Je lijf is een verrader
10 augustus 2022 

Je lijf is een verrader

Hoe ga je luisteren naar je lijf- BAM BAM stijl

 

Goedemorgen

 

Ben je al lekker op vakantie of heb je het nog voor de boeg net als wij? Waar je ook bent ik hoop dat je heerlijk aan het genieten bent van het heerlijke weer en de mensen die je lief zijn. Ondanks dat wij nog geen vakantie hebben geniet ik enorm van alles om me heen, mijn dochter die heel gelukkig is met haar bijbaan, zoonlief die met zijn vriend is zwemmen, onze Joep die ligt te snurken en ik heerlijk de laatste dingen kan afmaken voor mijn website en ooooohhhh wat wordt ie mooi.

Dan ga ik deze week het oefenboek en video’s maken voor een hagelnieuwe onlinetraining, de online community- de vrouwenkring verder uitwerken, zodat ik deze volgende week kan lanceren en eindelijk met je kan delen, dus allemaal leuke dingen en ik hoop dat jij er straks ook zo veel lol en informatie uithaalt als ik het bedoel, want ik klap bijna uit elkaar van enthousiasme.

Gisteren vroeg een klant hoe ik bij de naam de vitale vrouwen kring kwam, dit is ontstaan toen ik een artikel las en de kracht begreep van de vroegere vrouwenkringen, want die vrouwen hielpen en ondersteunden elkaar en dat is wat ik tof zou vinden. Dat er een groep vrouwen ontstaat die informatie kunnen vinden over gezonde leefstijl, vitaliteit, mentale kracht, voor jezelf kiezen, trouw aan jezelf zijn, loslaten etc. en dat er in de community leuke contacten ontstaan van vrouwen die elkaar ondersteunen en natuurlijk steeds vitaler worden😉.


De geschiedenis van de vrouwenkring

Het idee van vrouwenkringen is ook ontleend aan inheemse Slavische tradities. De vrouwen zaten in een gesloten cirkel en verenigden zich met zichzelf en Moeder Aarde. Ze spraken, baden, deelden hun ervaringen en steunden. Op deze manier versterkten ze hun eigen keuzevrijheid en koesterden ze het idee van zusterschap.

Door de geschiedenis heen hebben vrouwen zich in heilige kring verzameld. Of het nu rond een vuur is in de prehistorie, in verstilde kloosters van de middeleeuwen, in bewustmakingsgroepen in de huiskamers van de jaren 70 of online groepen in het digitale tijdperk, vrouwen zijn lang samengekomen om te lachen, te delen, te genezen, voor kinderen te zorgen, te rouwen, en spiritueel verbinden in gemeenschap.

 

Dus ik hoop dat jij er net zoveel plezier gaat beleven in de vitale vrouwen kring als ik nu al heb en dat je net als de vrouwen vroeger luisterde naar hun lichaam en geest, want je lichaam is een echte verrader en dat is gelukkig goed en liefdevol klikken.

Ik weet nog dat mijn oma vroeger aan haar lijf voelde hoe het ging met haar, ze zei dan bv jeetje ik heb een buik alsof ik zwanger ben, maar ja ik heb dan ook veel zorgen om…. Of mijn hoofd staat in de bankschroef, maar ja ik ben dan ook veel te veel aan het denken want…. En wat ze dan deed was op haar balkon gaan zitten en kijken naar de vogels met een bakje thee, voetjes omhoog en dan zat ze daar even en na een tijdje stond ze op en zei ze zo het is me weer duidelijk ik kan er niks mee dus ik heb het losgelaten en dan lag ze helemaal in een deuk want dan zei mijn opa ja dat heb ik gehoord.

 

Dus ik zal het wel van geen vreemden hebben want ook ik hanteer deze tactiek en weet je soms moet er eerst iets gebeuren voordat je het weer door hebt dat je naar je lijf moet luisteren, je tenen stoten of zoiets😂

 

Hoor jij wat je lijf je wil vertellen?

 

Je lijf is een klikspaan, want die geeft heel goed aan dat er iets niet helemaal lekker loopt, dat je stress hebt, slecht en niet de juiste voeding eet, je niet voldoende slaapt, je niet naar jezelf luistert, je niet gelukkig bent, maar hoor je deze signalen nog wel? Of blijf je gewoon doorgaan?

