Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt
Linda Lahaije
09 april 2021 

Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt

Heerlijk die bloedeerlijke uitspraken van Johan Cruijff, eerlijk is eerlijk ik ga daarvan aan want hoe eenvoudig kan en mag het allemaal zijn. Als je wilt winnen moet je zorgen dat je niet verliest, geweldig toch!   Afgelopen jaar ben ik geleefd, door alle c ellende, de afzondering, de maatregelen, door alle opgelegde dingen die niet mijn keuze zijn, ik heb gevochten, gehuild, boos geweest, intens verdrietig, tegen van alles aangeschopt, me intens machteloos gevoeld, alleen en bang om alles kwijt te raken in het leven wat me zo enorm lief is, mijn eigen identiteit. Nee ik was niet bang voor mijn gezondheid, maar bang om mijn ziel te gaan verliezen en dat is onbetaalbaar.

 Maar juist doordat ik angstvallig alles probeerde vast te houden, glipte het door mijn vingers en verloor ik waar ik zo bang voor was een stuk van mezelf. Een ruk aan mijn oor door mijn coach liet mij inzien wat ik aan het doen was, zijn vraag was; Zoek jij nog weleens de stilte op en sta je nog weleens stil?

Met een rotgang kwam het binnen, kak🤨 Ineens vielen alle puzzelstukken op zijn plek, ik kon alleen nog maar huilen, mijn lijf deed pijn, en voelde waar ik mezelf in mijn gevecht tegen alles was vergeten. Gelukkig dat ik onze Joep heb en toch dagelijks buiten kom en naar het bos ga waar ik echt mijn rust vind, maar gewoon even echt alleen in stilte zijn was best al even geleden, want ja er is nu sinds die Lock down altijd iemand thuis. Zijn vraag heb ik meteen omgezet in actie, want iets weten en er niks mee doen is natuurlijk niet slim, dus ben ik naar het strand gegaan, want daar vind ik mijn rust altijd, het ruisen van de zee, het geluid van de meeuwen, de geur van het zeewater dat geeft me rust en het gevoel dat ik weken op vakantie ben geweest. In mezelf, met mezelf heb ik losgelaten en ben teruggekomen met hernieuwde energie en rust in mijn hoofd, om weer vanuit mijn hart en ziel dingen te kunnen doen, in liefde in zachtheid en verbinding, maar dat kon ik pas weer nadat ik de verbinding met mezelf weer had gemaakt. Want verwachten dat er iets verandert als je hetzelfde blijft doen, is hetzelfde als hopen dat je vitaler wordt maar zit te netflixen, of meer verbinding willen met je partner of vrienden, maar wachten tot de ander de stap zet, of wachten met kiezen voor jezelf en boos zijn als de ander het doet, of iets toch weer doen maar eigenlijk nee willen zeggen, of beter willen slapen maar de hele avond op je telefoon doelloos zitten scrollen. Iets veranderen is niet makkelijk, maar geleefd worden door het leven of iemand anders is nog veel lastiger, want welk leven zou je leven als je nog maar 2 jaar te leven zou hebben? Zou je dan nog zo vaak op je telefoon zitten, niet dat gesprek aangaan, niet durven zeggen wat je eigenlijk wilt of niet meer wilt? Welke dingen zou je veranderen?  

 Zoek jij nog weleens de stilte op? Deze vraag stel ik in alle liefde en met een oprechte reden, want door de hectiek van alle dag, is het namelijk heel eenvoudig om jezelf te verliezen en dus ook het contact met je ik en dus je ziel. Het grootste virus wat we hebben is eigenlijk onze telefoon, de televisie, het geleefd worden door je tijdlijn en niet door de mensen om je heen, of zeg ik iets heel raars nu? Weet je als je maar lang genoeg uit balans bent, gaat je hart en ziel klagen en dat gebeurt door klachten in je lijf, van je lijf.   Als je ontrouw bent aan jezelf en je verlangen, je wens, je gevoel, je doel, dat wreekt zich, je lijf geeft het aan door eerst je spanning te laten voelen in je schouders, je rug, je buik, je hoofd, slecht slapen, stress, net zolang tot je er ziek van wordt. Mijn coach Tibor zegt het heel mooi en ook confronterend, het leven is lijden dat is gewoon zo, alleen is het doel van het leven om te leven zonder dat jij jezelf in de weg zit, zonder opgelegde beperkingen en als jij niet kiest hoe je wilt leven dan kiest het leven voor je en heb je steeds minder zin in de dagen.  

