Terug naar fabrieks instellingen
Linda Lahaije
11 februari 2022 

Terug naar fabrieks instellingen

Resetten en terug naar het begin, met de kennis die je al hebt!

Afgelopen week was ik verschillende mogelijkheden aan het bekijken omdat ik een opleiding wilde doen, zodat ik mijn vrouwen nog beter kan ondersteunen en helpen. Een was hypnose, ik moet zeggen die kriebelt al een tijdje, ik heb het zelf ooit mogen ervaren wat dat met me heeft gedaan en ook mijn kids en dat is echt veel, de andere is systemisch coachen (dus een soort familie opstellingen) maar dan ook uitgebreid met teams en weet je ik wordt dan een beetje hebberig en denk oooooh ik wil ze allemaal, maar dan ga ik even zitten en voelen wat ik zelf het liefste doe en waar ik de vrouwen die ik coach het beste mee kan helpen, dus meteen een vraag aan jouw wat zou je gaaf vinden?

Met hypnose kom je heel ver in je onderbewustzijn en verwerk je dingen ook daarna nog. Wat je ziet is dat er een heel programma in je hoofd zit wat voor je 7e is geïnstalleerd door de ervaringen die je tot die tijd hebt opgedaan, die je dus tot zelfs nu nog kunnen belemmeren en dat ik klote, mijn ervaring is dat heel veel vrouwen die ik mag coachen nu nog last hebben van die ervaringen uit het verleden en dat is kak die kan je dus oplossen en dat doe ik natuurlijk tijdens de trajecten die ik doe en hypnose kan daarbij helpen, maar ik hoor dat mensen dat wat eng vinden, maar die ervaring heb ik zelf niet en nee het is geen rasta rostelli gedoe.

Bij systemisch coachen en dus opstellingen maak je alles zichtbaar, dat kan door een opstelling te doen met bv Playmobil popjes o.i.d., of met mensen, daarmee worden familie patronen en de stukken die je ongemerkt meedraagt van eerdere generaties zichtbaar en kan je ze dus oplossen, het wordt zichtbaar waar het vandaan komt en waarom het jou belemmerd. Zelf heb ik vele opstellingen mogen meemaken en steeds kreeg ik mega veel inzicht in wat er gebeurt was en waarom dat zo’n effect op me had om er vervolgens mee aan de slag te gaan, want een ding is zeker als je iets aangaat, moet je natuurlijk er wel wat mee doen want anders verandert er niks, alles is een ondersteuning, nou ik ben benieuwd wat voor jouw aantrekkelijk zou zijn, dus let me know!

Effe resetten?
We waren overgestapt met internet naar t mobile en zoals het vaak gaat in het begin moet je alles weer installeren en soms even resetten, oh vrouw wat heb ik daar een hekel aan, alles weer opnieuw instellen op je computer en telefoon voordat je weer “gewoon “aan de slag kan gaan, herken je dat? Maar toen ik weer met die codes stond te pielen en te kloten dacht ik goh wat zou het toch super gaaf zijn als je jezelf zo nu en dan zou kunnen resetten, gewoon weer even terug naar de fabrieksinstellingen en weer opnieuw zou kunnen beginnen, al je oude shit eruit gooien, je ervaringen, je pijn, je verdriet, de dingen die je belemmeren, je onzekerheid, gewoon flop weg ermee en terug naar het begin, maar dan wel met het verstand en de ervaringen die je hebt opgedaan, ik wordt daar mega blij van en jij?

Maar ik hoor je denken ja Lin das mooi gezegd maar helaas kan dat niet, ik vraag dan waarom niet? Want weet je ik geloof erin dat als je iets wilt dat je het dan ook kan! Stuk motivatie en je doel stellen omdat je het wilt en hoppa doen, want stel je rookt en je kind is ziek en die kan je alleen redden als jij direct gaat stoppen en nooit meer start, dan stop jij direct no matter what, geen haar op je hoofd die dan nog aan een sigaret denkt of gaat aanraken en is het zo klaar als een klontje, maar waarom is het toch zo rete moeilijk als we zulke keuzes voor onszelf moeten maken???? Wat houd je dan tegen? Want met elke verandering die je zou willen is een keuze nodig, alleen nu voor jezelf! Het leven is gewoon veel te kort en te mooi om met een kak gevoel rond te lopen, los het op!

Herken je jezelf in een van onderstaande punten?