De gemiddelde vrouw is zuiniger op hun auto dan op hun lijf en geest, want als je auto een rood lampje geeft, dan rijden ze hop naar de garage, maar als hun lijf ze van alles wil vertellen blijven ze maar doorgaan met alle gevolgen van dien!

Wat zijn nu signalen die je lijf geeft waar je wat mee moet doen?

            Hoofdpijn/ gespannen hoofdhuid

            Opgeblazen buik

            Moeizaam naar de wc kunnen/ Darmproblemen

            Hartkloppingen

            Onrustig gevoel

            Een huil gevoel

            Slecht slapen, vaak wakker, lang wakker liggen

            Kort lontje

            Pijnlijke schouders en nek

            Misselijk gevoel

            Meer zweten dan normaal en dan bedoel ik geen opvlieger

            Meer snoepen en snaaien

            Meer alcohol drinken dan je normaal doet

            Pijnlijke spieren


Herken je hier iets van? Wat doe je er dan mee?

Ga eens in stilte zitten en luister eens en voel eens naar je lijf en geest, adem eens een paar keer diep in en door je mond uit, voel eens wat er gebeurt en je antwoord komt zo binnenrollen.

 

Want alleen weten is niks, onderneem actie om er wat aan te doen, want je lijf blijft signalen geven om je in actie te zetten beter voor jezelf te zorgen.

 

BAM BAM stijl

Doordat ik mijn website helemaal aan het omgooien ben en dus ook mijn aanbod en teksten, kwam ik bij wie is Linda, nou ik had zo de teksten over kunnen nemen van mijn oude website maar die Linda was zoveel jaar geleden, die Linda van nu is anders en heeft een ander verhaal te vertellen, dus kwam ik weer bij mijn lieve opa uit die mij altijd BAM BAM noemde en dat was een koosnaampje. Want ik was rete sterk in mijn armen en trok er bv een garagedeur uit of een snoepschaal in tweeën.

Maar BAM BAM was voor mijn opa bedoeld als dat ik alles aan kon en krachtig in het leven stond, en mijn ding deed, (ondanks dat het thuis niet fijn was, vandaar dat hij mij bam bam als koosnaampje had gegeven)  dus toen ik de tekst aan typen was dacht ik ja ik ben nog steeds BAM BAM en dat gebruik ik nog steeds in mijn coach trajecten, want BAM BAM staat ergens voor namelijk Begin Altijd Met jezelf, want iemand anders kan het niet voor je doen en een ander kan je niet veranderen, het begint altijd eerst met jezelf.

En de tweede BAM is Blijf Altijd Met je hart voelen, want je hart verraadt ook hoe jij je voelt, of je iets met je hart doet of met je hoofd, als je iets vanuit je verstand doet gaat je hart sputteren (bij mij wel dan gaat mijn hart jagen of een keer overslaan) en doe ik dingen vanuit mijn hart dan straal ik dan voel ik me mega gelukkig en verbonden.

Doe je dingen die je niet fijn vindt of heb maar eens verdriet dan doet je hart gewoon pijn, maar voordat het hart zich begint te roeren laat je lijf eerst de nodige signalen los.

 

In de vakantie heb je vaak wat meer ruimte om alles eens te overdenken, te voelen, los te laten en heerlijk dingen van je af te schrijven, voel eens waar je lichamelijke klachten hebt en wat deze je willen vertellen, schrijf het eens op je zal versteld staan wat je lijf verteld, want die verrader heeft het allerbeste met je voor en wat mij betreft is dat de enige verrader die ik echt aardig vind.

 

Voor nu wens ik je een heerlijke dag met veel BAM BAM stijl, geniet ervan en tot volgende week en hoop ik je snel te mogen ontmoeten in de online community van zij vitaal de vitale vrouwenkring.

 

 

Voel je vrij om op deze mail te reageren, wanneer je vragen hebt, opmerkingen, feedback of iets wilt delen, ik reageer altijd.

Lieve groeten,

Linda Lahaije

 

Reactie plaatsen