Hoe start je na de vakantie weer op
Linda Lahaije
07 september 2021 

Hoe start je na de vakantie weer op

Of ben je weer toe aan vakantie?

  Zo vandaag is de laatste dag van de vakantie, jeetje wat is het snel gegaan, morgen weer terug naar het normale ritme. Bart gaat naar groep 8, jaar van afscheid nemen, musical, kamp en groeien naar de middelbare school en Romy gaat naar 3 havo en ziet weer op tegen al het gedoe en hoopt dat ze een normaal jaar krijgt zonder al het gezever wat ze in den haag verzinnen. En jij hoe start jij morgen op? Even weer je ritme vinden, misschien ben je alweer aan het werk en moet je morgen toch weer wennen of hang jij de vlag uit? Van de ene kant vind ik het altijd weer jammer als de vakantie voorbij is, ik vind het zelf altijd heerlijk als ze thuis zijn en we weer extra bonden, lachen en leuke dingen ondernemen met zijn alle, maar ik mis mijn eigen ding, mijn werk, mijn ritme, mijn eigen dingen doen, gewoon weer Linda zijn, dus vorige week was ik al wat opgestart en morgen is het voor het eggie, heerlijk veel zin in! Tijdens de vakantie neem ik ook echt rust, ik doe niks voor mijn werk, doe alleen dingen die ik leuk vind en voel die ik nodig heb, lezen, chillen, spelletjes doen met de kids, we zijn een lang weekend naar Ouddorp zeeland gegaan samen met onze Joep. Doordat ik gewoon niet mijn werk bezig ben, krijg ik heerlijke ideeën, maak ik plannen, gewoon even boven mijn bedrijf en leven hangen i.p.v. er volledig in, gewoon brutaal eerlijk kijken, hoe doe jij dat? Heb jij echt tijd voor jezelf genomen, niet geleefd worden door de dag, je afspraken, je werk, je kinderen, man, de verplichtingen? Heb je in de vakantie jezelf wat voorgenomen? Wil je dingen weer oppakken? Sporten, gezonder eten, meer nee zeggen, meer kiezen voor jezelf, op tijd gaan slapen, werken aan jezelf en meer luisteren naar je eigen behoeftes? Wat het ook mag zijn. Heb jij gedaan wat je graag wilde doen, heb je jezelf de tijd gegund om te voelen wat je nodig hebt en wat niet meer, hoe jij graag wilt dat je leven zou lopen, je dag, wat je zou mogen loslaten, zodat jij als vrouw weer voelt wat jij nodig hebt en je eigen behoeftes gaat voelen en daarnaar gaat handelen. Veel mensen vinden vakantie lastig omdat dan alle vaste dingen weg vallen, ze niks moeten doen, er stilte is, je meer gaat voelen en ervaren wat je niet leuk vind en voelen kak dit moet echt anders want…..

 Ik hoop van harte dat je zo’n moment hebt ervaren, even die stilte hebt genomen om te voelen hoe de zeilen erbij staan en of je nog die kant op wilt gaan. En als je dan hebt gevoeld is dit alles, dit moet anders, ik wil zo graag, kon dit maar zo gaan, hoe zou het zijn als…..ga dan vandaag nog eens zitten en voelen of die wens er nog steeds is, of ga voelen hoe jij de resterende 117 dagen van 2021 zou willen hebben, wil je verandering op fysiek, sociaal, emotioneel of mentaal vlak, of mag je wel wat pro actiever zijn? 

