Wat is jouw super kracht?? Ook al voelt dat soms niet zo☺
Linda Lahaije
20 november 2020 

Wat is jouw super kracht?? Ook al voelt dat soms niet zo☺

Want wie ben je echt als jij je van niemand wat aantrekt?

  Voel jij vaak dat je anders bent dan anderen, of geven mensen je dat gevoel? Een gevoel dat je niet goed genoeg bent, of iets niet doet zoals de ander het graag zou willen? Dat je vol enthousiasme en overgave iets doet of zegt of wilt gaan doen, maar dat je ineens merkt dat je onzeker wordt en denk oh kak huh? Dat je een blik ontvangt en van je stuk bent? Herken je een gevoel van onrust, buikpijn, warm achter je oren, dikke keel als er iets gebeurt, totaal op slot schieten? Vroeger zeiden mijn ouders dat ik maatschappelijk niks waard was en dat ik arrogant was omdat ik graag verpleegkundige wilde worden en wilde leren, want bij “ons” was het niet normaal dat je ging doorleren nee je ging in de winkel werken of op de markt staan, als je wat meer wilde bereiken was je anders of je voelde je meer dan een ander……Het werd nog erger want toen ik even gewerkt had als A verpleegkundige, wilde ik me heel graag verder specialiseren als IC verpleegkundige, nou toen was ik thuis het zwarte schaap want mijn zus werkte in een slagerij en dat was veel beter, herken je hier iets van?

 Door mijn opvoeding of liever gezegd gebrek aan was ik een enorme pleaser geworden, ik was mega goed om onder de radar te blijven, want als ik iets zei of mijn echte mening gaf, werd mijn kop eraf gehaald meestal letterlijk, dus had ik mezelf al op jonge leeftijd aangeleerd om mijn mond te houden, maar van binnen was het onrustig. Angst voor klappen had ik niet meer maar het feit dat mijn ouders als ik een keer wel zei wat ik voelde dan zwegen ze me weken stil, een knikje was al veel. Daardoor heb ik zulke voelsprieten ontwikkeld dat ik op 10 kilometer afstand al voel wat er niet fijn is, daardoor ben ik heel gevoelig voor sfeer. Ik heb ooit een hele discussie gehad met mijn moeder waar de lever zat, man wat ik wel niet dacht omdat ik toevallig een wit pak had dacht ik het te weten…… en wat het erge was/is ik twijfelde ook nog heel even aan mezelf, mijn moeder was een echte narcist want die kunnen dat haarfijn een ander het gevoel geven dat ze iets fout doen, terwijl dat niet zo is, dus mijn boek erbij ( want er was geen internet toen ik was net 18 dus 31 jaar geleden) encyclopedie ook op tafel probeerde ik toch nog liefdevol het uit te leggen, halsstarrig als ze was klopte dat natuurlijk niet, jeetje wat een enorm k gevoel was dat toen en ik kan nu nog dat gevoel van enorme onmacht voelen, ook een stuk onrecht want de ander zegt eigenlijk ( dat is mijn invulling he) dat je dom bent en het dus niet weet.

 Of de vele opmerkingen die ik toen weer van sommigen mensen kreeg toen ik werkte als voedingscoach en hier weer wat opleidingen voor ging doen, (want ik wil wel weten waar ik het over heb natuurlijk, waar komt dat toch vandaan?) oh nou meende gij zeker dat ge wat wit van voeding? (Tilburgs he) nou dat dus, of toen ik bewust koos om vegetariër te worden, mijn ex-man en toenmalige schoonfamilie vielen over me heen als een malle, want ik was toch echt zo raar want daar waren koeien toch voor, wat ik ook zei ik moest maar normaal doen. Zo ook toen ik ging scheiden, wie het ooit heeft meegemaakt weet dat je zo’n besluit niet zomaar neemt, nou de verwijten want dat doe je niet, ik zou wel vreemdgaan en de rest zal ik besparen, dat mijn ex een narcistische persoonlijkheidsstoornis had vergaten de meeste maar heel snel. 

Mijn moeder was een echte narcist, goh na meerdere psychologen was ik daar wel achter, dat is waarschijnlijk ook de reden dat ik in dat huwelijk gestapt ben, want ook al zijn narcisten vreselijke mensen het was wel vertrouwd, raar maar waar. Voordat je denkt jeetje ik lees een psychologen praatje, ik vertel je dit om je te helpen en om je duidelijk te maken dat waar jij vaak over twijfelt, vaak je enorme goede kracht al was of nog meer is geworden, maar dat mensen die soms ook uit onzekerheid of afgunst of onvermogen je een dusdanig gevoel willen geven dat jij de oorzaak bent van hun probleem en ik merk dat ik daar op zijn zachts gezegd mijn buik van vol heb, dat andere mensen hun gevoel op een ander plakken.  

