Silenzio Bruno
Linda Lahaije
19 juli 2021 

Silenzio Bruno

Welk verhaal heb jij in je hoofd en hoe kom je ervan af!

  Had je me gemist gisteren?? Jeetje wat baalde ik gisteren zeg toen een van mijn trouwe lezers me een bericht stuurde dat ze mijn blog miste, van alles ging er door mijn hoofd van gewoon ordinair k*t tot Lin wat heb je fout gedaan en hoe dan en alles daar tussenin. Maar blijkbaar ging er gisteren wel meer mis, maar we waren op visite bij vrienden in Friesland en helaas kon ik niks dan loslaten en ervoor zorgen dat de mail vandaag wel verstuurd wordt. Maar gevalletje verkeerd op de kalender kijken en denken dat zondag 19 juli is…… Maar ze zeggen weleens dat een “ongeluk” nooit alleen komt zo waren we om 16:30 weer vertrokken uit Friesland omdat we nog naar een verjaardag moesten van de dochter van mijn vriendin en vriendin van Romy, dus hops dik 2.5 uur onderweg terug even naar huis, cadeautje oppikken en daar stonden we voor de deur. Mijn vriendin zei we zitten net frieten te eten, toen dacht ik al huh, maar toen er verder niemand was keken Aernout en ik elkaar aan, maar toen mijn vriendin zei wat leuk dat jullie zo onverwacht komen en ze ons met een cadeau zag staan begonnen de kwartjes te vallen, want haar dochter is een week later jarig en ik weet nog dat Aernout en ik tegen elkaar zeiden, wat raar dat ze het een week eerder vieren, maar ach er zal wel iets zijn…… dus de wet van Murphy, wat hebben we hartelijk gelachen en een super gezellige avond gehad, dus gisteren liep niet alles vlekkeloos zal ik maar zeggen 😂😂😂   Dus toen we weer thuis waren en de kids in bed lagen hebben wij nog even in de groepsapp gekeken en inderdaad op de foto stond de datum maar in het berichtje stond komende zondag en dat had ik gezien de rest niet, dus hoppa daar zat meteen zo’n toeteraar op mijn schouders, oh Lin hoe kan je nu zo dom zijn, je moet echt een bril, dat je die foto ook niet gezien hebt, wat zullen ze wel niet denken…… Herkenbaar?

 Dus Silenzio Bruno, wie?   De mensen die mij goed kennen weten dat ik enorm houd van tekenfilms en dan met name de mega boodschap die er vaak in verweven zit. Inside out, Vaiana, frozen, Brave en nu dus ook Luca💙. Luca is een “zeemonster” en is herder op de zeebodem, van zijn ouders mag hij nooit naar boven omdat ze bang zijn dat hij gedood wordt. Luca is een speciaal zeemonster want als hij op land komt wordt hij een mens, maar als hij nat wordt veranderd hij weer. Hij ontmoet Alberto die hetzelfde is als hij en samen besluiten ze hun droom waar te maken en gaan naar een dorpje toe waar ze Giulia ontmoeten, hun droom is een Vespa om samen de wereld te gaan ontdekken en daardoor besluiten ze mee te doen aan een wedstrijd, zwemmen, een bord pasta eten en fietsen.

 Maar bij vele dingen die Luca eng vindt zegt Alberto Silenzio Bruno wat betekent stil stemmetje in je hoofd die je weerhoudt om nieuwe dingen te gaan doen of te ontdekken en Alberto heeft zijn stemmetje dus Bruno genoemd. Dus als Luka iets engs gaat doen doet hij zijn ogen dicht en zeg silenzio Bruno heel vaak achter elkaar, haalt diep adem en doet het, om er daarna achter te komen dat het vet gaaf was wat hij deed en een supertof gevoel te hebben en het stemmetje stil heeft gekregen, echt gaaf. Als wij zo’n film kijken zitten we vaak met zijn drieën, want ons Romy vindt het gaaf en Bart laat eerst zijn stemmetje praten, het zal wel niks zijn, dat is niet chill, dan ben ik niet stoer en Romy doet het eerst en luistert niet naar haar broer want zij wil zelf haar mening vormen, maar als we dan een 45 minuten aan het kijken zijn, kruipt er een stoere man naast me en kijkt mee. Deze stoere Bart is mijn spiegel en de grote man die altijd heel veel vragen heeft na een film; mam heb jij ook van die stemmetjes? Wat doe je dan? En nog meer van die dingen, dan vraag ik hem heb jij ook van die stemmetjes? Ja echt wel zegt hij en dan hebben we de meeste mooie gesprekken, maar mama het lijkt dat jij altijd stoer bent en geen stemmetjes hebt…. Tuurlijk wel Bart alleen luister ik er niet vaak meer naar, maar voel in mijn buik of iets goed of slecht voelt en als ik twijfel doe ik het niet en dan zijn de stemmetjes snel stil.

