Naar welke garage ga je voor jezelf?
Linda Lahaije
21 november 2022 

Naar welke garage ga je voor jezelf?

Ben jij ook zo blij met je auto? Trots als een pauw was ik toen ik twee jaar geleden mijn droomauto kon kopen, jeetje ik kwijlde nog net niet, maar wat een feest was dat, moest niet denken dat er iets aan zou komen, zou stilletjes gek worden want hij was zo mooi en gaaf en nog iedere dag als ik erin rijd krijg ik kriebels in mijn buik zo blij en gelukkig ben ik er mee.

Dat gevoel als ik hem zie staan, veilig voel ik me als ik erin rijd, voel me rijk en gelukkig en had ik al gezegd veilig omdat ik hem zo goed onderhoud, hij wordt gewassen, schoongemaakt, krijgt op tijd zijn beurt, wat ben ik toch zuinig op hem. Laatst kreeg ik een lampje kak dacht ik wat is er jongen? Moesten de remblokken vervangen worden ja kei handig dat systeem dat je een signaal geeft……

We zijn zo rete zuinig op onze auto omdat we deze hebben moeten kopen en voor dat geld hebben we heel hard moeten werken, waarom dan niet op ons lijf, onze geest?

 

Voor jezelf heb je niet hoeven betalen, maar als je niet oppast betaal je wel de prijs als je je lijf en geest niet goed onderhoud!

Heel eenvoudig worden er medicijnen voorgeschreven, paracetamol erin geknikkerd, maar weet je dan is het leed al geleden, het zou beter zijn om een stap of stappen eerder jezelf en je lijf serieus te nemen.

Zou het niet goed zijn om zelf eens regelmatig een soort van een APK te doen, even een top tot teen onderzoek om te zien of alles nog goed functioneert, (of je nog goed soepel en fysiek sterk bent) of er iets vervangen moet worden, (bv je belemmerende overtuigingen of gedachtes), effe de olie te verwisselen (meer water drinken), of de remschijven checken (of je eens nee zegt tegen de ander), of de Tom Tom een update nodig heeft (wat is je visie en wat wil je met je leven), zoiets.

 

Het is gewoon simpel veel mensen willen de prijs niet betalen, negeren stelselmatig de signalen die hun lijf ze geeft en eerlijk is eerlijk we hebben toch niet meer geleerd om te voelen en te luisteren naar wat je lijf aangeeft. We zijn veel beter geworden in doordraven, in de ratrace hangen, snel wat te eten halen, op onze telefoon zitten, waardoor we steeds slechter slapen, geen verbinding meer hebben met ons zelf en de mensen om ons heen, we moeten allemaal zo ontzettend veel, dat we daarmee helemaal onszelf vergeten, want als je kiest voor jezelf voel je je schuldig.

 

Wat leren we in hemelsnaam onze kids?

Die van ons hebben net toets week gehad, ongelofelijk welke druk dat al geeft bij hen maar ook bij ons, met helpen, ondersteunen, motiveren, aanzwengelen, de hoeveelheid stress spoot hun oren uit, dan denk ik godver dat doen we toch niet goed. Monkey see monkey do is ook hier van toepassing want zoals wij het doen, denken de kids dat het zo moet en wij moeten ze juist het goede voorbeeld geven.

 

 

Het is de week van de werkstress, nieuw rapport is uit en je wordt ermee doodgegooid iedereen vindt er wel wat van en de meningen zijn op zijn zachts gezegd verdeeld.

Als je het rapport ziet wat door TNO is gemaakt moet ik wel huilen want het blijft een feit dat jonge vrouwen tussen de 25 en 35 een hoger risico lopen om uit te vallen.

Deze vrouwen hard gestudeerd willen zich kost wat kost bewijzen en laten zien dat ze het kunnen, waardoor ze tot het gaatje gaan. Vragen niet om hulp omdat ze denken dat het zo hoort en hebben het vaak niet eens door.

Door de druk komen ze in een vicieuze cirkel, minder slapen, slechter en ongezonder eten, minder fit, stress, lichamelijke klachten er is alleen nog maar inspanning want voor de ontspanning is geen puf meer. Daarom is een vitale privé - werk balans essentieel, vitaal en mentale veerkracht om optimaal zowel op het werk als privé te kunnen presteren.

Iedereen heeft het over duurzame inzetbaarheid, vitaliteit en gezonde leefstijl, hierin voel ik tot in mijn tenen dat dit een gedeelde verantwoordelijkheid is die inzet vereist van zowel werkgever als werknemer.

Onderstaande staat op de site:

Jonge medewerkers tussen de 25 en 35 jaar hebben bovengemiddeld veel last van werkstress op het werk, blijkt uit de factsheet van TNO. In Nederland is een burn-out beroepsziekte nummer één. Daarom is het belangrijk om de maatschappij zó in te richten dat we er niet ziek van worden. 

Dan worden er tips gegeven waarvan ik denk dat kan en moet toch nog veel beter kunnen. Zijn we niet met zijn alle verplicht om ze beter te ondersteunen? Op school leren ze een vak maar niet hoe ze moeten leven.

