Waar ga jij NEE tegen zeggen in het nieuwe jaar?
Linda Lahaije
30 december 2021 

Waar ga jij NEE tegen zeggen in het nieuwe jaar?

Goede voornemens, doelen stellen en gaan halen door nee te zeggen

De laatste uren tikken weg van een ontzettend raar jaar, stiekem ben ik blij want een nieuw jaar geeft voor mijn gevoel weer een nieuwe frisse mogelijkheid, een kans om dingen aan te passen die je niet meer wilt. Een gevoel heb ik dan (wat ik ieder jaar weer heb😊) met mijn nieuwe net aangeschafte agenda, ieder jaar neem ik me voor, dit jaar ga ik hem netjes houden, netjes schrijven en eerst met potlood afspraken plannen en pas later met pen alles voor het eggie…. Maar weet je het is me nog nooit gelukt om mijn agenda netjes te houden dus die moeite doe ik echt niet meer, wat voor mij is het inmiddels een feit dat me dat niet lukt, dus heb ik nee tegen mezelf gezegd, ja het kan maar duidelijk zijn toch? Doe jij aan goede voornemens? Plannen maken? Doelen stellen? Of laat jij een jaar voorbijflitsen en denk je eind november kak had ik maar. Neem je bewust een moment van reflectie om je jaar te evalueren? Kijken, voelen wat was fijn, wat ging lekker, waar heb je nog wat te schaven, zo die laatste dagen van het jaar zijn daar bij uitstek heerlijk voor, als je er de tijd maar even voor neemt. Ga lekker effe wandelen en vlieg eens terug naar een jaar terug, wat zou je nu anders doen, waar zou je afscheid van nemen, aan wie zou je meer tijd besteden en aan wie niet, wat heb je geleerd afgelopen jaar, in welke valkuil sta je nog regelmatig? Goede voornemens maken? Doe het eens anders Weet je ik hoor zoveel vrouwen om me heen, dit wordt mijn jaar, dit jaar wil ik dit en wil ik dat en de mega joekel van een voornemens worden verkocht als een ultiem doel waarvan ze stiekem al weten dat voordat het start schot is gegeven, dat ze dat doel toch echt nooit gaan halen…. Waarom dan niet? Nou omdat als je iets wilt veranderen je ook echt actie moet ondernemen, je iets moet skippen en je ook echt NEE moet gaan zeggen.   Tja alles kan maar alles heeft een prijs en ben je bereid om die prijs te gaan betalen? Alles heeft een prijs als je dus ergens ja tegen zegt, moet je nee tegen wat anders zeggen en ben je daartoe bereid. Ik zie het echt anders, want je kan jezelf van alles verkopen wat je allemaal wel wilt (ja positief formuleren) dit wordt mijn jaar maar puntje bij paaltje weinig actie ondernemen of regelmatig NEE zeggen tegen iets of iemand, want vaak is de werkelijkheid voordat de eerste week van januari voorbij is je het allang niet meer doet. Dit komt omdat ze de prijs niet willen betalen om hun doel te gaan bereiken, want dan moeten ze nee zeggen tegen een avond bankhangen, of nee zeggen tegen hun partner om iets voor zichzelf te kunnen doen, of nee tegen een terrasje doen om te gaan sporten, of nee tegen je kinderen zodat je tijd voor jezelf hebt, nee tegen je baas, want om JA tegen jezelf te zeggen moet je NEE tegen de ander zeggen en ben je daartoe bereid? Is je doel groot en belangrijk genoeg om dat te kunnen doen, is je pijn groot genoeg om de stappen te gaan zetten?? Dus ga eens kijken wat je echt niet meer wilt doen, dus waar ga jij in 2022 eens nee tegen zeggen? Hoe wil jij dat jouw nieuwe jaar zal gaan lopen, wat wil je wel en wat wil je echt niet en waarom, schrijf je jaar eens uit, wat doe je en wanneer, als je bijvoorbeeld met jezelf de afspraak maakt om 3x per week te gaan sporten betekent dit in de praktijk dat je tegen iets of iemand nee moet gaan zeggen, maar je zegt wel JA tegen jezelf en je gezondheid, vertaal dat eens naar dat ultieme gevoel wat je krijgt als je wel bent gaan sporten en het gevoel wat je krijgt als je soepeler bent, je lekkerder in je vel voelt, je sterker wordt, dat gevoel schrijf dat op waarom je in hemelsnaam zou gaan sporten want als je weet waarom je het doet komt hoe je dat gaat doen vanzelf, dus als je pijn groot genoeg is☺. Oh even een disclaimer, maak geen 10 doelen he, want dat gaat nooit werken, maak er eens 3 en ga dat eens 100 dagen gewoon doen en zet er eens bij wat het je oplevert als je dit haalt, wat kost het je als je het niet haalt en hoe ga je het vieren als je dit doel gaat halen. Schrijf dit op je kalender hoever je bent, dus wat ik steeds doe is dag 1, dag 8 dus steeds een week en ik plan echt in om bv te sporten, das een psychologisch ding want dan heb ik een afspraak met mezelf enne als ik een afspraak maak kom ik deze ook na no matter what. Nou zo tot dag 100, een week vooraf ga je kijken hoever je bent en bv het sportdoel zet ik dan weer in mijn volgende 100 dagen net zolang totdat ik niet meer na hoef te denken, maar het een automatisme is geworden en het me geen moeite meer kost om mijn sportactie te doen. EN de week vooraf ga je regelen dat je het gaat vieren zoals je hebt afgesproken en weet je het gevoel wat je hebt gaandeweg en zeker als je het doel hebt bereikt is magisch, die kriebel in je buik en dat gevoel van kracht en trouw en integer zijn aan jezelf is onbeschrijfelijk. Onze Bart zegt dan altijd mam je bent een kast, jij doet het gewoon. Hier heb je een voorbeeld uit mijn onlineprogramma van het 100 dagen doel, voel wat je ECHT graag wilt, schrijf het op en doe het, moeilijker moet je het niet maken. Wat wordt de komende 100 dagen je doel? 