Heb jij ook zo’n stemmetje? Nou een stemmetje zeg maar gerust een heel koor zo nu en dan en dan zingt dat koor steeds hele verschillende deuntjes…. Dan hebben ze het over de kinderen, dan over het hele c beleid en dito vax voor kids, dan over mijn onlineprogramma, dan over dat ik toch even tijd voor mezelf moet plannen, moet sporten, moet slapen, vrouw vrouw die Bruno draait af en toe overuren, hoe is dat voor jou#####? Waarschijnlijk herken jij ook die stemmetjes want wij vrouwen zijn daar pro in en vaak over hele verschillende dingen waarvan je denkt hoe dan, of dat jij je onzeker voelt, of door een eerdere ervaring je gaat denken oh als het nu maar beter gaat, of wat dan ook die stemmetjes zijn vaak onverwerkte emoties en ervaringen die je nog van alles laten geloven, want al die gedachtes worden op een gegeven moment een overtuiging, een overtuiging dat het waar is en als je er ook nog eens een emotie aan plakt waardoor jij je of heel goed of (meestal ) slechter gaat voelen. Dat verhaal of je wel goed genoeg bent, ze je wel aardig vinden, wat ze wel niet moeten denken, wat ze wel niet van je vinden is vaak een verhaal wat je in je hoofd maakt uit onzekerheid.

Help Bruno Alleen silenzio Bruno kan je helpen als je terug gaat naar de feiten, want klopt het verhaal wat jij jezelf wijsmaakt? Kijk naar de feiten, is het echt waar wat je denkt wat er aan de hand is, bv een vriendin belt niet terug, oh is ze boos op me, wat heb ik fout gedaan etc., goh ze zal wel bezig zijn en later terugbellen, of misschien is haar batterij van de telefoon op, of misschien is haar telefoon wel in de wc gevallen, dus maak een ander verhaal wat je helpt om dat verhaal te veranderen en even terug te kijken wat er echt aan de hand is en niet het verhaal wat jij in je hoofd ervan maakt. Of je partner die in jouw ogen raar en anders doet, benoem wat je ziet en welk effect het op je heeft en dat kan je uiteraard ook doen bij bv een collega, benoem het wat jij denkt wat er is en weet je van ruim 80% zal je denken oh kak niks aan de hand en stel die 20% is toch het verhaal, dan weet je meteen dat het gevoel wat je erbij had klopte en je het dus of moet oplossen of je les moet leren om het anders te doen.

 Dus toen ik erachter kwam dat de blog niet was verzonden, heb ik even gebaald en losgelaten want ik kon het toch niet meer veranderen en heb ik vanmorgen dit blog gemaakt omdat dat beter paste bij wat er gebeurde gisteren en vanmorgen had ik een paar leuke apjes van mijn vriendin over mijn geheugen en of ik wist dat de verjaardag as zondag was, dus soms moet je jezelf niet zo serieus nemen en gewoon lachen om wat er gebeurt in je hoofd dus ben een beetje lief voor jezelf en Bruno😉   Morgenavond dinsdag 20 juli om 20:00 geef ik een online workshop over de apk van jezelf Kijk jij weleens onder je eigen motorkap? De meeste mensen zijn zuiniger op hun auto dan op hun lichaam, want als de auto een rood lampje laat zien scheuren ze naar de garage om deze na te laten kijken en te laten maken, doe je dat ook met je lichaam? Vaak worden “de rode lampjes” die je lichaam en geest laten zien en voelen veel te lang genegeerd en gaat men veel te lang door. Herken jij je rode lampjes?

  1. Gejaagd gevoel
  2. Hoofdpijn
  3. Pijnlijke stijve schouders/nek
  4. Opgeblazen buik
  5. Hartkloppingen
  6. Slecht in en doorslapen
  7. Moe/ nooit echt uitgerust
  8. Verdrietig gevoel/dikke keel
  9. Onrustig gevoel
  10. Snel geëmotioneerd

En zo zijn er vele lampjes, want op fysiek, sociaal emotioneel vlak, mentaal en pro activiteit krijg je signalen dat je actie moet ondernemen, want je rode lampjes weerhouden je om een goede gezonde weerstand op te bouwen en weerbaar te zijn tegen de dingen die je in je leven tegen komt. Dus ben jij toe om weer eens brutaal eerlijk onder je eigen motorkap te kijken en te voelen wat je nodig hebt om lekker te leven zonder zelfopgelegde beperkingen? Dan is de workshop echt voor jou! We gaan die rode lampjes bekijken, sleutelen, loslaten, kiezen, want wat zorgt ervoor dat je die rode lampjes steeds terugkrijgt? En hoe zorg je ervoor dat je die rode lampjes eerder herkent en dus eerder gaat kiezen voor jezelf. Wanneer? Dinsdag 20 juli van 20:00-21:30 via zoom Na je aanmelding ontvang je een vitaliteits check om te kijken waar je staat en waar je nog aan mag gaan sleutelen. Aanmelden kan via deze link: https://www.zijvitaal.nl/apk-voor-je-leven-en-gezondheid/ Wanneer was jouw laatste APK?   Voor nu een fijne avond en de groeten van Bruno en Linda

Reactie plaatsen