Wanneer geef jij op?
Linda Lahaije
11 september 2020 

Wanneer geef jij op?

Wanneer geef je op?? En waarom Zij vitaal

  Zo dit is er een van de categorie kwetsbaar, verdrietig even van mijn pad, maar daarna weer volop krachtig verder, want een ding is zeker ” Zonder vallen kan je nooit opstaan” Zo enorm diep als bijna 10 jaar geleden zal ik nooit meer komen, dat heb ik wel geleerd, maar soms heb je van die dagen, lees weken dat het allemaal iets tegenzit, Murphy’s law of zo iets denk ik, zo kwam er best wel wat bagger nieuws binnen, van mensen heel dichtbij die kwaadaardige dingen hebben, geopereerd moeten worden en soms gaat het zo extreem dat een vriendin zelf, haar zus en haar zoon allemaal een tumor hebben, hoe dan, nou dan kan je beter hebben dat een verbouwing helemaal spaak loopt, want jeetje wat krijgen mensen veel voor hun kiezen. Maar in zulke weken heb ik dan ook nog eens een coach sessie met mijn eigen coach, die dan op zijn zachts gezegd mij dan een schop onder mijn kont geeft, want ik help niemand door zelf in zak en as te zitten. Maar ze stelde me de volgende vraag: 

Wanneer geef jij op? Of wanneer stop jij ermee? Uh even viel ik stil, in een ander deel van mijn leven werkte we beide als voedingscoach en vanuit die hoek zei ze, nou als voorbeeld stel Lin dat je een week niet afvalt, stop je dan? Nee tuurlijk niet, en na een maand? Wanneer geef jij het dan op? En stop je ermee? 

Want dan weet ik wanneer ik je mijn hulp moet geven zodat je niet stopt! De tranen rolde over mijn wangen, jeetje zo had ik het zelf niet gezien, ze zei Lin je bent een mega taaie, je hebt al veel doorstaan, veel meegemaakt, je draait een mooi bedrijf, je hebt twee opgroeiende pubers, dat is best wel pittig denk ik, uh soms, nou dan wil ik weten wanneer je opgeeft, nou BAM dat was duidelijk want ik wil zei ze dat je voor jezelf heel duidelijk weet en voelt wat dat punt is, want dan kunnen we er samen voor zorgen dat ik je door dat punt heen loods, verbluft was ik, wat ontzettend bijzonder. Dus ik moest gaan voelen en aan haar doorgeven, jeetje wanneer geef ik het eigenlijk op? Deze vraag stelde ik aan Aernout, het eerste wat hij zei is nooit, alleen je kan wel even stilvallen maar je bent er weer snel, want je geeft niet snel op, zoekt naar oplossingen, maar soms mag je eerder om hulp vragen……. Zoals ik al eerder schreef, jaren geleden ben ik gescheiden van een enorme narcist, eentje die me bij mijn enkels afzaagde, mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen uit mijn lijf rukte en me nog een rot trap nagaf toen ik eindelijk het besluit had genomen en met twee hele kleine kids wegging, was het toetje dat hij de rekening plunderde want hij mocht ook wel iets hebben, maar je kinderen moeten wel eten en de hond ook, dan wordt je creatief zal ik je zeggen, alleen dat moment bij de jumbo ging ik op mijn knieën, want dat was zo pijnlijk, maar al zijn gelieg, bedrog en vreselijke verwensingen hadden me het meeste kapot gemaakt en dan heb ik het over mijn eigen ik en eigenwaarde, want toen die trouwring afging, wist ik niet meer wie ik was en waar ik voor stond en was ik een onzekere, ik ging door op wilskracht voor mijn kids en hond en een ding weet ik zeker als je de bodem raakt kan je alleen nog maar omhoog. Als ik toen de vraag had gekregen wanneer geef jij op, wist ik het nog niet, want door mijn niet zo leuke jeugd, heb ik een overlevingsmechanisme gekregen, dat ik een ding weet ik kom er altijd uit. Maar eerlijk gezegd had ik gewild dat de weg naar herstel wat korter was geweest en niet op wilskracht was doorgegaan en eerder hulp had gevraagd, dat had me veel ellende bespaard en had ik me een stuk sneller teruggevonden.   

