Doei 2020-plan je leefstijl in het nieuwe jaar
Linda Lahaije
31 december 2020 

Doei 2020-plan je leefstijl in het nieuwe jaar

Welk stuur wil jij vasthouden? Neem weer de regie over jezelf en je gezondheid!

  Vandaag start er weer een heerlijk nieuwjaar. Een jaar met nieuwe kansen en wensen en mogelijkheden, heerlijk. Een nieuwe agenda waar ik altijd heel trouw netjes in start maar na een tijdje ik mijn eigen handschrift niet kan lezen. Nieuwe plannen, opgeruimd bureau, zalig wat heb ik er zin in. Zeker na een jaar vol C heb ik wel zin in wat anders. Alleen het opgeruimd bureau heb ik wel, maar de rest van mijn kantoor is een tweede woonkamer geworden, want we zijn aan het verbouwen en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik gisteren dacht rot op met dat gehak en gedril🤔 want ze hadden afgesproken klaar te zijn en ja ik ben van de afspraken wat ik zeg doe ik en ik doe wat ik zeg. Ik had om 11:00 een gesprek staan n.a.v. een vitaliteitscheck, maar ik kon mezelf en de kids in huis al niet verstaan, dus de afspraak gemaakt dat ze om 11 maar een bakkie koffie moesten drinken, helaas kwam net de ijzeren balk en die moest erin, dus moest ik de afspraak verzetten, zwaar tegen mijn principes in, want ik plan graag goed en integer en heb graag zelf de regie want dan weet ik dat het goed komt, maar daar ligt ook een valkuil want tja die onverwachte zaken die kan je helaas niet altijd sturen. Soms mag je dit even denken ☺ Ik hoor je niet, ik hoor je niet (filmpje van mijn favoriet Jochem Meyjer, ff lachen) https://youtu.be/Mszbn7_dmpY   

Heb jij al plannen voor het nieuwe jaar?

Ben jij ook bezig met alle nieuwe kansen en mogelijkheden? Of kijk je nog steeds terug op wat voor een kak jaar het was? Mijn planning voor het eerste half jaar is al klaar, meeste is voorlopig nog online, maar dat bleek ook gewoon te kunnen en voor veel mensen minder reistijd en eenvoudiger. Plannen maken is leuk, het geeft mij altijd enorm veel rust en ruimte in mijn hoofd en kriebels want ik zie het dan al helemaal voor me en denk dan ook jeetje wat ontzettend gaaf dat mijn vrouwen daaraan kunnen deelnemen, als ik dat gevoel heb is het goed. Maar ik plan wel vooruit, wat ik aan trajecten aanbied, online en ook wanneer, dus de data leg ik vast, wanneer moet ik ergens spreken, wanneer welke masterclass, welke cursussen of opleidingen wil ik volgen etc., want als ik dat niet doe dat denk ik steeds dat doe ik morgen wel en morgen denk ik dat doe ik morgen wel etc. etc. 

Mijn mentor Jim Rohn zei altijd: if you fail to plan, you plan to fail… Weet je we plannen onze vakantie vaak veel beter dan ons leven, we weten precies wanneer we waarnaartoe gaan, en elk detail is geregeld, maar ons eigen leven en dito gezondheid bekijken we per dag en vaak pas als er eerst mega veel signalen zijn gegeven door ons lichaam. Als het op ons eigen lichaam en geest aankomt wordt er veel meer aan het toeval overgelaten en dat is natuurlijk jammer want je kan zoveel voorkomen en je beperkt jezelf door je dag maar mwah mwah door te komen.   

Corona maakte veel Nederlanders nog zwaarder en ongezonder Door het k virus werden vele mensen gedwongen om meer vanuit huis te gaan werken, want natuurlijk met kinderen thuis een hele bijzondere uitdaging is. Gewoon aan de tafel je laptop neerzetten toch? Helaas is dat niet zo, vele vrouwen lopen over van lichamelijke en geestelijke klachten en krijgen door een verkeerde houding en spullen klachten aan hun lichaam (rugpijn, nek en hoofdpijn) wat weer uitwerkt op hoe je je voelt, slaapt en de dag doorkomt. Door al het thuis werken zit men nog meer, snoept en eet men meer en het nieuwe dikke van Dale woord is corona kilo’s hoe erg is dat, want voor alles wat in 2020 fout ging staat inmiddels c voor, als we dan er eens een streepje bij zetten dan krijgen we een G😉van goed!