 Zingeving krijg je door te kiezen Kiezen voor jezelf, je lichaam en je geest, als je de weg van de minste weerstand kiest, verminder je weerstand, omdat je geleefd wordt door alles en iedereen, want scrollen en zappen word je niet gelukkiger, misschien heel even. En nee ik zeg niet dat je niet moet netflixen of op je telefoon moet zitten, maar niet de hele dag, want even scrollen gaat heel snel over in een uur domme filmpjes kijken of berichten kijken, reageren op en hou me ten goede ik val ook nog in de valkuil. Daarom heb ik een soort van bescherming ingebouwd voor mezelf, ik heb alle nieuws appjes van mijn telefoon gehaald, wat ik niet zie kan ik me niet druk over maken en veel van het nieuws klopt toch niet, ik zet mijn berichten klaar voor zij vitaal en kijk 2 x per dag 15 minuten of ik ergens op moet reageren. De rest heb ik alle verleiding van mijn telefoon gegooid en man ik had ineens zeeën van tijd en mega rust in mijn hoofd. En weet je anders ben je steeds afgeleid door van alles en nog wat en heb je nooit echt tijd voor jezelf, en ben je dus altijd afgeleid door wat anders en ben je dus niet bezig met jezelf, je behoeftes en wensen en kies je bv heel makkelijk voor vulling en niet voor echte goede gezonde voeding, of gezonde voeding voor je lijf of je brein een brein wat niet wordt getriggerd maakt matige keuzes die jou gezond moeten houden. Een avondje netflixen is echt zalig maar doe je dat 7 dagen in de week dan wordt je lui in je lijf en in je hoofd, lees een keer een mooi boek, ga in bad zitten met heerlijke muziek, ga wandelen met een vriendin, doe een spelletje met je kinderen, ga douchen met je partner, maak verbinding met jezelf en de ander.   

Verbinden met je oerstem   Zonder zweverig te doen, die hoor je alleen door stil te zijn en stil te staan, stopt met hollen en je te verdoven met van alles, met alle afleiding. Als je in stilte bent met jezelf hoor en voel je die oerstem, je lijf en hoofd geven vanzelf aan wat je nodig hebt. Durf te voelen ook al doet dat pijn, maar je kan beter pijn hebben doordat je gesport hebt dan pijn hebben van een niet vitaal lijf. Je kan beter verdriet hebben omdat iemand waar je zielsveel van houdt en die overlijdt, dan dat je verdriet hebt omdat je jezelf nooit hebt toegestaan de verbinding te maken, voel je wat ik wil zeggen?   Als je geen keuze maakt ben je net de plastic zak die danst in de wind, zie filmpje https://youtu.be/gHxi-HSgNPc, alleen de muziek maakt het al de moeite waard. Als jij niet de richting bepaalt dan doet de wind het of in ons geval het leven Je kan pijn krijgen van de keuzes die je maakt of van de keuzes die niet (durft0 te maken, want een keuze die je maakt heeft altijd een effect op de ander en durf je dan die weg van de meeste weerstand in te slaan? Durf je dan mensen of dingen los te laten? Zoals ik vorige week al schreef ben ik bezig met een nieuw E-book en een mega gave (al zeg ik het zelf) online training en daarin komt dit alles in bod, de titel is krijg regie over je leven en rust in je hoofd en hoe je van weerstand naar weerbaarheid gaat. 3 dingen staan er zeker in hoe je een sterk fysiek lijf krijgt, mentaal sterk en dus weerbaar wordt, waardoor je rust in je hoofd krijgt omdat je regie over je leven hebt omdat je je oude sh*t hebt losgelaten, en hoe je betere keuzes kan gaan maken en nog veel meer dingen, alles met een super gaaf werkboek en video’s, zoals het er nu uitziet is alles eind april klaar, ik ben er zo blij mee en het is een mega gaaf programma die je iedere dag een video en mail stuurt zodat je ook echt in actie gaat komen en je stap voor stap helpt om een leven te leven zonder beperkingen. Voor nu wens ik je een magisch heerlijk weekend toe, wil je me laten weten wat je met deze blog gaat doen.

Reactie plaatsen