Hoe vaak ben jij ontrouw?
29 augustus 2022 

Hoe vaak ben jij ontrouw?

Nee je bent niet terecht gekomen op een of andere relatie site of hoe heet al die waardeloze onzin waarin ze promoten dat je vreemd kan gaan, dat je het doet is aan jou, maar voor beide heb ik op zijn zachts gezegd geen enkele waardering. Want ontrouw aan een ander vind ik mega zwak want dan ontwijk je wat je moet doen of aangaan waar je sterk zou moeten zijn om aan te geven dat jullie het niet meer leuk hebben en dus hard aan het werk moeten gaan met jezelf en samen, daarnaast doe je ander ontzettend pijn met weer alle gevolgen van dien voor de ander dus dan ben je in mijn ogen een waardeloos persoon.

 

Nee deze gaat over ontrouw aan jezelf wel te verstaan want dat is iets waar jezelf wat aan kan doen, want als je ontrouw aan je eigen ik bent, wie ben je dan? Waar sta je dan voor? Waar blijf jij dan? Waarom gaat een ander altijd voor op jou? Omdat het zo hoort, verwacht wordt? Sociaal wenselijk is?

 

Maar aan welk deel van jezelf ben je trouw??

Is dat het deel dat verwacht wordt van anderen, je opvoeding, je partner, je kinderen, je werk? Ben je dan trouw omdat dat van je verwacht/verlangd wordt? Het sociaal wenselijk is? Je het al zolang doet dat je bijna niet meer weet hoe het is om echt trouw aan jezelf te zijn?

 

Veel vrouwen zijn bijvoorbeeld erg trouw aan hoe anderen hun graag zien het altijd brave, aardige, behulpzame meisje. Ze vermijden conflicten, durven amper nee te zeggen, durven niet te laten zien waar ze echt in geloven of staan en zijn meer bezig met wat anderen nodig hebben dan met waar ze zelf behoefte aan hebben. Wat mij betreft mogen die vrouwen wat vaker ontrouw zijn aan anderen, door juist de kant laten zien die ze diep van binnen stiekem toch zouden willen laten zien en dat is duidelijk te zeggen wat ze willen en niet willen en hun grenzen duidelijk aan te geven. Dan zijn ze dus meer trouw aan hun authentieke kant.

 

Ik hoor je denken ja doei Lin ik ben echt trouw aan mezelf, dat is echt geweldig maar is dat ook echt zo? Want als je dat niet bent of even niet bent merk je dat aan hoe je leven loopt, je dus je eigen pad niet bewandeld, je lijf geeft signalen, je hebt minder energie, bent moe, slaapt slechter, opgeblazen buik, druk in je hoofd, kort lontje en ja dat kan allemaal weleens, maar als je een tijdje niet zo trouw aan jezelf bent zal je dat gaan merken.

 

 

Trouw zijn is echt luisteren en voelen wat jij nodig hebt

Trouw zijn aan jezelf, luisteren naar jezelf en de kracht hebben om vervelende dingen aan te gaan. Diep te voelen wat jij wilt ook al is dat iets wat een ander niet zo leuk vindt of wil.  

Als je kijkt in het woordenboek krijg je dit: Wie zich niet houdt aan wat hij beloofd of afgesproken heeft, gebrek aan, het schenden van trouw, niet trouw aan belofte of overeenkomst.

Waarom zijn we zo oeverloos trouw aan een ander? Zo trouw dat we daarin ons zelf vergeten, de signalen negeren die ons lijf geeft, onszelf blijven weggeven om een ander te helpen zo erg dat je jezelf niet meer bent.

 

Jezelf op de eerste plaats zetten is trouw zijn

Omdat te doen moet je dus eerst echt brutaal eerlijk naar jezelf kijken en voelen, weten wie je bent en wie je wilt zijn, no matter what. Het is voor mij echt verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en jouw leven.

Voor mij was dit het aller moeilijkste want ik ben opgegroeid als een soort kameleon, me altijd aan het voegen naar de grillen van mijn moeder, alles deed ik om maar niet op te vallen, alles om het haar naar de zin te maken zodat ze minder gemeen was, me niet vernederde, me niet mentaal mishandelde. Het heeft me jaren gekost om te weten wie ik nu echt ben.

Mezelf heb ik pas echt weer teruggevonden toen mijn eerste man hetzelfde gedrag ging vertonen als mijn moeder, vreemdging en er mij ook nog eens de schuld van gaf, want ja ik was bezig met borstvoeding en de kinderen…… Op dat moment kwam bam bam weer naar boven en dacht wat gebeurt hier doe eens effe normaal.

Mijn liefste oma gaf me de enorme schop onder mijn kont die me wakker schudde toen ze me vroeg hoe het ging en ik begon te huilen, mijn verhaal aanhoorde en zei Lin je bent weer terug bij af, zit weer in die kooi die je moeder ook heeft gemaakt, waar is die Lin? Die Lin die terugkwam uit Spanje met een hond omdat je hart voelde dat deze mee moest, de Lin die voelde wat goed was, je laat je dingen aanpraten nu doe normaal, sta weer eens als bam bam.

Met een rotgang stond ik weer met twee voeten op de grond en dacht holy moly zo ga ik dus niet verder, nog van alles geprobeerd, maar ik stond weer voor mezelf en in dit huwelijk kon ik niet verder.

Als je nieuwsgierig bent wat bam bam is dat vind je hier

 

De eerste stap

Voelen en kijken en opschrijven wat jij wilt, waar sta je voor, weer je eigen fundering sterk maken en daarop verder bouwen. Wat mij nog steeds helpt zijn de kernwaardes, als ik voel dat ik lichamelijke klachten krijg, mijn lijf is een echte verrader hierin dan pak ik mijn tijd en voel waar ik dus niet mijn pad loop, dus niet trouw ben aan mezelf en pas dit aan. Aernout zegt altijd Lin als jij je ding doet heb je een soort gloed over je heen dat is zo aantrekkelijk 😘. Zo pak ik ook de kernwaardes er op het eind van het jaar bij, kijken en voelen of deze nog kloppend zijn, en schrijf ik op waarom ze zo belangrijk voor me zijn en hou me hier dus aan.

Als jij trouw aan jezelf bent en dus je pad loopt, zal je merken dat niet iedereen dat zo leuk vindt want dan ben je ineens anders of doe je anders, terwijl het voor jou helemaal lekker voelt, denk dan dat je aan niemand verantwoording moet geven dan aan jezelf en pak dan je lijstje waarom je kernwaardes zo belangrijk voor je zijn, want dat ben jij!

 

Op 9 september geef ik een workshop Trouw(er) aan jezelf zijn door je kernwaardes te weten en ernaar te leven, want je kernwaardes zijn de fundering van wie je bent of wie je wilt zijn. Wat je ook wilt dit is de basis van jou ik, als je dus niet trouw bent aan deze kernwaardes voel je dat je niet je eigen pad loopt.

Meer informatie en je plek claimen kan hier👇👇👇

 

https://zijvitaal.nl/workshop/


Lieve groeten,

Linda Lahaije

Reactie plaatsen