Is het kiezen of kiezen voor? Kies jij voor jezelf of een ander?
Linda Lahaije
18 februari 2022 

Is het kiezen of kiezen voor? Kies jij voor jezelf of een ander?

Is het kiezen of kiezen voor?
Antwoord. Kiezen tussen, kiezen uit en kiezen voor zijn allemaal correct.
Even een spoiler alert vooraf, dit is weer een echte BAM mail, ben namelijk rete goed op dreef, zou het de storm zijn?

Wat als een ongelofelijk kak week begon, met twee vreselijk irritante pubers, werd op maandagmiddag even rechtgetrokken, want het zat me tot hier en hing me de strot uit, de kids moeten altijd lachen maar als ik zulke dingen ga zeggen weten ze dat ze op het randje staan, want ik zag twee prachtige wezens van alles doen maar daarbij vergaten ze zichzelf en ja helaas dan hebben ze een moeder die graag de spiegel voorhoud en ze laat zien en voelen dat ze zichzelf vergeten en dus niet kiezen voor zichzelf, gevalletje jong geleerd.

Maar ja moeilijk is het niet want als je klote in je vel zit heb je gewoon ander gedrag dan je zou willen, doe je anders en maak je niet de meest goede besluiten en dat niet goed in je vel zitten kan echt de meest uiteenlopende oorzaken hebben, een ervan is als je niet je eigen gevoel volgt, niet kiest voor jezelf en je eigen behoeftes, niet je mening zegt en je daarna last ervan krijgt want wie ben jij dan en waar sta je voor, geen nee durven zeggen en dus ja zegt terwijl je heel diep van binnen voelt dat het nee is, en dan komt er zo’n zang koor op je schouder zitten die van alles gaat influisteren waarvan je niet het beste wow gevoel krijgt, herkenbaar​?


Je grenzen aangeven begint bij naar je gevoel te luisteren en dus naar jouw behoefte en ik.


Maar als je jezelf steeds teleurstelt en ik weet het zo voelt het misschien niet maar je buik en dus je onderbewuste wel, want door voor de ander te gaan ga je niet voor jezelf en soms is dat helemaal prima en hoort of moet dat ook, alleen door keer op keer niet voor jezelf te kiezen gebeurt er iets van binnen en dat is nu niet om lekker in je vel te zitten.

Bijvoorbeeld je hebt met jezelf afgesproken (misschien als nieuwjaarswens) dat je 3x in de week gaat sporten, of wandelen voor je lunch, gezonder eten, je eigen tijd meer te claimen etc. etc., maar stel in het eerste voorbeeld dat je 3x per week zou gaan sporten en de eerste dag gaat goed, de tweede denk je kak kan ook morgen en de derde vergeet je want je hebt het zo druk, ja duh op zaterdag begint het te wringen en denk je ja sodemieter allemaal maar op ik pak chips en een lekker wijntje en weet je normaal kan dat best, maar als je steeds minder beweegt blijft die chips toch ergens plakken, dan komt er zo’n gevoel van sh*t, dus gevalletje kiezen voor jezelf en je eigen behoefte, ook al zal je in het begin sporten niet echt als je behoefte voelen, tot dat je even bezig bent en je jezelf steeds beter en sterker gaat voelen.

Zo was het bij mij wel in ieder geval, het begin vond ik lastig maar weet je mijn pa zei vroeger wat die kleine in haar kop heeft, dat heeft ze niet in haar kont en dat is nog steeds zo, als ik iets met mezelf afspreek dan doe ik het ook, net als met mijn klanten trouwens, ik doe wat ik zeg en zeg wat ik doe, lekker simpel. Dus zat ik heerlijk in mijn sport flow en ik voelde met de dag heerlijker, strakker en ik had amper meer last van de overgang en dat was wel fijn want die opvliegers zijn echt geen feest, net als het slecht slapen. Maar toen drie maanden geleden die blindedarm klapte en een feest aan abcessen in mijn buik achterliet mocht en kon ik niks tot groot verdriet van mezelf, mijn lijf en die kloterige opvliegers. Met de dag voelde ik me minder fit en lekker in mijn vel, want dat sporten heb ik en mijn lijf gewoon nodig.

Eigenlijk mocht ik 17 feb pas weer beginnen, maar het ging zo goed met mijn lijf dat ik stiekem al was begonnen toen Bart jarig was (1 feb) en weet je de eerste keer weer die gewichten voelde zo vreselijk kon wel janken, jeetje wat had ik veel ingeleverd doordat mijn lijf zo ziek was geweest, ik zal je het stukje fietsen besparen toen voelde ik me 100. Maar nu ben ik weer gewoon drie keer per week aan het trainen en dit zeg ik niet om op de borst te kloppen want daar hou ik niet van en zo zit ik niet in elkaar, maar wel voor het maken van keuzes, een datum prikken dan ga ik starten en het dan ook doen, eerst zorg ik voor mezelf en mijn lijf en dan pas voor anderen.

