Sta jij ook op je eigen to do lijstje?
30 mei 2022 

Sta jij ook op je eigen to do lijstje?


Van denken naar doen zonder hoofdpijn

 

Al jaren had ik grootse plannen, maar altijd was er iets waarom ik het niet deed, of de kinderen, of dat het wel heul duur was, of gewoon geen tijd, te druk, wel veul werk om dat te maken, jeetje moet ik dat er ook nog eens bij doen, maar zo’n onrustige kriebel bleef. Ik weet van mezelf dan gaat zich dat ooit wreken bij mij.

Al langere tijd volgde ik de mannen van IMU, echt jonge honden die zo enorm veel kennis en kunde in huis hebben, over alles rondom zakendoen, maar mijn excuus was altijd dat dat op mijn to do lijstje stond…en saboteerde ik mezelf steeds, maar ik was niet meer gelukkig met mijn website, de teksten en mijn aanbod en voelde dat het anders moest.

Zo was ik begonnen met wat trainingen te volgen en mijn ouderwetse gedrevenheid, oergevoel en power werd op deze manier super snel geladen en steeds als Aernout thuis kwam vertelde ik hem wat ik had gedaan en had geleerd en wat ik wilde, mijn man is ook niet gek en zei gewoon waarom doe je het dan gewoon niet, op die momenten denk ik kak jij hebt makkelijk praten jij hoeft het allemaal niet te maken, maar hij heeft dan zo gelijk, Lin je vliegt bijna en weet je het kost je geen moeite, oh ja en dan weet ik dat ik op het goede pad zit, heb jij dat ook?

Als je iets wilt wat doe je dan zet het op je to do lijst

Wij vrouwen hebben er een handje van lijstjes maken (ik wel en heb schrijfblokjes vol) van dingen die ik echt moet doen, dan maak ik een top drie, de eerste moet af, de tweede mag anders is deze de volgende dag nummer 1, mijn ideeën en brain dumps belanden ook op lijstjes en steeds als ik die dan tegen kom denk ik oh jaaaaa, zo ook het idee wat ik nu dus aan het uitwerken en aan het maken ben, daar vertel ik straks meer over.

Zo gaf ik afgelopen week een training aan een groep vrouwen en daar ging het over vitaal en 100% jezelf zijn en hoe goed wij vrouwen zijn om ons weg te cijferen en te denken dat sommige eigenschappen niet okay zijn, maar gaandeweg de training werd duidelijk wat in de schaduw was gezet eigenlijk prachtige eigenschappen waren en ze die door belemmerende overtuigingen, een negatieve reactie of gewoon op het verkeerde lijstje was komen te staan.

Doodzonde want stuk voor stuk waren dit zulke mooie dingen die gezien en geleefd mochten worden, wat tijd voor zichzelf nemen, nee zeggen, te kiezen voor zichzelf, zichzelf op nummer 1 van het to do lijstje zetten gebeurde niet en wat er gebeurde was zo gaaf, direct werden er plannen gemaakt en actie ondernomen hoe ze het wel wilde.

 

Wat waarom, hoe EN wanneer

Het is natuurlijk al supergaaf als je iets bemerkt bij jezelf en voelt dit zou ik anders willen hebben, doen of niet doen. Maar als het daarbij blijft en dus steeds op de tweede of derde plek van je lijstje blijft plakken verandert er niets, het enige dat je onrustige gevoel alleen maar toeneemt en komt dat gevoel weer op het lijstje, maar dat is dan wel het startsein voor echte actie.

Wat: wil je veranderen, wat moet anders, wat wil je? Wat wil je niet, wat heb je nodig en wat heb je niet meer nodig, wat mag je loslaten, wat daar begint het mee en aangezien wij vrouwen toch van de lijstjes zijn😂 zet je dit op een lijstje want als je het opschrijft is het begin, maar dat start met wat.

Waarom: wat je helpt is als je opschrijft en helemaal uitschrijft waarom je dit wilt of niet meer wilt, bv je wilt meer tijd voor jezelf, waarom wil je meer tijd voor jezelf, ………, waarom is dat?........ Zo blijf je steeds waarom aan jezelf vragen totdat je geen antwoord meer kan bedenken, want je waarom ligt wat lagen dieper dan jij jezelf wilt verkopen, dus bij alles wat je bij wat op je lijstje hebt geschreven schrijf je helemaal uit met waarom.

