Weerstand en weerbaarheid versterken jou en je gezondheid!
Linda Lahaije
25 februari 2021 

Weerstand en weerbaarheid versterken jou en je gezondheid!

Rust in je kop geeft rust in je lijf  Afgelopen weken heb ik meerdere trainingen en praatjes op club house over weerstand en weerbaarheid en wat dat voor effect heeft op je gezondheid. In mijn praktijk coach ik het grootste deel vrouwen, maar ook teams en zeker nu met alles rondom het c gedoe willen mensen massaal aan hun gezondheid werken (fantastisch en supergeweldig toch? Ja natuurlijk want daar vergroot je je weerstand en je weerbaarheid mee, maar en dat is dan heel vervelend om te zeggen, als je hoofd niet in balans is en jezelf nog op 1 of meerdere vlakken nog weerstand ervaart, verlaag je juist je weerstand, oh kak en dat net toen je dacht dat het leuk werd☺ Dus als je weerstand hebt en dat kan soms iets heel kleins zijn bv:

  • Je niet gehoord of gezien voelen door je partner
  • Een baan die je niet meer leuk vindt
  • Toch weer ja gezegd terwijl je in je buik nee wilde zeggen
  • Niet genoeg tijd voor jezelf hebben en je partner wel zijn ding doet
  • Nog stukken die je dwars zitten uit je verleden
  • Niet genoeg voor jezelf op durven komen, of je mening niet durven geven want stel….
  • De verwachtingen die een ander je opdringen

  En zo kunnen er nog veel meer dingen zijn die een gevoel van weerstand geven. Nou deze weerstand ondermijnt jouw gezonde weerstand die je nodig hebt om je lichaam juist fit, energiek en gezond te houden. Weerstand geeft altijd een vorm van stress en dat put je uit, dus je snapt dat de ener weerstand weg moet om de andere te versterken😉 Weerstand kan je ook helpen, want weet je als je weerstand ervaart, dan heb je al meerdere signalen van je lichaam of geest gekregen, bv hartkloppingen, opgeblazen buik, onrust, boosheid (want shit ik ben er weer in getrapt) pijn in je schouders, door je rug gaan, en weerstand op zich is een mega signaal want dat zegt STOP luister eens naar je gevoel want dit voelt niet goed, het vraagt om een stap te zetten en een keuze te maken die voor jou goed is en voelt.

Weerstand en weerbaarheid versterken jou en je gezondheid!

  Gezondheid is meer dan niet ziek zijn en veel meer dan het c virus waar we al een jaar mee om onze oren wordt gesmeten.   Gezond zijn is zowel fysiek, sociaal emotioneel als mentaal en spiritueel in balans zijn Balans voelen en ervaren start bij jou, dit alles start met proactief aan de slag gaan met jezelf pas daarna kan je betere bewuste stappen zetten voor je gezondheid.   Maar weet je dat als jij niet lekker in je vel zit dat mega invloed heeft op je weerstand en als je veel weerstand hebt tegen van alles dat je weerstand weer beïnvloed, kan je het nog volgen? Weerstand heeft 2 betekenissen Ergens tegenop zien iets niet willen, voelen dat je er niet blij van wordt, of weerstand is je lichaam beschermen zodat het niet ziek wordt, start met weerbaarheid want het belangrijkste is dat je voelt of gaat voelen wat je wel en wat je niet wilt en daar ook naar gaat handelen.   Maar als je veel weerstand hebt is er ergens geen balans op welk vlak dat dan ook is. Zelf heb ik dat weer eens aan den lijve mogen ervaren toen we afgelopen maanden aan het verbouwen waren, steeds mensen over de vloer, overal troep en puin, nergens ruimte voor mezelf, op mijn kantoor leven met ons vijven, ik zat kak in mijn vel, ben door mijn rug gegaan, gevallen tot twee keer toe, hoeveel signalen wilde ik hebben? In mijn hoofd wist ik het wel het is “maar” voor een paar maanden, dus hou op met zeuren Lin, maar mijn lijf ging steeds meer pijn doen, korter lontje en dat in combinatie met thuisonderwijs was het gewoon teveel. Dus toen de keuken stond en zowat de laatste de deur uitging voelde ik pas hoe moe ik was en wat het met mij/ons had gedaan (weerstand tot op het bot🤔) nu staat en ligt zowat alles weer op zijn plek, ik heb mijn kantoor weer voor mezelf, kan ongestoord met onze joep naar het bos, de kids hebben hun zalige kamers weer, toen viel er letterlijk van alles van mijn schouders., dus de weerstand was er enorm alleen mijn brein zei steeds nog even….