​En het mooiste is alles voelt weer beter, mijn brein voelt weer van mij en dat mannenkoor is op vakantie en ik heb nauwelijks meer opvliegers, ik eet altijd al gezond maar dit stimuleert nog meer, snap je waarom kiezen voor je eigen ik zo belangrijk is, want alles heeft invloed op iets in je systeem. Dan heb ik het nog niet eens over het joehoe gevoel wat je krijgt en het trots op jezelf gevoel als je het gewoon doet.

Kiezen of kies je? Beide zijn goed maar de meeste vrouwen doen geen van beide en dat is gewoonweg ruk al zeg ik het zelf. Jeetje wat vond ik het vaak lastig en stiekem soms nog om echt voor mezelf te kiezen, maar weet je oefening baart kunst en gaandeweg wordt het steeds makkelijker en voelt het nog beter. Want wij vrouwen mogen echt vaker voor onszelf kiezen en weet je als vrouw ben je dan nog aantrekkelijker want je staat gewoon sterker in je schoenen.

Tijdens een training van Tibor zei hij vrouwen doen het gewoonweg fout want hun zorg gen en zorg gedoe staat hun in de weg, je moet eerst voor jezelf zorgen, dan je partner en dan je kinderen, ooohhhwwww dacht ik toen en ging maar snel even naar de grond kijken en dacht kak hij heeft eigenlijk helemaal gelijk, maar wat is dat soms moeilijk als moeder en dan ook nog als oud-verpleegkundige waar dat zorg gen tot in elke cel zit verbakken. Maar weet je we hebben soms even een opfrisser nodig of wake up call, een gevoel wat in je lijf of hoofd zit te wringen maar waar je te weinig aandacht besteed, herkenbaar?

Je lijf geeft al eerder signalen aan je, voordat jij echt voelt dat iets niet lekker loopt….
Veelal zijn het in eerste instantie irritante dingen die je lijf geeft en waarvan jij nog het idee hebt dat het niks ermee te maken heeft, zoals:

· Hoofdpijn

· Kort lontje

· Gejaagd gevoel

· Buikpijn/ opgeblazen gevoel

· Rommel buik/ slechter naar de wc kunnen, of juist veeeeuuul te goed

· Slechter in slaap kunnen komen of juist moeilijk kunnen doorslapen

· Stress ervaren

· Sneller vetter haar

· Meer puistjes of onrustige huid

· Gevoel dat je hoofdhuid te strak zit

· Een brok in je keel gevoel

· Sneller geëmotioneerd

· Je geheugen wat minder goed werkt, je dus dingen vergeet

Dit zijn allemaal signalen dat het even niet lekker loopt, ga je dan gewoon door dan worden de signalen sterker, want je lijf geeft niet op, tot dat het je oren uitkomt en je merkt dat het teveel is, en er dan hopelijk iets mee gaat doen.

Denk je nu, mmmmm ik herken wel iets dan nodig ik je graag uit om eens brutaal eerlijk onder je eigen motorkap te kijken en mee te doen met de workshop nu ben ik apk, waarin ik samen met jou ga kijken op alle vlakken dus: fysiek, sociaal, emotioneel, mentaal en de belangrijkste proactief. Want regelmatig even een check doen is belangrijk om te weten, voelen en ervaren waar je nu staat, wat daarbij helpt is deze vitaliteitscheck die is op alle vlakken, bij elk stuk krijg je 10 vragen die je moet beantwoorden zoals het NU is, dus niet hoe je het graag zou willen hebben. De check telt alles automatisch op en als jij jezelf een cadeau wil geven dan sla je deze op onder je naam en mail je die naar mij, dan plan ik met jou komende week een afspraak in hoe jij ervoor kan zorgen dat jij nu voor jezelf gaat kiezen.

Oh ja de workshop is gratis, online en op dinsdag 22 februari van 19:30-21:00, info en opgeven kan hier zorg wel dat jij de vitaliteits check vooraf hebt gedaan!

Voor nu wens ik je een zalige zondag toe, ik lig ben ik bang van pampus op de bank, want zoonlief heeft een slaapfeest gehad met 10 jongens,( ja dochterlief mocht dat ook in groep 8 en gevalletje mijn kinderen zijn gelijk, maar dat was een nacht weinig slapen) maar ik hoop dat ze het vooral vet leuk hebben gehad en veel hebben gelachen de voorpret was al gaaf, eerst een escaperoom in het bos en moeten ze van alles oplossen, dan zijn ze hopelijk al wat moe😂😂😂😂
volgende week hoor je de uitslag.....​

Lieve groet,
Linda LahaijeReactie plaatsen