Wandelen en Jochem tegen de stress
Linda Lahaije
21 januari 2020 

Wandelen en Jochem tegen de stress

Vier het leven en hoe Jochem Myjer en wandelen daarbij helpt! 

Mijn lijf stond stijf van de stress en irritatie want iedereen leek wel wat van me te willen, potverdorie ik wil rust, ga weg met je gezeur, ik moet dit afhebben, ik wil in bad zitten of wandelen, maar daar kwam dochterlief alweer om 10:00 binnen na haar eerste toetsen van de toets week, de zo vrolijk vertrokken puber was veranderd in een huilende puber die het gevoel had dat ze verkeerd had geleerd voor haar proefwerkweek en de enorme last en druk dat geeft op haar en ons gezin, toen kwam een huilende zoon, die boos en verdrietig was omdat hij uit een spel was gegooid door een zgn. vriend omdat hij beter was en manlief die startte met een nieuwe baan, dus drie stress figuren die even de weg kwijt zijn…..en dan staande blijven als vrouw, moeder, ondernemer, hondenbaas en oh ja ook nog mezelf, dat was wel lastig, ik vertel je graag wat mij dan helpt om staande te blijven en niet mee te gaan in de stress, lees je mee? 

In de middag was ik er klaar mee en dacht ik doei zoek het allemaal even uit en onze lieve Joep is dan de man die me weer helemaal zen en relaxed maakt. Direct staat hij in de wandel houding als ik zeg ga je mee? Zalig het was weer wat aan het dooien en de druppels vielen uit de bomen. Ik loop graag dan een rondje kanaal, dit is langs het kanaal over een prachtig laantje en in het kanaal zwemmen eenden, waterhoentjes en sas van genten die onder duiken, ik snuif de lucht op en ik voel de spanning wat weg gaan. Onderweg kom ik wat mensen tegen, de eerste is mijn lieve vriendin, die net haar hond had uitgelaten en weer op weg was naar het werk, weer wat blijer loop ik verder. Een eigenschap van mij is dat ik altijd groet als ik iemand tegen kom, zo ook een man die niet weet wat hij moet doen en verbaasd omkijkt en iets binnensmonds prevelt, dan twee dames die moeten lachen als ik joep vastpak aan zijn halster (want hij houd van knuffelen en niet iedereen vind dat leuk...) dus die zeggen op zijn Weerts hij zal toch wel al gegeten hebben toch, gelukkig wel en we moeten lachen, dan kom ik nog een oude dame tegen, diep respect met haar rollator en hondje pip, ik maak een praatje met haar en Joep gaat direct knuffelen, wat een mooie lieve jongen is het toch he zegt ze, ja het is lekker koud das fijn om een frisse neus te halen en een rondje te doen, groot gelijk zeg ik, geniet ervan en nog een fijne dag, jij ook meidje. Ik moet lachen meidje van bijna 49, maar het klinkt goed.

 Heerlijk zen kom ik weer thuis, mijn wangen en oren gloeien en mijn lijf voelt weer fijn en mijn hoofd is leeg, joep kijkt me dankbaar aan en ik voel me dankbaar voor de mooie dingen die ik weer gezien heb en de mensen die ik gesproken heb, maar nog dankbaarder dat mijn lieve Joep weer zo lekker mee kan lopen, want dat had ik niet meer gedacht na de forse operatie die hij aan zijn knie heeft gehad 4 maanden geleden, hij gaat voor me zitten en legt zijn poot op mijn schouder, ik moet huilen van geluk hij likt mijn tranen af en legt dat heerlijke grote honden hoofd op mijn schouder, en zo zitten we samen even, intens gelukkig loop ik weer naar binnen en ik kan er weer tegenaan.

 Wandelen en Jochem Ik ben een gigantische fan van Jochem Meyer, als ik een dip heb kijk ik DIT filmpje geheid dat ik weer in een deuk lig en dat dipje kwijt ben. Zijn lollige sketches en mooie liedjes en zijn verhaal zorgen bij mij steevast voor een gevoel van diep respect om zo in het leven te staan, hij heeft een tumor in zijn nek gehad en heeft lang geen gevoel in zijn lijf gehad, 2.5 jaar moeten revalideren en staat nu weer op de planken. Hij heeft het eiland Texel om op adem te komen, wij Terschelling, hij loopt ook graag in de natuur zijn om weer op te laden. Ik ga juist lopen als ik niet wil, ik ga juist iets opzoeken om me te laten lachen, want weet je mijn dag en leven is me te kostbaar om er niet alles uit te kunnen halen en niet met een lekker gevoel rond te lopen. Als we aan kaartje kunnen komen gaan Aernout en ik naar zijn voorstellingen, een ding weten we zeker en dat is dat we buikpijn hebben van het lachen, de weken erna teer ik daar nog steeds op en weet je wat gaaf is, de kinderen zijn ook fan en gebruiken zelfs stukken uit zijn show, heerlijk die humor. De mensen die me kennen weten dat ik een enorme natuur en dierenliefhebber ben, ik geniet als ik een eekhoorn, buizerd, zwaan zie, kan niet tegen dierenleed, dus mijn oplaadpunt is de natuur en het bos en een nog groter feest is de zee, maar daar een andere keer meer over. 

Waarom zou je gaan wandelen? Voor mij is het wandelen, maar het mag natuurlijk ook fietsen zijn, of wat jij fijn vindt alleen heeft wandelen extra voordelen☺ (je ziet mooie dingen)

 • Bloedsomloop
 • Longen, brengt zuurstof naar je cellen zeker als je in het bos of bij de zee wandelt.
 • Hart
 • Spieren en gewrichten
 • Spijsvertering
 • Verbetert je immuunsysteem
 • Helder hoofd
 • Verminderd stress
 • Verbeterd je conditie
 • Slaapt beter, doordat je energie verbruikt en lekker buiten bent geweest en zuurstof in je lijf hebt.
 • Je voelt je meer tevreden en opgewekt

  En als je met iemand samen gaat is het ook nog eens gezelliger en het praat zoveel eenvoudiger, want je hoeft iemand niet aan te kijken, daardoor praat je makkelijker over van alles (dat is ook de reden dat ik vaak ga wandelen met de vrouwen die ik coach)   EN onze Jochem, (of voor jou iemand anders) hij geeft me buikpijn van het lachen, daardoor raak ik de spanning in mijn lijf kwijt en voelt mijn hoofd relaxed, ik neem mezelf en mijn gedachtes dan veel minder serieus en geniet van hem als de bewustvitalemevrouw en ja dan moet je toch echt dat filmpje bekijken 😂   

Reactie plaatsen