Versterk je immuunsysteem
Linda Lahaije
21 mei 2020 

Versterk je immuunsysteem

Waarom een pleister plakken als je geen wond hebt

Je plakt toch geen pleister als je geen wond hebt. Rijd niet de verkeerde route! Je moet bij het begin beginnen. Ik krijg letterlijk jeuk en enorme buikpijn van tegen de richting ingaan en dat is wat er momenteel gebeurt met heel het Corona gebeuren. Want nu wordt er alleen maar gesproken van een vaccinatie en niet van de basis, starten met het versterken van je immuunsysteem!! Want weet je ook al krijg je een vaccinatie is dat helemaal geen garantie dat je nooit ziek wordt van dit virus of van een ander. Dit is niet het eerste en zal zeker niet het laatste virus zijn…. Nu wordt er gesuggereerd dat de enige manier om weer het oude normaal te krijgen vaccinatie is en ik geloof daar helemaal niet in, ik zal je uitleggen waarom, maar vooral je vertellen waarom je bij het begin moet beginnen☺ Want onze leuke Ab Oosterhuis wil niks anders dan vaccineren, want dan verdient hij veel euro’s. In de tijd van de Mexicaanse griep (2010) moest ook ik gevaccineerd worden, wat ik geweigerd heb, want niemand kon mij vertellen wat erin zat en of het schadelijk was voor mij en mijn zoon die nog in mijn buik zat. Ik heb gelukkig naar een orthomoleculaire collega en homeopathie geluisterd die ook nog mijn verloskundige was (kan je het nog volgen) om me niet te laten vaccineren. Want de grote hoeveelheid claims van moeders met kinderen met afwijkingen zijn enorm en dat hoor je nooit in het nieuws. Want weet je die leuke Ab heeft in de tijd een fles whisky opengetrokken toen bekend werd dat het eerste kind besmet was, dan ben je in mijn ogen slecht, want de kassa ging rinkelen voor hem, want hij verkocht 35 miljoen vaccins! En je hoeft me niet te geloven op mijn mooie prachtige blauwe ogen, de filmpjes kan je gewoon bekijken, recent nog te zien op tv en YouTube al worden veel filmpje momenteel verwijderd, raar eigenlijk hé als je vrijheid hebt van meningsuiting, ware censuur... Want ik vind het raar en ook wel vervelend als orthomoleculair voedingstherapeut dat er nooit van geen enkele instantie wordt gesproken om mensen te leren goed voor hun gezondheid te zorgen, altijd pas als het aan de late kant is en mensen al overgewicht hebben, diabetes, of hart- en vaatziektes en hoge bloeddruk, dat zijn net de dingen waardoor je veel vatbaarder bent voor ziektes en virussen, want waarom als het kalf verdronken is dempen men de put…. Het voedingscentrum zou juist mensen moeten activeren tot preventie en gezondheid bevorderende tips geven, dan kost het de gezondheidszorg en de verzekeringen veel minder geld en de mensen blijven gezond en zijn dus veel minder vatbaar voor alle ellende. Maar van die zijde is het stil ☹. 

Juist voorkomen dat je ziek wordt, of te zwaar zou de boodschap moeten zijn. Mensen beschermen, zorgen dat ze gezond blijven, de juiste eerlijke informatie krijgen, zonder bangmakerij zou de boodschap moeten zijn! Want juist gezond leven en gezond zijn, zorgt dat je weerstand optimaal is, en dan ook nog op een integrale manier. Mensen moeten naar buiten, sporten, bewegen, de sociale armoede van mensen niet zien en aanraken is mega funest voor je immuunsysteem en zeker van die van de ouderen. Weet je als je buiten bent heeft een virus geen schijn van kans, want dat verdwijnt in de lucht, in afgesloten ruimtes zonder ventilatie (geen airco) gaat het snel naar buiten. Er is een onderzoek van mensen die in een kerk zongen, netjes 1.5 meter afstand hielden (wie heeft die afstand verzonnen??) en 75% van deze mensen is enorm ziek geworden, dus binnen zitten is geen oplossing. Je verstand gebruiken als je je ziek voelt niet op bezoek te gaan, je geluk hormoon stroomt als je wordt aangeraakt, een kus krijgt, aandacht en liefde ontvangt, waardoor je immuunsysteem een boost van hier naar Tokio krijgt, want deze methode zorgt bij zoveel mensen stress wat een averechts effect heeft op je weerstand. Want juist de chronisch zieken met diabetes, overgewicht, hart- en vaatziektes, hoge bloeddruk, die zijn overleden, net als dat deze mensen tussen de 80-84 waren en het merendeel man, met vrijwel allemaal een onderliggend lijden! Nogmaals het is een but virus, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Cijfers kan je gewoon op de site van het rivm vinden.