 Goed plannen, kijk je jaar eens terug en voel dan eens heel diep van binnen wat je afgelopen jaar niet fijn vond, niet lekker vond lopen, graag anders zou willen hebben of doen, als je toen wist wat je nu weet, wat zou je dan echt anders doen? Schrijf het eens op voor jezelf wat neem je als les mee uit het oude jaar? En ga toch even zitten wat wil je uit het nieuwe jaar halen? Is dat meer rust nemen, meer bewegen, je spieren sterker maken, gezonder eten, je stress verminderen, beter slapen, vaker nee zeggen, nu echt je droom gaan leven en beleven, meer met vrienden doen, betere balans tussen privé en je werk? Jezelf accepteren zoals je bent, je overtuiging veranderen? Je waardevol voelen, je mindset verbeteren? Wat het ook is neem er vandaag echt even de tijd voor, die tijd voor jezelf en je leven is zeker nu echt belangrijk, want als je duidelijk hebt hoe jij je jaar wil hebben dan gaat alles voor jou werken en niet andersom. Want nu is het nog belangrijker dan anders dan goed voor jezelf te zorgen en je gezondheid is meer dan niet ziek zijn.  

Bij een gezonde leefstijl, horen ook:

 • Voldoende en goed slapen (minstens 5 uur ononderbroken)
 • Stressreductie
 • Ontspanning
 • Je waardevol voelen
 • Je emoties de baas kunnen en willen
 • Je mindset beheersen, waardoor je betere keuzes maakt, dus controle over die stemmetjes die je dingen willen laten geloven die niet kloppen.
 • Zingeving op sociaal en emotioneel niveau, iedereen wil zich gewaardeerd voelen, erkenning krijgen en dat men blij is met hun aanwezigheid.
 • Zorgen voor jezelf, door bv eens nee te zeggen, een bad nemen, een boek te lezen, dingen doen waar jij blij van wordt.
 • Je grenzen aan geven
 • Communicatie, naar jezelf en de ander.
 • Overtuigingen, want wat zullen ze wel niet denken en geboren voor het dubbeltje
 • Wat is je visie, wat wil je en wat niet
 • Hoe sta je in het leven, is je glas half vol of halfleeg?
 • Jezelf accepteren, hier is meer voor nodig, het geloven in je eigen kwaliteiten, gewoon hoe je bent, dat je er mag zijn.
 • Goede privé werk balans, vrouwen hebben nog steeds het grootste zorg-gen (ja ook ik ben nog steeds erg besmet hiermee☺) maar balans vind je alleen door de taken optimaal te verdelen, het ook eens over te laten aan je partner of oppas en eens jezelf belangrijker te vinden….
 • Blij zijn met wat je hebt
 • Lekker in je vel zitten
 • Je interne motivatie, waarom wil je dingen wel en waarom niet?
 • Waar liggen je prioriteiten? Altijd bij de ander, of mogen ze ook bij jezelf liggen?
 • Wat is je doel? Belangrijkste waarom, wat gebeurt er dan met je, wat betekent dat voor je?

  Dus kijk eens brutaal eerlijk naar jezelf en je leven en neem weer de regie over jezelf en je gezondheid, gewoon omdat er meer is dan corona. Hier is een link om je gezondheid te verbeteren en je immuunsysteem te versterken 