 Maak een plan Gewoon een plan tot eind van het jaar, ga vandaag eens zitten, neem de tijd voor jezelf om te voelen wat je nu echt wilt als vrouw en mens, zonder steeds aan een ander te hoeven denken, hoe zou je nu echt willen dat je dagen, weken, maanden, jaren gingen? Door te gaan luisteren naar je eigen behoeftes en wensen kom je steeds een stap dichter bij je eigen ik, dus ga eens kijken wat je wilt en maak een top 3 van de dingen die je de komende maanden gaat aanpakken, als je dit doet tot aan 31 december en je start morgen dan heb je nog 117 dagen een mooi begin toch? Ga kijken op welk vlak je wilt groeien en verbeteren, is dit fysiek, sociaal, emotioneel of mentaal of pro actief, maak voor drie dingen een plan en schrijf dit op   Dus stel je wil fitter worden, wat ga je daarvoor doen, wanneer, hoelang, waar en evt. met wie. Wat ga je daarvoor laten en wat heb je nodig? Dus bv 3x per week krachttraining, en de andere dagen wandelen? Plan dit dan in en schrijf op wat het voor je zou doen als je deze 117 dagen vol maakt, hoe voel jij je dan zowel fysiek, emotioneel en mentaal? Hoe ga jij je belonen als je dit gaat doen en halen? En wat gebeurt er met je als je het niet haalt? En dit doe je met 3 dingen die je echt graag zou willen, die voor je belangrijk zijn en een verandering teweegbrengen op bv fysiek, sociaal, emotioneel, mentaal vlak. En weet je als je deze 100 dagen vol maakt, sta je sterker, voel jij je fitter, energieker en heeft je zelfvertrouwen een boost gekregen, want daadkracht heeft effect op alles. Dus maak je plan, schrijf het op, plan het in, houd jezelf eraan en ben dus integer en betrouwbaar naar jezelf, ja ook als je dan een ander soms zou moeten teleurstellen, doe het en voel na je eerste week maar eens het verschil wat het doet in je lijf, je hoofd en je mentale gesteldheid. Weet je soms is het lastig om voor jezelf te kiezen en te gaan sporten, maar het brengt zoveel positiviteit met zich mee waardoor je gewoon steeds betere keuzes voor jezelf kan gaan maken. Zelf zit ik morgen op mijn 43e dag van mijn 3e 100 dagen plan (ja ik doe het zelf ook, omdat het mij mega helpt) en mijn plan was om minstens 3 x per week krachttraining te doen en een keer per week te gaan mountainbiken, want ik was niet altijd meer integer naar mezelf toe want er was altijd wel een reden om niet te gaan. De eerste keer vond ik echt het moeilijkste, maar ik ben niet voor niks stier als sterrenbeeld, als ik iets afspreek doe ik het ook, dus die sportschool weer in, voelen dat ik het gewicht niet meer kon drukken wat ik eerst deed, kak maar door de focus te leggen op waar ik mezelf mee zou belonen en met welk gevoel ik naar huis zou gaan gaf de motivatie. Dus na de 1e keer spierpijn maar zo’n goed gevoel voor mezelf, dus nu ga ik “gewoon “3x per week en voel ik dat het me geen moeite kost om te gaan want het zit in mijn systeem, ik voel me sterker, strakker, gezonder en ben integer naar mezelf. Gun jezelf dit gevoel enne het sporten moet op 1 staan want daardoor overwin je heel veel, kies iets wat bij je past, maar ben fysiek bezig met je lijf, dan krijgt alles een boost, het helpt met loslaten, gooi je gewicht erin met het sporten, je voelt dat je leeft en je lijf moe is, maak keuzes, draai muziek die je wilt of een podcast, ben trots op jezelf, de eerste stap is de belangrijkste in elk proces wat je wilt aanpakken.   Dus:

  1. Wat wordt de komende 100 dagen je doel? Doel 1, 2 en 3
  2. Wat is de prijs die je gaat betalen als je het niet haalt?
  3. Wat levert het jou op als je het bereikt?
  4. Hoe ga je het vieren?

  Heb je hulp nodig geef een gil welkom@zijvitaal.nl En wil je het meteen vet aanpakken en direct stappen te maken dan is het online programma misschien iets voor jou.   Voor nu nog heerlijk genieten van de zon en elkaar, ik vind het altijd leuk om te horen welke stap je hebt gemaakt of gaat maken.   Lieve groet, Linda

Reactie plaatsen