Loslaten door het vast te pakken
Linda Lahaije
08 mei 2021 

Loslaten door het vast te pakken

Jezusmina ik wil er gewoon vanaf vertelde ze huilend via een zoom call, wanneer houdt het eens op? Ik heb al zoveel gedaan en nu door die ruzie met een vriendin voel ik me weer zo onzeker en kreeg ik ook nog eens woorden met Harrie want hij vindt dat ik over me heen laat lopen en nooit eens nee zeg, wanneer ben ik er eens echt klaar mee nondeju……. Ik moest een beetje lachen, lieve Sylvia het houdt op wanneer jij de keuze maakt en dus tegen jezelf stop zegt, geïrriteerd snuivend zei ze nou stop, het is er nog steeds…

Dat klopt het stopt niet door het steeds maar een beetje los te laten, het stopt als je het helemaal vastpakt en dus de keuze maakt om je verleden echt verleden te laten ja maar Lin hoe vaak moet ik dat dan nog doen? Nou Sylvia als je het goed doet dus nu een keer goed en dan bedoel ik echt goed vastpakken om het daarna echt los te laten en dan zal je ooit nog wel wat losse stukjes ervaren, maar weet je dan ben jij veel sterker en dan lach je erom, dus pakken we dat kreng eens goed aan?? Jaaaaaaaa want ik ben er echt helemaal klaar mee dat gezeik ook, nou weg met het gezeik, ik doe dit niet via zoom, we gaan het bos in want dan weet ik zeker als we dan uit het bos komen je het los hebt gelaten en verder gaat. 

Dit was een gesprek afgelopen week, namen zijn niet echt natuurlijk, maar de frustratie met loslaten en het steeds toch weer terug komen van belemmerende overtuigingen, vaak emoties en frustratie van je opvoeding, zelf opgelegde overtuigingen, dingen uit je jeugd die steeds weer als een puist boven komen ploppen op de meest onverwachte momenten, omdat je wilt voldoen aan de norm en verwachting van de ander, waardoor je je gaat aanpassen aan de ander, waardoor jezelf gefrustreerd raakt en steeds verder weg van jezelf. Je wordt dan ontrouw aan jezelf, aan jouw wensen, jouw gevoel, jouw dromen, jouw verlangens, dat wreekt zich altijd. In het begin zal je het niet altijd door hebben, maar het start met kleine klachten, fysieke klachten die zich steeds harder laten voelen, hoofdpijn, buikpijn, opgeblazen buik, stress, slecht slapen, meer en ongezond gaan eten, je steeds vaker terugtrekken op je telefoon, nutteloos scrollen om maar niet te hoeven voelen of iets te veranderen. Als je de verwachting hebt dat een ander zich gaat aanpassen, dan kan je heel lang wachten, mijn mentor Jim Rohn zei ooit tijdens een training; Je kan iemand niet veranderen, je kan wel veranderen hoe jij ermee omgaat, You cannot change the circumstances, the seasons, or the wind, but you can change yourself. That is something you have charge of.   Afgeleid door het leven maak je geen keuze, totdat de pijn groot genoeg is, want wanneer ga je echt iets doen? Als het pijn doet, dus als je klachten krijgt of het nu fysiek is ( door je rug gaan, of vallen, of iets breken) je lijf zorgt dat je op een gegeven moment stil moet staan en stopt met jezelf pijn doen, of als je keer op keer jezelf tekort doet door maar steeds te blijven zorgen voor heel de wereld en daarmee keer op keer jezelf tekort doet, of als je steeds op je tong bijt als je eigenlijk zou willen reageren, of nee wil zeggen tegen je baas of tegen iemand die altijd vraagt maar nooit geeft, of tegen je ouders die je geleerd hebben om x te doen, maar jij voelt dat je y wil doen.

Vaak gaat het veel te lang door, maar in de waan van de dag, druk druk met werken, kinderen, partner, telefoon doe je van alles om die pijn maar te vermijden terwijl je keer op keer de rekening krijgt omdat je het niet aanpakt.  Om iets te veranderen moet je het eerst wel kunnen zien Je moet weten waar je staat als je ergens wilt komen, als je eenmaal ziet en voelt dat steeds hetzelfde je belemmert om gewoon voluit te leven, is het tijd om de koe bij de horens te pakken, want het leven is te kort om zo lang terug te kijken naar je verleden, naar eerder gemaakte fouten. Dus om los te kunnen laten moet je het eerst wel zien, dan vastpakken en loslaten. De grootste ellende is dat het pijn kan doen, confronterend kan zijn, je soms echt letterlijk mensen moet loslaten, gedrag, patronen en als je dat maar een beetje doet omdat je bang bent, het verdriet doet, pijn geeft, dan blijft het als een boemerang steeds terugkomen, steeds harder en heftiger totdat je het echt doet, anders klapt die boemerang een keer in je nek en ga je onderuit. En als je het te lang vastpakt, maak je geen keuzes, blijf je in de pot roeren en duurt de pijn alleen maar langer. Dus mooier kan ik het niet maken, dingen die ooit zo mooi waren en zo fijn kunnen nu je echt vet in de weg zitten, het WAS mooi, dit kan helpen als je steeds maar blijft mijmeren en maar jezelf blijft pamperen want het WAS zo mooi, ik zeg dan tegen mezelf wees actief stupid, dit doe ik als ik mezelf steeds hoor zeggen maar het was zo mooi en fijn, alleen al het maar woord is al nee, en was is ooit geweest maar nu niet meer, dus onderneem actie om het los te laten. Wat zeul je nog mee van vroeger? 

Kijk eens voor jezelf hoeveel last je nog van je ouders met je meedraagt of van anderen, gooi dat meteen van je af, dat is niet van jou en daarbij help jij hen er niet mee, zij moeten hun eigen shit oplossen dat is niet jouw taak! Je ontneemt hun de kans om het proces zelf te voelen en te ervaren en dus op te lossen en het remt jouw mega af, wat niet van jou is, is dus niet jouw verantwoordelijkheid. Dus welke persoon wil jij zijn?  Neem de tijd en beantwoord de volgende vragen:

  • Wie ben je?
  • Waar sta je voor?
  • Waarom?
  • Na welke gebeurtenissen in je leven heb je dat besloten?
  • Is dat besluit nu nog steeds logisch?
  • Is je huidige gedrag in lijn met je waarden & identiteit?

Hoe wil jij door het leven gaan? Wat en wie moet je daarvoor loslaten?   Als er op dit moment wat aan je knaagt en je voelt dat dingen steeds terugkomen en je dus in de weg staan om je mooiste leven te leven, in een 1op1 traject met mij hak je knopen door en laat je los wat je in de weg zit en kom je daadwerkelijk in actie, ik sta naast je om aan de slag te gaan, dus volledig loslaten, vol vertrouwen kiezen en voluit leven, als je tot in je tenen voelt dat je er klaar mee bent, boek dan een loslaatsessie hier   Voor nu een heerlijk weekend, ik ga zalig genieten van Moederdag met mijn lieverds enne laat los, want dan kunnen er de meest mooie dingen naar je toe komen

Reactie plaatsen