 • Niet echt kiezen voor zichzelf, bang wat een ander ervan vindt en iemand tekort te doen
 • Grenzeloos zorgen voor iedereen behalve voor zichzelf
 • Niet staan voor hun zelf en hun wensen en behoeftes
 • Wegcijferen van eigen ik en behoeftes
 • Unheimisch gevoel dat het gewoon niet lekker loopt en voelt allemaal
 • Niet overlopen van gelukkig gevoel
 • Steeds tegen dezelfde dingen aanlopen en dus tegen zichzelf aanlopen
 • Gevoel van niet helemaal gelukkig zijn, maar niet de vinger erop kunnen leggen wat het is
 • Gevoel zichzelf kwijt te zijn
 • Allerlei beren op de weg zien
 • Last hebben van de stemmetjes en gedoe uit het verleden
 • Bang zichzelf te zijn, want wat zal de ander wel niet denken
 • Bang haar mening te geven
 • Een onrustig gevoel ervaren maar niet weten waar het van komt
 • Durft niet voor zichzelf op te komen of te gaan staan
 • Moeite met nee zeggen en grenzen aan te geven
 • Durft niet te geloven in zichzelf
 • Gevoel achter de feiten aan te blijven lopen
 • Zichzelf verloren voelen
 • Eigen ik kwijt zijn, want wie ben ik nu shit waar ben ik gebleven
 • Jezelf wegcijferen
 • Schuldgevoel om iets voor jezelf te doen omdat het ten koste gaat van tijd met kids, partner, vrienden
 • Moeite met verleden loslaten
 • Angst voor afwijzing
 • Angst niet goed genoeg gevonden te worden
 • Wat zullen ze wel niet zeggen als ik dat niet doe
 • Wat zullen ze wel niet van me vinden als ik nee zeg
 • Geen nee durven zeggen
 • Bang dat mensen haar dominant of arrogant vinden
 • Bang vriendschappen te moeten missen omdat ze een andere mening heeft
 • Angst om voor zichzelf te gaan kiezen
 • Bang om anderen te verliezen want wat vindt mijn partner of vriendengroep daarvan als ik voor mezelf ga kiezen
 • Is alleen nog bezig met moeten i.p.v. van willen en mogen
 • Druk in het hoofd van alle to do lijstjes
Dit zijn enkele antwoorden die ik mocht ontvangen door de vragenlijst die ik vorige week deelde, en al deze punten zijn op te lossen en dus te veranderen, alleen de eerste stap is het maken van een keuze een gevoel van nu ben ik, dit moet weg want ander…..er moet een gevoel zijn dat als je het niet veranderd je leven niet is zoals je het zou willen een gevoel van f*c kit (goed boek trouwens😉) dat de pijn zo groot is dat je zo echt niet verder kan en dus NEE gaat zeggen NU BEN IK, je hebt niks te verliezen, maar als je niks doet verlies je jezelf, wat heb je nodig om voor jezelf te kiezen? De gemiddelde vrouw sjouwt zich een breuk behalve voor zichzelf, laat haar geluk afhangen van een ander, hoort vaak de stemmetjes uit haar verleden en volgt niet of nauwelijks haar eigen pad en houd zich in omdat ze bang zijn voor een confrontatie of afwijzing en door al dat gerace zorgen ze niet goed voor hun eigen lijf, hart en geest, wat heb je nodig om te voelen nu ben ik?

Op 22 februari van 19:30-21:00 geef ik een workshop hierover De nu ben ik APK, waarin ik je meeneem in de 5 facetten van een vrouw, fysiek, sociaal, emotioneel, mentaal en proactief, zodat je gaat kiezen voor je eigen ik, jezelf weer belangrijk vind gewoon omdat het zo hoort.

Deze workshop is gratis, online en je krijgt er ook nog een vitaliteitscheck bij die je vooraf invult zodat je weet hoe je er op de 5 vlakken voor staat en waar je nog aan mag gaan sleutelen. Opgeven en info vind je HIER

Denk je nu dat duurt me te lang en dat snap ik heel goed want ik wil zelf ook vaak iets liever gisteren dan vandaag, bel me dan! 0642540681 of mail me met waar je tegenaan loopt dan plannen we deze week een gesprek en gaan we meteen aan de slag.

Voor nu een heerlijke dag en leuk als je me laat weten wat deze blog bij je losmaakt.Lieve groet,
Linda Lahaije
Reactie plaatsen