Ik ga op vakantie en neem mee
Linda Lahaije
26 juli 2021 

Ik ga op vakantie en neem mee

En als ik thuiskom heb ik achtergelaten…….

Afgelopen vrijdag kregen de kids hier in het zuidelijke Weert vakantie, altijd een heerlijk moment vind ik dat even rust in de tent, niks moeten met twee topsporters in huis, handbaltassen in de kast hoppa. Onze vakantieplannen zijn nog een beetje onzeker, waar we eerst een even eruit wilde, hebben we geen zin om bij elke poep en scheet een stok in onze neus te laten porren want aan dat onzinnige niet werkende testen doe ik niet mee, de kids zagen dit al helemaal niet zitten dus gaan we steeds een paar dagen weg, lekker in Nederland met onze Joep. Ook met dochterlief ga ik drie dagen weg naar Scheveningen, ons jaarlijkse moeder dochter weekend echt gewoon te leuk zijn dat soort momenten en ik mag dit jaar twee keer ook met onze Bart ga ik er even tussenuit, wat een feest gaat dat worden. Verder wat leuke chill dingen met twee pubers, een escaperoom, karten, klimmen, een gamehal, gewoon dagjes weg, ook lekker even met en naar vrienden, dus die 6 weken komen we wel door denk ik😉 Afgelopen donderdag is het op de basisschool uitspuiten, de kids die naar de middelbare school gaan worden dan met een tuinslag van het schoolplein gespoten, op het einde moeten ze van een glijbaan af en dan zit hun basisschooltijd erop, de zoon van een vriendin was aan de beurt (Bart volgend jaar) ik hou het gewoon niet droog dan want het is loslaten en afsluiting van een tijdperk en dan bedenk ik kei leuke dingen, wij zouden ons ieder jaar ook moeten laten uitspuiten (i.p.v. inspuiten met troep) en dan het afgelopen jaar van je af laten vallen hop de glijbaan af en een nieuwe start.


Kijk je reikhalzend uit naar je vakantie? Waar gebruik jij je vakantie voor?

Is de vakantie voor jou alleen uitrusten, bijkomen even niks? Heb je steeds je vakantie nodig om weer op adem te komen en mega bij te tanken? Of gebruik jij je vakantie om te lezen, los te laten, nieuwe planning te maken, een andere koers te gaan varen na de vakantie? Want even een eerlijke kijk op vakantie…. Als je dus je vakantie steeds heel erg hard nodig hebt om bij te komen, dan doe je door het jaar iets niet helemaal goed, want als je steeds door het jaar heen tot het gaatje gaat en je niet of nauwelijks de tijd gunt om te relaxen, dan ben je dus het hele jaar roofbouw aan het plegen op je brein en op je lijf en dat moet je dus compenseren met je vakantie. Een vrouw die ik coach zei afgelopen vrijdag tegen mij dit is het eerste jaar dat ik relaxed op vakantie ga en dat is jouw schuld, ik moest keihard lachen nou dan is dat stuk in ieders geval goed, dus tijdens het coachen in het bos vertelde ze wat er andere jaren steeds was, dat ze helemaal op was van alles nog regelen, zorgen, overdragen de week voordat ze op vakantie ging, dan alles inpakken en de eerste dagen zat ze nog met de stress uit haar oren op het strand en had ze meestal dik 7 dagen nodig om los te komen, daarna voelde ze zich pas weer vrouw en moeder, maar nog belangrijker zichzelf. Maar ze merkte ook dat ze de vakantietijd nodig had om weer te verbinden met haar kinderen en haar man en ze dus van vakantie naar vakantie werkte.

Hoe is dat voor jou?