Neem weer de regie Zeker nu want de jaren vliegen aan je voorbij, voordat je het weet sta je te toasten op 2022 en denk je kak had ik maar. Ik weet het soms is het gewoon lastig om even de tijd voor jezelf te nemen, maar als je het al niet doet wanneer dan wel, wanneer ben je het dan wel waard. Ga samen met je partner zitten wat jullie verlangens en wensen zijn en bekijk je plannen. De blikjes van vertellis kunnen hier heel goed bij helpen, want samen moet je gelukkig zijn alleen kan je partner het niet doen voor jou en jij niet voor je partner, de ander kan jou niet gelukkig maken dat moet je zelf doen. Je kan het samen wel nog fijner hebben als je beide happy bent en de dingen doet en niet doet waar je blij van wordt. Verdeel je taken, Aernout vindt het heerlijk om met een filmpje te strijken en ik heb er een hekel aan, klassieke win win toch? Aernout heeft een hekel aan de badkamer poetsen nou dat doe ik dan? Snap je wat ik wil zeggen? Ik hoor vaak ja doei dat moet hij maar doen…. 

Maar als beide doen wat ze okay vinden is het toch veel fijner en weet je ook wat bij jou takenlijstje hoort en wat niet. Maar het allerbelangrijkste is dat jij weet hoe en wat jij je leven wilt leven. Neem de regie over jezelf en je gezondheid. Ik plan in wat ik wanneer doe met sporten, kruis door de agenda en gaan, hetzelfde met tijd met vrienden, plan je gezondheid, vraag hulp met bv je voeding (de link met de eerste stappen zie je hierboven nog een keer staan) want kleine stappen kunnen een groot verschil maken voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal, maar doe het, stel jezelf erop in, werk aan je mindset zo krijg je echt de regie en niet alleen als je een goede dag hebt. Vanaf 4 januari ga ik dagelijks live op mijn fb pagina, met tips om je dag goed te starten zowel met mindset, voeding, beweging, ontspanning, stressreductie, beter slapen, zingeving, dus alles op een integrale manier om te zorgen dat je de goede voornemens volhoudt, en dus de regie neemt over jezelf en je gezondheid, dus zorg dat we vriendjes zijn https://www.facebook.com/zijvitaal dan mis je niks.   Daarnaast geef ik 2 GRATIS masterclasses op 13 en 28 januari om je nog verder te ondersteunen dat 2021 zeker je jaar gaat worden, zijn en blijven. In deze workshop neem ik je mee in de 5 basisstappen, deze stappen zijn op een eenvoudig manier toe te passen.

 • Mindset, die is essentieel, welke verandering je ook wil maken, hier maken we een plan, wat je wilt veranderen, waar wil je weer de regie over en waarom
 • Ontspanning, dus hoe reduceer jij je stress en ervaar je meer ontspanning, uiteraard heb ik het ook over hoe je beter kan slapen, want deze twee stappen zijn je fundering, samen met de volgende stap.
 • Voeding, kleine dingen aanpassen maken een groot verschil, dus algemene stappen voor resultaat
 • Bewegen, gewoon tijdens je werk overdag en eenvoudig in te passen
 • Actie, want je kan van alles lezen, horen maar alleen met in actie komen start je echte verandering. Dus maken we een concreet actieplan

  De workshop is heerlijk online, dus lekker vanuit je eigen huis, met een bakkie thee, en de hond of kat aan je voeten.   Details: Masterclass online, woensdag 13 januari of donderdag 28 januari van 10:00 – 11:30 De link ontvang je na aanmelding Als jij je aanmeldt, dan ontvang je van mij een gratis vitaliteits check op 5 gebieden, dan heb jij een uitgangspunt vanwaar we vertrekken, als je deze ingevuld terugmailt, dan krijg je als cadeau een gratis verbeter je leefstijl gesprek waarin ik je persoonlijk advies geef hoe jij je vitaliteit kan verhogen en dus je leefstijl kan verbeteren.   Aanmelden kan via deze link: https://www.zijvitaal.nl/masterclass-neem-weer-regie/ Leuk als je erbij bent! En als je iemand kent die hier zijn gezondheid mee kan verbeteren stuur deze mail dan gerust door. En heb je een vraag of wil je hulp, vraag dit dan gerust dit kan op welkom@zijvitaal.nl en een beller is sneller. Voor nu een heerlijke dag, heb lief, lach, knuffel en geniet en geef dat door💙💗💚    

Reactie plaatsen