Hoe: Als je weet wat je wilt of niet meer wilt en waarom, dan is de volgende stap hoe je dat gaat regelen of doen. Bij hoe kan je denken bv je wil fitter worden, waarom en hoe wil je dat gaan doen, met een trainer, ga je naar de sportschool? Of je wilt je belemmerende overtuigingen loslaten of aanpakken, waarom en hoe ga je dat doen ga je dit zelf doen of ga je daar hulp bij inschakelen?

Wanneer: Als je weet wat, waarom en hoe dan is het natuurlijk essentieel dat je er een tijd aanhangt, want anders verandert er helemaal niks, dus wanneer merk je verbetering, wanneer ga je naar de sportschool, wanneer maak je een afspraak met iemand die je kan helpen, want anders blijft je wens, doel, vraag, verdriet op een to do lijstje staan en dat zou zonde zijn.

 

 

Niks is zo lekker dan dingen van je lijstje afstrepen, want dan zie je vooruitgang, verandering en verbetering, lekker dingen weg kunnen strepen, voelt dat voor jou ook zo? Onze Bart zegt altijd oh mam dat is zo’n satisfying gevoel (lekker gevoel) van wie zou hij het hebben?

Weetje dingen afstrepen geeft je rust in je kop, want anders blijft het steeds door je kop spoken want ik moet dat nog en oh shit dat, vaak zo erg dat je er slechter van gaat slapen en je in een cirkeltje komt, want het is toch een megagevoel als je iets klaar hebt hoppa streep erdoor en dat geld niet alleen voor klusjes, maar zeker ook als je tijd aan jezelf besteed of nu echt dingen wilt aanpakken, hop dat kan van je lijstje en dus uit je hoofd.

Mijn lijstje wordt nu even langer maar wat is het gaaf

Tja dat krijg je ervan als je iets al jaren op je lijstje had staan. Mijn lijstje was heel simpel ik wilde een E- learning omgeving hebben dus waar vrouwen kunnen inloggen om dingen te leren, te ontdekken, met video’s, podcast een omgeving waar trainingen zijn en een omgeving waar we elkaar zouden kunnen ontmoeten om elkaar te ondersteunen. Want ik miste dat stuk, dat je altijd op een plek terecht kan met je vragen en dat daar dan iemand is, of als je denkt hoe doe ik dat dat er dan een video is die je kan bekijken met een downloadbare versie zodat je het ook kan uitprinten en uitwerken, gewoon een soort koffie hoek maar dan online.

Bijna is het zover (tromgeroffel) want deze omgeving ben ik aan het maken een trainings omgeving speciaal voor vrouwen, die ik coach of vrouwen die graag online trainingen doen. In deze omgeving komt een geheel vernieuwde onlinetraining die je stap voor stap kan doen wanner het je uitkomt, allerlei losse modules over gezondheid, beweging, hoe je jezelf kan versterken op sociaal, emotioneel en mentaal en proactief gebied, gewoon alles hoe jij als vrouw vitaal en 100% jezelf kan worden. 

Daarnaast zijn er wekelijkse live trainingen voor de mensen die bij mij of een coach traject volgen of een onlineprogramma is er wekelijks een live moment om vragen te stellen, zodat je daarna weer verder kan. Ook is er wekelijks een workshop over allerlei onderwerpen en daar word ik echt heel erg blij van.

De bedoeling is dat ik dit ga lanceren op mijn verjaardag 12 mei en hoop natuurlijk dat jij dit net zo gaaf vindt als dat ik dat vindt, wil je me laten weten of dat ook zo is? Want een reactie op deze mail is altijd welkom en ik reageer altijd.

Voor mij is het nog even druk, maar weet je het geeft me vleugels, want ik ben zoiets gaafs aan het maken, dat maakt me blij en geeft me zoveel voldoening en wat een keigaaf gevoel is het om het straks van mijn lijstje af te mogen strepen!

Voor nu een heerlijk weekend

Reactie plaatsen