Want verbinden en loslaten is voor jezelf een stuk fijner als je dat gewoon aan het eind van de dag kan doen, dan slaap je beter en blijf je beter bij je eigen ik. Verbinden is makkelijker als je dat in alle zachtheid en rust kan doen, want eigenlijk moet je daar geen moeite voor doen, anders lig je ook maar een beetje geforceerd in het zwembad je vent te aaien of hij jou en als je dan schrikt omdat hij je lief wil kussen omdat het al lang geleden is weet je dat het anders moet.   Bewust tijd voor jezelf en je partner en je kinderen hebben. Deze vrouw die ik aan het coachen was werd gek toen ik dat tegen haar zei, ze zei Lin dat moet toch spontaan gaan…. Ik zei dat klopt in een ideaal leven, maar gaat het spontaan dan? Uh nee, doe je dingen alleen dan? Nee, doe je dingen dan met je man en kids, oh kut en ze schrok van zichzelf. Soms is het gewoon veel relaxter om het gewoon te plannen want anders weet je stiekem ook wel dat je het anders niet doet, net als met sporten als je zegt deze week ga ik 3 x fitnessen, ga je 1 keer en de twee andere keren ben je te druk met andere dingen en beloof je jezelf dat doe ik dan morgen en morgen wordt weer morgen en uiteindelijk doe je het niet. De kortste klap is het gewoon te plannen, dan is de date met je vent ook gewoon leuker want de voorpret is er al en als je tijd voor jezelf plant is dat ook lekker want dan weet je dan en dan is het me time.

Mijn mentor Jim rohn zei altijd if you fail to plan, you plan to fail, wat vrij vertaald betekent als je faalt om te plannen dan plan je om te falen…….

Dus ik plan veel in, dat geeft me echt rust, net als dat ik gewoon 3 x in de week in de ochtend il fiore (sportschool waar ik ga spinnen en fitnessen) heb staan, dat is gewoon geen discussie dat moet want weet je mijn lijf is 50 jaar en ik wil wel gezond en fit oud worden en de overgang helpt nu niet echt mee want die heeft zijn eigen ritme wat ik best wel een dingetje vind, dus ben ik met mezelf de belofte aangegaan om het gewoon te doen, eerst wachtte ik op Aernout of wat voor reden dan ook nu doe ik het en anders herinneren Romy en Bart mij er wel aan, want die hulp heb ik wel ingeschakeld. Voor mij is vakantie een tijd van nog wat bewuster kijken, voelen, genieten met Aernout en de kinderen, lezen, plannen maken kijken wat ik anders wil, vaak mijn kantoor opruimen (ooopppps want vooral in de vakantie krijg ik vaak de wildste ideeën die ik dan al wat wil uitvoeren, uittekenen etc. ) naar vrienden die in het noorden wonen, film kijken, veel schrijven en dan bedoel ik mijn plannen maar ook de dingen die ik niet fijn vind gaan, wat ik los mag laten, waar ik voor wil kiezen, echt even overdenken waar ik op dat moment sta, wat goed gaat en wat ik zou willen veranderen, ik heb dan een schrijfboek die ik zowat volschrijf in 3 weken. Het liefste houd ik mijn ritme een beetje aan, dus zo nu en dan gewoon om 05:00 op staan dan heb ik de ochtend helemaal voor mezelf en onze Joep, het sporten, ik moet eerlijk zeggen daar ben ik wel een beetje een autist in om toch mijn ding zoveel mogelijk hetzelfde te blijven doen, lekker om zo vroeg op te staan en te lezen, te mijmeren, te mediteren, heerlijk of gewoon kletsen in bed met de kids, maar dan bv samen met Aernout en de kinderen toch te bewegen das dan weer een voordeel van twee topsporters die moeten in shape en conditie blijven anders starten ze op de bank, dus die vinden het dan gezellig om samen te sporten. 

Wat ga jij doen in de vakantie en wat niet? Leuk om te horen hoe jij je vakantie indeelt. Mocht je nog vakantie literatuur mee willen nemen, of tijdens je vakantie de tijd willen benutten om los te laten, te gaan kiezen voor jezelf zodat je weer de balans gaat krijgen zowel fysiek, sociaal, emotioneel, mentaal en proactief dan heb ik wel twee vette aanraders voor je 1. Gratis E-book https://www.zijvitaal.nl/ebook-rust-in-je-hoofd-actie-in-je-lijf/ 2. Onlinetraining, deze is in juli nog voor maar € 27 euro als je de kortingscode 50voor50 invult i.p.v. € 77 Voor nu alvast een heerlijke vakantie geniet er van, lekker tijd voor jezelf 😉 je partner en de kinderen, even geen verplichting, wij gaan nog even door en hebben vanaf 6 augustus vrij tm 29 aug. Lieve groet, Linda                                  

Reactie plaatsen