Is de weg van de meeste weerstand de beste weg?
Linda Lahaije
03 april 2021 

Is de weg van de meeste weerstand de beste weg?

Ik wens je de weg van de meeste weerstand

  Toen ik dat hoorde tijdens mijn training van Tibor schoot ik eigenlijk direct in de weerstand 😂😂 en mijn eerste gedachte en gevoel was dan ook jij bent niet wijs, maar er gebeurde zoveel in mijn lijf en hoofd dat ik wel meteen snapte wat hij bedoelde, kak dat dus. Wat gebeurde er met jou? Dat gevoel heb jij waarschijnlijk net als ik gewoon de hele dag door, met kleine dingen of met grotere dingen die je op een of andere manier triggeren, iets doen in je buik, in je hoofd, met je eigenwaarde, je gevoel van vrouw…. Bij mij hoefde vroeger maar iemand boos te kijken en ik dacht dat het aan mij lag, of als iemand het niet met me eens was dacht ik oh shit en was ik oprecht van slag, maar weet je ik had natuurlijk vanuit mijn opvoeding nooit geleerd om voor mezelf op te komen of te kiezen voor wat ik wilde, want als ik dat deed had ik een rood oor, maar ook dat vind ik voor mezelf een slap excuus, want ik heb het jaren gebruikt, ja ik heb het ook niet geleerd, ja duh. In een training jaren geleden gebruikte ik dat en mijn trainer zei toen voor mijn gevoel snoeihard, oh en dan moet je dus maar zo laten en kan jij dus nooit tegen kritiek een weerwoord of boosheid? Wordt het niet eens tijd lieve Linda dat je weerbaar wordt en niet meer je verleden laat kiezen? Uhhhh tranen over mijn wangen, want anders blijft jouw verleden dus bepalen hoe jij je voelt en hoe jij je gedraagt en blijf je ook een slachtoffer is dat wat je wilt? Of wil je oprecht verder? Ja natuurlijk nou dan moet je weerstand opbouwen en leren hier mee om te gaan en dus kiezen voor jezelf, dan krijg je weerbaarheid omdat je weerbaar bent tegen wat er gebeurt. Vanaf dat moment nu bijna 20 jaar geleden ben ik stap voor stap gaan kiezen om mijn verleden niet meer voor mij te laten kiezen of mijn verleden mijn heden en toekomst te laten bepalen.

Tibor zegt het heel mooi: Het leven is bedoeld om te leven, zonder dat jij jezelf in de weg zit, nou mooier kan ik het niet zeggen

Weerstand laat je iets zien, het laat zien waar je nog aan mag werken, naar kijken en in liefde voor jezelf mag kiezen, want het maakt iets duidelijk waar je nog last van hebt of wat je misschien nog stress geeft of nog belangrijker wat je in de weg staat om je allermooiste leven te leven. Want juist door weerbaar te worden, zijn en te blijven bouw je een gezonde weerstand op. Weerstand zorgt voor weerbaarheid en dat heb je nodig om optimaal te kunnen leven. Bij weerstand schieten heel veel mensen in de weerstand, ik moet dan stiekem een beetje lachen, want die weerstand maakt enorm zichtbaar wat ze kunnen veranderen, waar ze dus nooit of heel weinig echt voor zichzelf kiezen, hoppa die hakken in het zand en grommen. Weerstand kan je helpen of vast laten lopen, weerstand belemmert je om keuzes te maken, maar helpt je wel om zichtbaar te maken waar je niet voor jezelf kiest.

Wat mag jij loslaten?

