙩

  Ik geef je vooraf een spoiler alert, want deze komt echt uit mijn tenen, omdat het me zo ontzettend raakt en ik zo graag zou willen dat vrouwen een prachtig verhaal gaan schrijven over hunzelf, dus deze is met een klein schopje😉 Vorige week was ik 3 dagen bij mijn business coach Veronique Prins en daar heb ik echt hele gave mensen mogen ontmoeten. Deze drie dagen hadden het thema “stories”, dat triggerde me al toen ik de uitnodiging kreeg. Want wat komt er dan aan bod, wat gaan we doen en wie ga ik ontmoeten. Degene die Veronique een beetje kennen weet je dat die drie dagen, volledig verzorgd, intensief en no nonsens zijn, maar dat je met een rugzak vol bagage naar huis gaat en dat is niet alleen de kennis maar ook wat je krijgt. Afgelopen weken heb ik mijn comfortzone enigszins opgerekt, door pijlen te breken en afgelopen dagen ook nog eens te boksen, maar daar later meer over. De start was het verhaal van een jongen die zijn moeder vertelde, mam ik wil later een Ferrari, deze moeder was slim en zei zo wat ontzettend gaaf jongen en welke kleur zou je dan willen…. Een rode mam, dromen en verhalen

 Welk verhaal vertel jij aan jezelf en klopt dit? Een van de mensen die ik mocht ontmoeten was Joy Moonen van der Stel, als je haar ontmoet dan krijg je een plaatsvervangende kleur op je wangen als je nog zou denken, ja maar..... Dat kan ik niet. De artsen keken alleen maar wat ze niet zou kunnen, vanuit daar is ze haar leven gaan opbouwen, leerde veel, is getrouwd en heeft een dochter, waarbij ze haar eigen kracht gebruikte en dus nu zegt: ik ben een ondernemer, met een anders werkend lichaam en is enorm voor haar eigen waarde gaat staan. Deze hele bijzondere, krachtige dame, zit in een rolstoel is spastisch geboren, maar met een heel krachtig brein. Waarbij ze mega humor heeft en dit keer op keer inzet, bv Ik zit wel, maar ik sta voor mijn zaak. Ze heeft inmiddels 5 boeken geschreven, de eerste in herdruk een aanrader; de kracht van mijn onmacht. Ze kijkt wat wel kan. Hoe ze alles om denkt, het systeem voor haar laat werken, als je iets wilt moet je het regelen, ik ben niet gehandicapt, ik heb een handicap, dat kan je niet is geen reden om het niet op te lossen en de meest krachtige:

 Er is altijd een keuze, dus als het niet lukt kies je wat nieuws, totdat het WEL lukt.   Zeg jij vaak ja-maar of ik ga het proberen? Ik ga het proberen, of ja-maar, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik daar erg de kriebels van krijg en helaas niet in positieve zin…. Want voor mij klinkt het precies hetzelfde als nee, alleen heb je er een verhaal omheen en nog een escape ruimte om het niet te doen. Alles wat jij (jezelf) verteld is maar een verhaal, jouw verhaal. Ik heb mezelf jaren ook een verhaal verteld en ik moet zeggen dat dat verhaal me niet echt geholpen heeft om meer zelfvertrouwen te geven en me echt zo te voelen als ik zou willen. Mijn verhaal was, ik heb een slechte jeugd gehad, ik heb het nooit geleerd, ja-maar ze hebben jaren gezegd dat ik dik en lelijk ben en maatschappelijk niks waard, ze komen niet eens kijken bij een danswedstrijd waar ik 1e werd, ze zeggen dat ik het toch niet kan, ze zeggen dat ik het niet waard ben, ze stond voor mijn ouders en daarmee gaf ik ze ook na hun dood nog eens de vrijbrief om nog steeds mijn leven te bepalen, mijn verhaal te bepalen, herken je dat?

 Je verhaal ontneemt je (is je excuus) om dingen niet te doen, die je wel wilt, je verhaal is het excuus om het niet te doen. Ik heb ook jaren een verhaal verteld, alleen heb ik gemerkt dat me dat niet meer helpt of me niet meer dient. Ik heb toen bewust een keuze gemaakt, dat ik zelf bepaal hoe ik me voel, wat ik waard ben en waar ik voor mag staan en ja ik ben dus door een stuk gegaan, was dat makkelijk nee helaas, was het de moeite waard, ja meer dan dat, want nu sta ik voor mijn eigen verhaal en schrijf ik mijn eigen boek, want ik bepaal hoe ze met me omgaan en hoe ik met mezelf omga, kan je het nog volgen?**** Ik hoorde nooit echt als iemand iets liefs zei, of me een compliment gaf, ik heb geleerd om het te ontvangen en dank je wel te zeggen. Wat ik deed was bv ik had iets nieuws aan en een vriendin zei dan goh Lin dat staat je echt mooi, dan zei ik oh het was een uitverkoopje kostte maar een tientje en dan kletste ik eroverheen, daarmee ontkrachtte ik het compliment van mijn vriendin en ik had een dubbel k gevoel. Wij vrouwen ontnemen onszelf zoveel door een verhaal. Want wij vrouwen zijn oneindig krachtig (daarom krijgen wij ook de kindjes😉 grapje), we doen zoveel meer dan er vaak gezien wordt door de omgeving, willen allemaal graag dat compliment, die waardering en erkenning, maar willen bovenal gewoon onszelf kunnen en mogen zijn in al onze schoonheid, kracht en kwetsbaarheid. We willen allemaal shinen en een podium pakken ( letterlijk of figuurlijk) gezien worden,gewoon van al dat gedoe af en lekker jezelf zijn.

Wil jij ook een ander verhaal? Waar stop jij je energie in?? Welk verhaal vertel jij jezelf? Waar wil jij vanaf? Wat is je blokkade? Leef jij je eigen verhaal of dat van een ander? Wie zit er op je schouder te roepen dat je het niet waard bent of dat het je toch niet zal lukken Laat jij nog bepalen hoe je dag eruitziet en wat een ander wil Is je zelfvertrouwen afhankelijk van een ander Doe jij ECHT de dingen waar jij blij van wordt Voel jij je schuldig als je nee zegt Neem je te weinig tijd voor jezelf, waardoor je continue achter de feiten aan blijft lopen?   Supermom kan het ook niet alleen Van welk verhaal wil jij afscheid nemen? Voel jij in je buik dat je het anders zou willen, wil je ervaren hoe ik je kan helpen? Vraag dan hier een gratis sessie aan dan maken we de start voor een ander verhaal. Heeft deze blog iets in gang gezet voor je, wil je het met me delen? Denk je dat deze blog ook iets voor een ander kan betekenen, deel deze dan gerust. Oh Ja, op 8 november wil ik een dag training geven over met name mindset, actie, loslaten en jezelf zijn, als je denkt ohh gaaf dat wil ik, het is een pilot je kan erbij zijn, stuur me dan even een mail met je telefoonnummer dan kijken we samen of deze dag voor jou de juiste keuze is.

Erna
Door

Erna

op 05 Oct 2019

Linda wat een krachtig verhaal! Super!

Linda Lahaye
Door

Linda Lahaye

op 05 Oct 2019

Dank je wel Erna, Joy heeft zo'n prachtig verhaal wat ons allemaal kan inspireren ons eigen verhaal te gaan vertellen en het te leven. Te vaak leven we nog een oud verhaal, dat is jammer zeker als je een verandering wil. fijn weekend nog, Groetjes Linda

Reactie plaatsen