Jezelf staat je goed
Linda Lahaije
17 januari 2022 

Jezelf staat je goed

Allereerst ontzettend bedankt voor de vele reacties die ik mocht krijgen op mijn allereerste podcast, vrouw ik had er sop oksels van, want er zat toch wel zo’n stemmetje in mijn hoofd wat zouden ze er wel niet van vinden?? Maar jeetje ik werd overvallen door de vele gave reacties dus mega dank daarvoor dat geeft me weer moed om hiermee door te gaan, want iemand zei jeetje de podcast dat ben jij helemaal, een bedrijf mailde dat ze met de kernwaardes aan de slag wilde gaan en een oud collega wilde me vragen om een training te komen geven bij haar bedrijf dus ik was er wel even stil van wat het teweeg bracht…. 

Tja ik wilde ook helemaal iets maken waarin ik volledig mijn ding kon doen, dus de intromuziek ben ik al helemaal lekker dynamisch en ik ben gewoon gaan praten wat ik belangrijk vind en waarom, dus de tweede episode staat er ook al op Hoe jij je kernwaardes kan inzetten om je kwaliteiten te versterken, dus jou ik.   Afgelopen week had ik verschillende trainingen te geven en te krijgen altijd heerlijk om zelf te mogen leren, maar ook supergaaf om trainingen te mogen geven, dus qua balans en ying yang was het een goede week. 

Een van de trainingen was een business training van vele verschillende mensen echt heel gaaf en de andere was over LinkedIn, bij deze werd gevraagd om je kopregel vorm te geven en jezelf en je vak te omschrijven dus gingen we een opsomming maken zoals ik mezelf zag en hoe andere mij zagen (altijd spannend) dit werden ze: recht door zee, energiek, eerlijk, spontaan, nuchter, veelzijdig, doelgericht, praktisch, dynamisch en gedreven, nou daar moest ik uit gaan kiezen wat het beste mij en zij vitaal omschreef, pfffff, (waren jullie er maar bij geweest want dan had ik het aan jullie kunnen vragen😁) dit ist ie geworden:👇 Integraal leefstijl en vitaliteits coach en trainer/ik leer vrouwen om echt de regie te nemen over hun leven en gezondheid, waardoor ze vitaal zichzelf zijn/ recht door zee- gek op dieren Recht door zee betekent eerlijk Wanneer iemand “recht door zee “is, betekent dit dat deze persoon oprecht is, en zonder omwegen handelt, eerlijk, direct, niet achterbaks. De deelnemers vonden dit het meest toepasselijk (ik ook wel) want het moet kort en pakkend zijn, hoe klinkt het? 

We kwamen hierop omdat het helemaal jezelf moet zijn en ademen, ja helemaal jezelf mmm best lastig zo nu en dan vind ik, want niet iedereen kan dat altijd waarderen, want direct kan ik best soms zijn…… de trainster zei iets moois, Lin dat is wie jij bent, maar bovenal ben je verrekte eerlijk en oprecht en dat waardeer ik mega want ik weet wat ik aan je heb en de mensen die dat lastig vinden tja sorry die horen niet bij jou, slik oh okay en ze heeft natuurlijk gelijk want de mensen die niet waarderen dat je eerlijk bent dan wordt het wel lastig. Doordat ik vroeger heel vaak ben afgestraft omdat ik direct was, ben ik me steeds meer gaan inhouden, totdat ik niet meer integer naar mezelf was, daar had ik al wat op gevonden want ik ging vragen als mensen mijn hulp of advies vroegen wil je een eerlijk of een lief antwoord 😉 dat scheelde al een hoop want ik had het gevraagd, maar het verschil tussen eerlijk en direct is dat als ik iets eerlijk zeg ik het netjes inpak. Jezelf zijn vind je dat lastig? Durf jij onder alle omstandigheden jezelf te zijn? Volg jij je hart en gevoel daarin, of houd jij je regelmatig in? Of bij ben je maar bij sommige jezelf?

Want jezelf staat je goed, maar waarom is het soms zo lastig om gewoon jezelf te zijn? En waarom maakt het je uit wat een ander daarvan vindt? Wat is de reden dat je jezelf niet altijd laat zien, is dat angst om afgewezen te worden, angst om niet goed genoeg gevonden te worden? Bang wat een ander dan van je vindt want ze kunnen weleens zeggen dat je stom of raar bent……   Stel jezelf eens de vraag ben ik altijd mezelf en dus authentiek? Wanneer ben je volledig jezelf en wanneer niet en wat is daar de reden van?   Jezelf zijn begint met loslaten, het loslaten van belemmerende overtuigingen en waarde en normen van je ouders, vele vrouwen leven volgens de wensen en maatstaven van hun ouders, partners, vrienden, maar vraag je eens af ben jij dat? Of doe je dingen die je ouders leuk en fijn vonden, of heeft een ex partner je een k#t gevoel gegeven en ben jij je daardoor anders gaan gedragen? Of een baas die je eens op het matje heeft geroepen omdat jij eerlijk was over een opdracht o.i.d., of heeft een woordenwisseling je aangezet tot anders gedrag?

Ga eens na wat voor jou de reden is dat je niet of niet volledig jezelf durft te zijn? Jezelf durven zijn is voor je eigen lijf en hoofd essentieel, want als je niet kan zijn wie je zou willen zijn gaat zich dat op een of andere manier wreken en dat start vaak eerst in je lijf met klachten als: opgeblazen buik, buikpijn, pijnlijke schouders, hoofdpijn, gejaagd gevoel, hartkloppingen, slechter slapen, kort lontje, last van je keel als je wilt spreken. Deze klachten zijn als het ware rode lampjes die je in je auto ook hebt, maar waar je mee naar een garage gaat, maar als je lichaam een rood lampje laat zien gaan de meeste vrouwen gewoon door, want ze vinden dat ze niet moeten niet zeuren.

Hoe is dat voor jou heb jij dat soms ook? Het zou raar zijn als je dat nooit zou hebben, want dan zou je geen mens meer zijn maar een robot, alleen de vraag is wat doe je ermee?? Laat je het (te) lang bestaan, of herken je de signalen en neem je een pas op de plaats en ga je het oplossen?   Wat mij altijd helpt als ik iets signaleer is een pas op de plaats te maken en wat ik ervaar als een stapel mikado op een hoopje te gooien en de bovenste eraf halen die brutaal eerlijk bekijken en het oplossen en daarna loslaten en dan pas het volgende stokje te pakken. Wat ik zelf merk is dat dat hele hoopje vaak met elkaar te maken heeft en het een soort van kettingreactie is. Ga lopen of in bad zitten maar neem even tijd voor jezelf en ruimte om alles te kunnen overdenken, want weet je alle antwoorden zitten in je! Wat daarbij ook helpt is op zoek gaan naar je kernwaardes en daarna naar je kernkwaliteiten, want je kernwaardes helpen om je kernkwaliteiten beter te benutten en dus te versterken. Een lijst met kernwaardes vind je hier. Je kernwaardes helpen je om volledig jezelf te zijn en te mogen zijn, want ze zijn je identiteit, wat je wilt en niet wilt, waar jij voor staat. Denk je nu shit hoe nu verder, luister dan mijn eerste podcast download de kernwaardelijst en ga ermee aan de slag. En als je meer uitleg en stap voor stap ermee aan de slag wilt gaan om je kernwaardes te (her) ontdekken doe dan mee met de gratis workshop op 25 januari, weten wie je bent door je kernwaardes te (her) ontdekken opgeven kan hier

Reactie plaatsen