1. _______________________________________________________________ 

2. _______________________________________________________________

 3. _______________________________________________________________  

Wat levert het jou op als je het bereikt? 

 1. ______________________________________________________________

 2. ______________________________________________________________ 

3. ______________________________________________________________ 

 Wat is de prijs die je gaat betalen als je het niet haalt?

1. _______________________________________________________________

 2. _______________________________________________________________ 

3. _______________________________________________________________  

Hoe ga je het vieren? 

 Feestje doel1________________________________________________________________ Feestje doel2_______________________________________________________________ Feestje doel3_______________________________________________________________   

Om je doel nog scherper en makkelijker te maken kan je de kernwaardes meenemen die ik een paar weken geleden met je gedeeld heb, want die laten haarfijn zien wie je bent of wilt zijn en wat je kracht is, mocht je de kernwaarde lijst niet meer hebben stuur me dan een mailtje dan zorg ik dat de lijst naar je toe komt!   Heb je nu het gevoel kak ik wil echt mijn doelen scherp hebben, loslaten en weten wie je bent, echte stappen gaan zetten voor jezelf, voor je gezondheid op zowel fysiek, sociaal, emotioneel, mentaal en pro actief vak, nou dan kan je gebruik maken van mijn gelukkig nieuwjaar actie, want als je gelukkig nieuwjaar invult ontvang je € 50 euro korting op het online programma en kan je voor € 27 euro direct in actie komen, zodat jij het jaar goed eindigt maar nog beter het nieuwe jaar kan beginnen, zodat je bij de volgende jaarwisseling tevreden terugkijkt en je jouw doelen hebt gehaald.   Voor nu wens ik je een fantastische jaarwisseling, met een goede gezondheid, liefde, verbinding, lol in de dingen die je doet, beweeg, lach, heb lief, proost en hartelijk dank dat je mijn jaar mooier hebt gemaakt!   Foto: Marlies Laenen

Reactie plaatsen