Waarom zij vitaal Weet je vanuit mijn eigen verdrieten ellende is wel wat moois ontstaan, al komt dat besef nu binnen, want mijn enorme passie, drive, brandend verlangen of hoe je het dan ook wil noemen, is om vrouwen zichzelf weer belangrijk te vinden, weer de balans te ervaren, hun eigen kracht te laten voelen en ervaren, hun zelfvertrouwen door het dak te laten groeien, nee te leren zeggen, gewoon lekker in hun vel te zitten, een mega mindset te creëren ,hunzelf goed genoeg te vinden, nee geweldig te vinden, trots op jezelf te zijn, en dat alles ook nog eens met een toffe energie. Weetje het leven is te kort om met jezelf te lopen stoeien, ik gun iedere vrouw het moment van nu is het genoeg, nu ben ik aan de beurt, maar vooral om in liefde naar zichzelf te kijken, zacht voor jezelf te zijn, gewoon je mag er zijn, m aar dan wel op de manier zoals jij het wilt en niet zoals een ander dat graag zou willen.   Jaren geleden had ik de neiging gehad om op te geven als het pijn ging doen, als het moeilijk ging worden, maar dan was ik al heel wat grenzen (van mezelf) overschreden, want op het moment dat je voelt dat het schuurt is dat een mega signaal dat het niet goed is of voelt, snap je wat ik wil zeggen? Want je mag eerder stoppen oooooh nee je moet eerder stoppen dat ben je aan jezelf verplicht en aan je kinderen als je die hebt en je partner, maar op de eerste plaats aan jezelf! 

 Waarom doe ik wat ik doe en zou jij dat ook moeten doen Waarom ik doe wat ik doe is wel duidelijk denk ik, ik kan het niet anders dan vanuit mijn tenen en het diepste van mijn hart vrouwen helpen en weet je mijn allergrootste mooiste liefste en meest waardevolste bezit zijn mijn kinderen, voor hun doe ik wat ik doe, want mijn dochter wordt as zaterdag 14 jaar, een prachtige mooie jonge vrouw, die heel goed in haar vel zit, weet wat ze wil en wat ze niet wil, alleen al voor haar wil ik laten zien en voelen hoe belangrijk het is om naar je hart en ziel te luisteren, voor jezelf op te komen, dat ze prachtig is, en een super lieve dochter is, ze mag voelen en zien dat vrouwen (moeders) alles kunnen bereiken wat ze maar willen, maar dat het essentieel is dit te doen vol eigenwaarde en zelfliefde. En voor mijn jongste stoere, lieve, mooie kanjer mag zien hoe hij met vrouwen om moet gaan en dit in liefde voor zichzelf, hij mag zien dat vrouwen krachtig zijn, hij zegt weleens mama jij kan alles, laatst zei hij mama ik heb je zien huilen, maar je bent er altijd voor ons, je vecht voor ons, bent lief en stoer, maar jij kan alles ik wil later ook zo’n vrouw, nou pffff zei ik, nee memske ik wil een vrouw met ballen, ik kwam niet meer bij, ja mam jij kan huilen, maar je lost het wel op, dat wil ik ook, nou dan ben ik wel trots.   Weet je iedere vrouw is het waard om voluit te leven en een gezond lekker leven begint vandaag, met de besluiten die je neemt, wat je wilt en niet wilt en met het gevoel wanneer geef jij op, wanneer stop jij? En achter deze zin kan jij invullen wat je wilt, want als je deze vraag kan beantwoorden is dat de start voor wat jij graag wel wilt! Feest en een gratis cadeau voor jou! Zaterdag is mijn dochter jarig, 14 lentes wordt ze, daarom leek het me leuk om de eerste 14 vrouwen die reageren een cadeau te gaan geven en dat is, tromgeroffel een gratis leefstijl en vitaliteits check, dit is incl. voedingsananlyse, gewicht en vet% meting, spiermassa, je echte leeftijd en verbranding, en een coach gesprek, gewoon cadeau te geven, omdat ik enorm dankbaar ben voor jou als trouwe lezer en alle vrouwen die ik al heb mogen helpen. Dus denk je nu dat feestje wil ik wel meevieren, grijp dan nu je kans en stuur me een bericht, dan neem ik volgende week contact met je op om een afspraak te maken, alles kan ook online als je dat fijner vindt, alleen het meten gaat dan niet. Maar dat je een nieuwe start gaat maken is zeker, met alle inzichten en tips die je van me gaat ontvangen. Aanmelden kan hier, je ontvangt dan de check in je mailbox, die kan je ingevuld retour sturen, ik bel je dan en maken we een afspraak. Nou zo simpel kan het.   Durf om hulp te vragen? En weet wanneer jij opgeeft of heb je net als ik een overlevingsinstinct? En vind je dat je alles zelf moet doen. Laat het los en shine.   Ik ga de cadeaus inpakken, slingers ophangen en feest vieren, ik wens je een heerlijk weekend en pak je eigen cadeau uit, dan spreek ik je deze week.

Reactie plaatsen