Je ontwikkelt je eigen kwaliteiten door je verleden Ik zal het bij mezelf houden, door mijn verleden heb ik bepaalde kwaliteiten gekregen, zoals mijn enorme overlevingsstrategie, wat er ook gebeurt ik vind altijd een oplossing, mijn gevoel om te willen leven is zo enorm groot, dus in welke moeilijke situatie ik ook zit, overal kom ik door heen en sinds ik kinderen heb helemaal en soms draaft dat door want kom niet aan ze…. Van alle dingen die ik doe wil ik alles weten, wat en waarom en hoe, want als ik iets doe wil ik daar de beste in zijn, voordeel is dat ik in mijn vak de beste ben, van voeding enorm veel weet, met coaching snel voel en weet daar zit het, mijn kennis ver boven gemiddeld ligt en dan nog soms het gevoel heb shit ik moet nog wat extra’s doen, goh hoe zal dat toch komen? 

Doordat ik altijd mijn mond moest houden ben ik lang onder de radar gebleven, nu nog kunnen mensen zeggen huh was Linda hier, ik kan soms mega onzichtbaar zijn, maar als ik ergens wil zijn dan ben ik er ook echt, mijn grote vraag is vaak wil je een eerlijk of een lief antwoord, want ik kan erg direct zijn of confronterend op een zachte manier. Ik ben erg zorgzaam, zeker door mijn please gen, maar zeker omdat ik ondanks alles enorm van mensen houd, zeker van de mensen om me heen daar doe ik alles voor, maar voordat je in mijn cirkel bent moet ik je helemaal vertrouwen want anders doe ik niks, maar als ik het vertrouwen heb dan geef ik je mijn enorme hart en sta ik naast je en ben ik er. Door mijn opleiding als eerste hulp verpleegkundige kan ik heel goed ad hoc dingen regelen en actie ondernemen, in nood ben ik gewoon relaxed dat doet me op dat moment niks, dus alles waarvan ik vroeger dacht dat is slecht (geprogrammeerd door mijn opvoeding) zijn nu zeer helpende dingen in mijn leven.    

Dus wat is jouw superpower?

Vaak hoor ik terug, ja maar vroeger toen en mijn ouders dit, mijn broer dat, ja maar toen, een ding weet ik heel zeker en dat is dat iedereen maar dan ook iedereen een super power heeft ( behalve die mafketels die iets met kinderen doen, of een ander iets aandoen) maar de meeste normale mensen iedereen heeft een superpower, allen zijn we die vaak kwijt geraakt omdat die er niet mocht zijn, of omdat een nader die stom vond, of bv een vriendin van me heeft mega adhd, daar is ze haar hele leven al op afgerekend, maar ze is mega creatief, kan de meest mooie dingen schrijven, is een dijk van een businesscoach, heeft een supergroot hart, want doordat ze het goed heeft helpt ze weer vele anderen die het minder hebben en ze heeft een wereld bedrijf, dus wat is jouw superpower?

 Durf eens heel lief en zacht naar jezelf te kijken, waarvan heb jij last of vond iemand het vroeger irritant of wat dan ook, je zwakte is vaak je kracht en andersom, maar lieve vrouw gebruik je super kracht, zet deze in, het is wie je in wezen gewoon bent of wilt zijn, zet het in voor jezelf, geef je eigen ik die erkenning en waardering en als er mensen in je omgeving je willen veranderen dan zijn het niet de juiste mensen, want de echte schatten nemen je zoals je bent ook al doe je anders. 

Voor een opleiding moest ik eens aan vrienden vragen wat mijn sterke en zwakke punten waren en dus valkuilen, wat ik toen terug kreeg was dat mijn liefste vrienden mijn directheid zo waardeerde, dat ze in het begin ervan schrokken maar toen ze me beter leerde kennen ze dat juist super fijn vonden, net als mijn zachtheid en zorg en liefde, dus ben wie je bent of wie je van binnen voelt wie je wilt zijn, laat jezelf vrij om te vliegen met je supervrouw cape aan. Wat is jouw superpower? Wil je dat met me delen, altijd fijn om te horen wat mijn verhaal met je doet en als ik je ergens mee kan helpen beep me up scotty. PS: wist je dat ik vrijdag 27 november een gratis masterclass geef hoe je in 5 eenvoudige stappen weer de balans kan krijgen en weer de start maakt om je superpower te vinden en te koesteren, volledig gratis zie hier de details en opgeven. Het is van 10-1130, gewoon online met een bakkie thee, ben jij erbij? Leuk je te ontmoeten. https://www.zijvitaal.nl/workshop-neem-weer-regie/   Voor nu een heerlijk weekend  

Reactie plaatsen