Deze weerstand kan zich ook uiten als je bv wederom ja hebt gezegd terwijl je in je buik nee voelde, als je een baan hebt waar je niet meer gelukkig in bent, of weer op je telefoon hebt zitten scrollen en je eigenlijk wat anders had willen doen, je het gevoel hebt dat jij je laat leven en vul maar verder in. Je kan wachten totdat je lijf dusdanig veel klachten krijgt maar je kan eerder ook stappen zetten, vele laten zich lijden door de emotie en ja ik heb een k dag, dat kan en mag natuurlijk, en soms is het gewoon lekker om even te janken, maar je hele dag te laten verpesten? Je hebt altijd een keuze. Je kan er ook voor kiezen om een paar keer diep te ademen (dan gebeurt er al iets magisch) een blok te gaan lopen of je op te drukken tegen de muur (die weerstand opzoeken in je spieren) dan zal je merken dat er wat positiefs gebeurt☺

Want weet je als ik gewacht had totdat ik de laatste bouwman uitzwaaide had ik in bed gelegen, hoe moeilijk en irritant het soms ook was, we hebben er met ons vijven wel iets van gemaakt, van logeerpartijen bij ons en buiten BBQ en eten bij de bouwlamp, kussengevechten en mega lachen toen ik op mijn knieën ging en de oven bijna op mijn kop kreeg, ( toen we waren bekomen van de ergste schrik) mijn zoon zei toen ik met een doekje op mijn kapotte knie en dito ego zat, mam ben je tegen de vuilniswagen aan gebotst en dan een gezicht erbij, ik denk dat je een helm op moet doen, nou dan kom ik niet meer bij van het lachen, want ja je kan beter lachen om je eigen stommiteiten want weet je als je eenmaal weerstand voelt voor iets kan je het of aanpakken of het wordt met de dag erger en zwaarder, snap je wat ik wil zeggen?

 Daarom is het super om de ene weerstand af te bouwen en de goede weerstand die jouw lijf en geest en gezondheid sterker te maken op te bouwen, want dan ben je weerbaar voor tegenslagen. Ik hoorde net een stukje van @Tibor, op club house die zei als je in je gewone leven als alles gewoon lekker loopt er al een zooi van maakt dus bv continue op de telefoon of tv zit en niet sport en niet gezond eet, dan kan je als er een tegenslag is dat helemaal niet aan, terwijl als je zorgt dat je weerbaar bent door je gezonde weerstand te verhogen kan je er beter mee dealen. Nou dat dus.   Hoe ervaar jij dat en hoe ga jij hier mee om?

 Dus als je werkt aan je weerstand, vergroot jij je weerstand en ben je weerbaar en dat kunnen we allemaal mega goed gebruiken, het wordt alweer wat eenvoudiger met dat heerlijke weer, naar buiten en kom in actie want als je in matige tijden werkt aan je weerstand dan ben je weerbaar in goede en slechte tijden. Is je weerstand hoog dan is je kop onrustig, is de goede weerstand hoog dan is je kop rustig en dan wil je lijf veel meer doen, leuker kan ik het niet maken wel makkelijker, daarom geef ik nog tweemaal de GRATIS masterclass, met een goede weerstand vergroot jij je weerbaarheid en je gezondheid.   Op 10 maart en 23 maart, beide van 10-1130, gewoon online, dit is de link waar jij je kan opgeven https://www.zijvitaal.nl/weerbaar-worden-door-een-goede-weerstand/ Mocht je mensen kennen die wel wat weerstand kunnen gebruiken, dan zou ik het tof vinden als je dit bericht met hen zou willen delen. Voor nu wens ik je een zalig weekend, geniet, dans, knuffel en kus en vooral heb jezelf lief

Reactie plaatsen