Je moet eerst echt loslaten voordat je iets anders vast kan pakken en ook loslaten is ervoor kiezen dat je loskomt van wat je nog vasthoudt, vasthoud in een situatie, gedrag, leefstijl, door een keuze te maken voor wat jij wilt en belangrijk vindt, zal je ouder vertrouwde patronen etc. los moeten laten. Dus voel waar je (nog) weerstand tegen hebt en kijk eens of je daar wat mee kan of moet om voor jezelf de volgende stap te gaan maken. Want als jij niet kiest dan kiest het leven of een ander voor je en vaak is het gevolg dan dat veel minder zin hebt in de dag. Zoek de weerstand op voor een betere weerstand. Juist nu. Het resultaat is meer vrijheid in je lijf (vitaliteit), meer vrijheid in je hoofd (vertrouwen), meer vrijheid in je relaties (verbinding) en meer vrijheid op je bankrekening (vermogen).   Met alles heb je een keuze: De keuze of je gaat sporten, gewicht gaat heffen, keuze om met chips op de bank te zitten, de keuze hoe jij met mensen omgaat en hoe jij met je laat omgaan, de keuze of je op je telefoon gaat zitten scrollen of dat je in verbinding bent met je partner of kinderen, de keuze of je op tijd gaat slapen zodat je voldoende rust krijgt, de keuze hoever jij stress laat komen en weet je alles is okay alleen als je lange tijd voor jezelf de verkeerde keuzes maakt waardoor je steeds slechter in je vel komt te zitten, is het heel lastig om vandaaruit de stap te zetten naar een betere weerstand en dus weerbaarheid. Als je een hoge weerstand hebt ben je weerbaar en kan je dus veel meer aan en kan je dus tegenslagen beter aan en verleiding weerstaan en ik weet hoe lastig het is om verleiding te weerstaan, maar als je kiest voor een gezondere leefstijl zal je veel meer vitaliteit ervaren, beter slapen, minder stress hebben en meer in verbinding met jezelf voelen, waardoor je weer beter met relaties kan omgaan, waardoor het vertrouwen in jezelf weer groter wordt. De eerste stap is een goede relatie met jezelf hebben, lief voor jezelf zijn en je lichaam en geest, duidelijk krijgen wat je wilt en waarom, dan de stap te zetten om echt in beweging te komen, want dat geeft rust in je hoofd. Dus het echt kiezen voor jezelf hoe je wilt leven, hoe jij in je vel wilt zitten, de persoon die jij wilt zijn, hoe wil je door het leven wandelen. Soms laat dat zien dat bv een bepaalde leefwijze niet meer bij je past, wat zegt je partner daarvan, hoe reageert deze erop of je familie of vrienden, 20 jaar geleden werd ik een zweefteef genoemd omdat ik mediteerde nu ervaren zoveel meer mensen de kracht en de rust die het geeft om dat moment van rust te creëren. Maar als ik toen had gedacht oh jee dan stop ik er maar mee want ze noemen me een zweefteef, ja dan had ik nu niet gestaan waar ik sta, dat is dan mijn keuze ongeacht wat een ander ervan vindt. Schuurt dat voor jou?? Juist door keuzes te maken ga je voelen wat echt bij je past en wat dus echt belangrijk voor je is.

Waar de pijn zit, zit ook de oplossing

Kijk eens hoeveel (bal)last je van andere meezeult, je vader of moeder, je partner, vrienden, onbewust sleur je best veel mee…. Gooi het van je af die last is niet van jou, dat mag de ander oplossen en je helpt er de ander zeker niet mee, het is niet jouw taak, dat hoort bij de ander. Schrijf eens van je af wat je voelt en of dat van jou is of van iemand anders en belangrijker hoe wil jij je voelen?   Als ik je ergens mee kan helpen geef een gil he. Binnenkort heb een paar hele leuke dingen, een nieuw gratis E-book, een hele gave onlinetraining en op 21 april een gratis nieuwe masterclass waarin ik alles rondom de weg van de meeste weerstand kan gaan lopen. Informatie vind je hier https://www.zijvitaal.nl/kies-de-weg-van-de-meeste-weerstand/   Voor nu een heel fijn paasweekend, geniet van elkaar en de paaseitjes
Reactie plaatsen