Het verschil tussen het zeggen en het doen is actie
Linda Lahaije
27 november 2020 

Het verschil tussen het zeggen en het doen is actie

De kracht van een goede mindset

  Het is black Friday, maar ik moet eerlijk zeggen dat het me echt niks zegt, al moet ik eerlijk bekennen dat ik wel van koopjes houd, maar ben ook daar nuchter in heb ik niks nodig dan koop ik niks. Vaak zie je van die maffe taferelen dat mensen voor de deur bivakkeren voor de koopjes, ik ben meer het type wat ik niet nodig heb dat koop ik niet…. Als je dit leest ben ik bezig met mijn workshop, de regie over jezelf en je gezondheid en weet je ook dat is geen black Friday, het is wel volle bak met vele leuke dames die wat willen en omdat ik ze gratis geef met het principe pay it forward is het natuurlijk een koopje, want ik leer ze in 1,5 uur veel, ik zet ze met een volle rugzak op de trein richting hunzelf het weekend in, ze krijgen van mij de stappen die ze kunnen maken, alle handvatten, alleen dan komt het spannende moment het gaan doen, in actie komen. Ik weet dat ik altijd heel veel weg geef in mijn workshops of Webinars of gratis sessies, tot zelf in mijn E-book deel ik royaal, maar ik weet ook als je niet kan geven, kan je ook niet ontvangen, dat is omdat ik oprecht hoop en wens dat vrouwen er iets mee gaan doen echt actie ondernemen en voor zichzelf gaan kiezen! Daarom snap ik soms oprecht niet dat er geen 100 aanmeldingen zijn, wel 20, maar geen 100, wat maakt dan dat dat niet gebeurt? ACTIE en MINDSET. De meeste vrouwen wachten veel te lang met zichzelf belangrijk genoeg te vinden om echt een stap te gaan zetten. Hier is de bekende 80-20 regel ook van toepassing, 80% wil dingen eenvoudig veranderen, zijn bang of willen de pijn niet aangaan en blijven dus veel te lang lopen met waar ze last van hebben. Terwijl 20% er klaar voor is en dan daadwerkelijk de stap zet, in actie komt, de boel opruimt en verder gaat. Ja hoor ik je denken, ik moet werken dus, of ik had wat anders te doen, of wat je reden dan ook is, alles is okay, ik weet hoe het werkt en weet ook dat je ergens een keuze moet maken, alleen veel vrouwen blijven een keuze maken voor een ander en niet voor zichzelf. Uit de vitaliteit check die deze dames vooraf invullen is dat heel duidelijk en ho ik ben ook vrouw en weet hoe het gaat, oh dat doe ik straks wel en straks wordt morgen etc. etc. Maar als je nu echt voelt tot in je tenen sh#t ik wil echt wat veranderen, je loopt tegen iets aan of het nu jezelf of een ander is, je gezondheid, slechter slapen, je vertrouwen in jezelf je verleden wat dan ook, onderneem je dan wel actie? Of moet het echt heel veel pijn doen voordat je de stap zet.  

 De grootste valkuil is mindset en actie Morgen start ik daar meteen mee, want ik weet inmiddels na zoveel jaar vele honderden mensen te hebben gecoached dat daar altijd de crux zit, sorry maar daar hangt of staat het mee. Je brein is namelijk zo geprogrammeerd dat het je wil beschermen voor pijn, het zogenaamde reptielen brein is dat, die zal er alles aan doen om je te saboteren, stel je had je voorgenomen om 2x in de week te gaan wandelen, maar dan is het te koud, te donker, te nat, te moe, dan komt al snel ach dan doe ik het morgen wel…. Herkenbaar ******? Daarbij komt dat de mens nu eenmaal lui is en het liever makkelijk wil hebben en liever geen pijn of moeite wil doen, dat is ons reptielenbrein, die vindt dat geweldig want het is zijn taak om je te beschermen. Heel vroeger bedoeld om te vechten of te vluchten als er gevaar was, alleen wij mensen hebben geen last meer dat we moeten vluchten voor een leeuw, maar we vluchten voor de leeuw in ons, en daar helpt het reptielen brein aan mee. 

Het growth of fixed brein Het growth brein ziet mogelijkheden, wil wel verandering, gaat uit van kansen, wil uit zijn comfortzone komen en is bereid om te leren en ziet wat er wel kan. Het fixed brein, is helemaal het tegenovergestelde, vind het lastig en moeilijk, wil het misschien proberen, zegt vaak ja zo ben ik nu eenmaal, ik heb zo geboren, zijn vaak zo opgevoed dat het allemaal moeilijk is. Maar weet je alles is te veranderen ook je brein, je kan dat stap voor stap, zodat hij doet wat jij wilt en niet allemaal denkt of je laat vertellen door jezelf of een ander. 

Voor een goede mindset is een goed zelfbeeld nodig, het jezelf waard vinden, lief voor jezelf zijn en ook zo naar jezelf kijken   Weten is een ding, nu nog doen Want veel vrouwen zijn bang voor verandering, want wat zullen ze toch zeggen en heb je dan nog de mensen om je heen die je nu hebt, een ding is zeker jij kan niet de ander veranderen, je kan alleen veranderen hoe jij ermee omgaat of hoe jij met je om laat gaan. Alles wat je wilt in je leven start met die mindset, zonder het tjakka gedoe, maar met een BAM-gevoel van twee voeten op de grond en stap voor stap ervoor gaan. Hieronder een filmpje van Admiraal mc Raven, die heel duidelijk uitlegt wat mindset is en dat het eenvoudig start met het opmaken van je bed.https://youtu.be/TBuIGBCF9jc   Mocht je nu denken ooooohh had ik me nu toch maar opgegeven voor die workshop want dit kan ik goed gebruiken, dan krijg je bij deze een nieuwe kans op vrijdag 11 december van 10-1130

Reactie plaatsen