Daar gaat het al fout, maar dat is niet snel op te lossen, maar wel hoe we ze begeleiden in het arbeidsproces. In een maatschappij die steeds meer van ze vraagt, ze moeten presteren, ze moeten zich bewijzen, de boss ladies, hou toch op, ondersteun ze in hoe ze het moeten doen dus leven en vitaal zijn en blijven, hoe ze een goede privé-werk balans houden, verlang niet dat ze als ze vrij zijn ook nog van alles moeten doen.

Maak dat pauze ook echt pauze is weg van dat bureau ga naar buiten, maak er een bedrijfsding van, kom met zijn alle in beweging, zorg voor beweging ieder uur, leuk om met zijn alle squats te maken, terug in je lijf en uit je hoofd, stimuleer ontspanning en sport, leer ze plannen, kortom leer ze vitaal en mentaal veerkrachtig te zijn!

Leer ze dat ze naar hun lichaam gaan luisteren, de signalen voortijdig (h)erkennen, hun grenzen aangeven, gezonder eten, beter slapen, ontspannen, beter de balans kunnen bewaren tussen in en ontspanning, dus gezonde leefstijl en vitaliteit, want een gezond lijf heeft een gezonde geest.

 

Voor zijvitaal heb ik een extra tak erbij en dat is jong vrouwelijk talent tussen de 25 en 35 vitaal en mentaal veerkrachtig te houden, ja en dat was ik al gestart voordat dit onderzoek er was, want deze vrouwen moeten ondersteund worden voordat ze uitvallen.

 

 

Mijn idee van een training is dan ook Neem ze onder moeders vleugels Graag wil ik wat mooiers achterlaten dan een generatie die uitvalt en leer ik ze graag wat ze niet op school leren, vitaal leven, zonder te pamperen maar brutaal eerlijk, maar met de zorg die alleen een moeder kan geven.

Dus de voorkant van mijn website is veranderd maar de rest is nog helemaal hetzelfde😉

 

Wanneer heb jij je laatste APK gehad? 

Nou leek het me een goed plan om hier een workshop over te geven dit doe ik op donderdag 1 december van 19:30-21:00 of op woensdag 14 december van10:00-11:30 alle informatie vind je hier: https://zijvitaal.nl/workshop-apk/ je kan dan meteen je plek reserveren. Hier gaan we naar kijken! 👇👇👇👇

Sociaal

Helder zicht op: wie ben ik, wat wil ik, wat vind ik werkelijk belangrijk? Het gevoel stabiel, tevreden en gelukkig te zijn, weten wat je kernwaardes zijn.

Mentaal

Een heldere visie en positieve kijk op de toekomst, effectief om kunnen gaan met belemmerende gedachten, bereidheid om te leren en te vernieuwen, vermogen om veerkrachtig te reageren op veranderende omstandigheden.

Proactief of regie nemen

Intrinsieke motivatie, mate van zelfsturing, commitment en focus, enthousiasme, passie, verlangen, intrinsieke motivatie, energie en eigen regie

Emotioneel

(H)erkennen van en effectief omgaan met de eigen emoties en die van anderen, empathie, effectief communiceren, in staat zijn om goede relaties te onderhouden, gevoel van verbinding met anderen.

Fysiek

Regelmatig bewegen, gezonde voeding eten, voldoende ontspanning, voldoende slapen, stoppen met roken, minderen met alcohol, gezond gewicht.

 

PS: Wil jij het jaar goed afsluiten? Maar vooral 2023 vitaal starten? Op 7 december start ik met een pilot, je kan hier tegen fors gereduceerd tarief aan deelnemen, omdat ik dit traject aan het fine tunen ben, dus nog sleutelen, veranderen, maar wel met de kwaliteit van een vip. In dit traject zitten 6 coachsessie, online trainingen, Q&A, VIP-ondersteuning via de vitale vrouwen community je kan dan zoveel vragen stellen als je wilt aan mij! Na dit traject heb je dit

 • Je bent fit en vitaal waardoor je de goede weerstand hebt die ervoor zorgt dat je bestand bent tegen de uitdagingen die je tegenkomt.
 • Je hebt balans tussen privé en werk doordat je steeds als een adelaar boven je dag blijft hangen, waardoor je snel opmerkt wanneer je te ver gaat en stuurt dan meteen bij.
 • Je zegt nee zonder je schuldig te voelen.
 •  Je bent en blijft trouw aan jezelf ook al vinden anderen dat lastig.
 • Je straalt van het zelfvertrouwen, omdat je rust in je hoofd hebt, ruimte voor jezelf en richting in je leven.
 • Je vertrouwt op jezelf, omdat je weet wie je bent en waar je voor staat.
 • Die onrust in je buik heb je alleen nog als je in de achtbaan gaat.
 • Je geeft aan wat JIJ nodig hebt om gelukkig te zijn en neemt met minder geen genoegen.
 • Je luistert naar je gevoel en de signalen die je lichaam geeft en onderneemt meteen actie als je een van de signalen herkent.
 • Je staat op nummer 1 van je eigen to do lijstje 
 • Je bent vitaal, want een vitaal lijf is een vitaal brein.

 

Kortom je bent vitaal en bezit de mentale veerkracht zodat je de uitdagingen die het leven je geven aankan.

 

 

Reactie plaatsen