 Dus het virus bestrijden doe je met je immuunsysteem versterken, ik neem je mee wat je meteen kan doen.

  • Zorg voor een goede mindset en je gezonde verstand, ga zelf op onderzoek uit en geloof niet alles wat ze zeggen. Op het moment dat je angst laat regeren, daalt je weerstand. Als je mindset goed is dan kan je ook de verandering aan om beter voor je gezondheid te zorgen en de stappen vol te houden, no problem.
  • Slaap voldoende, minstens 5 uur aaneengesloten en als je een nacht minder hebt geslapen, ga toch naar buiten, ga in de zon zitten, doe een powernap. Ga niet tot laat tv kijken of op je telefoon zitten, voer geen zware gesprekken, ha chillen vanaf 20:00, hou een vast slaapritme aan, neem een 40 graden douche voor het slapen gaan, gedurende 10 minuten, lekker je bed in een snurken.
  • Leer omgaan met je stress, maar nog beter leer stress te reduceren. Dit doe je door leuke dingen te plannen, goed te slapen, leren loslaten, te bewegen, ontspanningsmomenten in te plannen en ze ook te doen, een massage, goed gesprek, minder veel te eisen van jezelf, nee te zeggen☺ Ga yoga doen. Sociale contacten verhogen je weerstand en verminderen stress, want hoe voel jij je als je lekker hebt gelachen, of je geliefd voelt!
  • Koud afdouchen, jawel even wennen maar als jet het gaat doen een mega booster voor je weerstand, na het douchen de kraan steeds kouder zetten en dan de tijd opbouwen.
  • Bewegen, ga erop uit, wandel, fiets, zoek de zon op, klassieke win-win want ook je stress zal minder worden! Wandelen kan in laag tempo of je gaat sneller lopen gedurende 10 minuten zodat je hartslag omhooggaat, versterk je spieren, dit kan door jezelf op te drukken, squats, lunges, gebruik je eigen gewicht.
  • Ga gezonder eten, dus 3 maaltijden per dag, minder suiker (geen potjes, pakjes en zakjes), eet meer groente en fruit minstens 250 gram groenten en 3 stuks fruit, je kan dit ook in een heerlijke smoothie doen, drink minstens 2 liter water of groene thee, drink geen calorieën en suiker, dus frisdrank en sap, of energydrank. Vermijd geraffineerde koolhydraten zoals witte pasta en rijst, koekjes en snoepjes, al wat uit een fabriek komt bevat vaak veel suiker en bewaarmiddelen……Gebruik de goede vetten zoals roomboter (pakje grasboter ongezout) op je boterham, bak in kokosolie of roomboter, gebruik geen zonnebloemolie (te veel omega 6) De goede vetten hebben een heel positief effect op onze vrouwelijke hormonen en is beter dan margarine of halvarine, want die schelen maar een molecuul van plastic. Enne onder goede vetten bedoel ik niet de friet en de snacks he 🤔….
  • Ga niet de hele dag tussendoortjes eten, dit triggert steeds je immuunsysteem, wat het weer zwakker maakt, want als je wat eet of drinkt, gaat je immuunsysteem “kijken” of er gevaar is wat hij moet aanpakken. Dus beter voor je lijf is gewoon 3 maaltijden te eten en met drinken te bulken, dus ineens bv 250-500 ml drinken iov steeds kleine slokjes.
  • Breng je darmflora in balans. Dit kan of met meer groente eten (500 gram per dag) of in combinatie met een goede pro-biotica, deze kan je kopen of zelf maken met kefir, een gezonde darm, is een gezond brein en dito lijf. Ook deze kunnen ondersteunen Yoghurt, kefir en karnemelk, tempeh, miso, zuurkool en kimchi
  • Gebruik voedingssupplementen, zoals vitamine C, D, magnesium, multivitaminen, visolie. Kijk hierbij naar kwaliteit en niet bv Kruidvat. Vind je het fijn als ik gratis met je meekijk? Dat doe ik graag, ik wil graag dat jij in balans bent, maar vraag een goed advies, waar je het ook doet.

Ik heb je nu de nodige tips gegeven, maar denk zelf eens na wat jij kan doen om je immuunsysteem te versterken, voel eens wat je nodig hebt, probeer de tips eens uit, wil je me laten weten hoe het bevalt en wat je merkt.

Reactie plaatsen