Hellup hoe overleef ik de vakantie?
Linda Lahaije
21 juli 2020 

Hellup hoe overleef ik de vakantie?

Afgelopen week had ik 2 gratis coach gesprekken met vrouwen die echt wat wilde veranderen, want de pijn was groot op het gebied van keuzes maken, gezondheid en een stuk mindset, dus gingen we alvast wat data plannen voor de coachsessies in het traject, totdat ze zei JA-MAAR de vakantie…….. Als iets mij triggert is het ja maar of proberen, dus vroeg ik wat is er met de vakantie? Nou dan doe ik alles en let ik nergens op, ik antwoordde zo aardig mogelijk, dus dan is je gezondheid niet belangrijk? Ja flapte ze eruit, ik moest lachen, waarom dat niet? Nou anders krijg ik gezeur van iedereen en vinden ze me een zeikerd…. Oh en wat doet dat met je? Nou dan is het net dat ik verantwoordelijkheid af moet leggen waarom ik een keer geen wijn wil, of die salade neem en dus echt gezonder wil worden, spontaan begon ze te huilen, jeetje joh je hebt me net om hulp gevraagd, we starten het traject juist om deze keuzes te leren gaan maken, samen met het veranderen van je mindset juist nu heb je het nodig lijkt me zo. Want nu is het de vakantie, straks is het kerst en oudjaar, er is altijd wel een maar, hoe is dat voor jou? Lukt het jou om tijdens de vakantie je doel vast te houden of laat jij het snel los?   Wat is loslaten: Loslaten houdt in dat iemand iets fysiek, emotioneel en/of mentaal loslaat. Denk aan een stuk opvoeding, boosheid, schuldgevoel, eenzaamheid, een gedachte, je gewicht, een relatie, stress, werkproblemen, een andere emotie, negatieve gedachte, verwachtingen, kritiek……etc. etc. Heb jij nog iets wat je ongemerkt vasthoudt? Iets waarvan je al lang tot in je kleine teen voelt dat je het graag anders zou willen, of dat je merkt dat je aan iets blijft vasthouden wat je niet verder helpt, De vakantietijd is er bij uitstek een ideale tijd voor om echt los te laten en nieuwe keuzes te gaan maken die jouw dienen i.p.v. tegenwerken. Want als je iets echt wil veranderen, moet je toch echt: LOSLATEN   Hoe start jij je vakantie of de vakantietijd? En dan bedoel ik niet dat je bezig bent met de koffers te pakken, oppas te regelen of wat je ook moet doen voordat je op vakantie gaat. Maar ik bedoel hoe ga je op vakantie met welk gevoel? Ja met een lekker gevoel zal je zeggen en dat hoop ik ook, maar zal wat duidelijker uitleggen wat ik eigenlijk bedoel:
  • Ga je relaxed op vakantie, of super gestrest nog door het werk, privé, drukte?
 
  • Hoe ging je eerste half jaar van 2020? Had je doelen gesteld, wilde je bv meer tijd voor jezelf, of minder vaak in de avond werken, of meer tijd met je partner doorbrengen, of vaker nee zeggen, wilde je meer sporten, meer bewegen, op tijd naar bed, gezonder eten, minder op je telefoon kijken, meer echt aanwezig zijn, of wat dan ook, ben je de belofte die je aan jezelf hebt gemaakt nagekomen?
 
  • Ga je lekker op vakantie of start je de vakantie al drie weken vooraf en laat je alles los wat je jezelf beloofd had? Kortom heb je gedaan wat jij jezelf had voorgenomen, zijn je doelen bereikt, ben je integer naar jezelf geweest, of ben je toch weer ongemerkt in de valkuil gestapt?
    Ik gebruik zelf de vakantietijd om te reflecteren op mezelf, mijn relatie met Aernout mijn grote liefde, ons gezin, en op mijn bedrijf, hoe is het gegaan het afgelopen half jaar? Waar ben ik tevreden over en wat zou ik anders willen, waar stap ik nog in de valkuil en waar vertel ik mezelf onzin? Waar heb ik nog wat te leren? Hoe zou ik dingen anders willen, wat heb ik nodig van mezelf of een ander, kan ik hulp inschakelen? Maar ik wacht niet tot de vakantie😉 want ik doe dat iedere week en vaak dagelijks, want als ik zolang wacht is er al te veel mooie kostbare tijd en irritatie geweest, dat vind ik jammer, vandaar iedere week en vaak ook dagelijks voor ik naar bed ga. Hierin ben ik consequent want anders heb ik te lang een rot gevoel en dat is het niet waard. In de vakantie ga ik een soort van blauwdruk maken voor het half jaar wat komt en zet er boven Hoe zien de maanden juli t/m december eruit. Wat heb ik nodig om er een top half jaar van te maken? Ik wil namelijk niet dat ik 31 december spijt heb en denk shit had ik maar….   Mijn plan: Ik kijk eerst wat is er allemaal goed gegaan, dat houd ik zo. En daar ben ik blij om en trots. (Want we kijken stiekem te veel naar wat er niet goed gaat) Dan plan ik de dingen in die ik al weet en wil doen en moet doen, dat staat vast en dat geeft rust. Ik zet op papier wat ik nodig heb wat ik wil en heel belangrijk wat ik niet meer wil. Als er dingen zijn die ik niet meer wil, hoe ga ik dat bereiken en is dat haalbaar of moet ik daarbij hulp inschakelen. Als er dan nog dingen zijn waar ik me niet lekker bij voel, maak ik daar een plan voor om het op te lossen. Ik neem tijd om te lezen, te voelen, nieuwe ideeën op te doen, nieuwe energie, weer van alles leren en ontdekken, zalig. En ik laat los, want dat helpt me om weer bij mezelf te zijn en te blijven, en bijtanken is natuurlijk prima, maar ik denk als je je leven leeft zoals jij wil, vaker nee zegt en gelukkig bent met wat je doet en wie je bent, je met enorm veel energie op vakantie gaat.  

Ik vraag me altijd af, kan ik het veranderen zo ja dan doe ik het, zo nee dan laat ik het los.

  En een ander kan ik niet veranderen, ik kan alleen ervoor zorgen dat ik er anders mee omga, dan blijf ik de leiding houden en dat geeft rust.   Heb ik je wakker geschud? Wat doet deze blog met je? Pak je de verantwoordelijkheid en zie je dat het vaak een kwestie van keuzes is? Het gaat niet vanzelf maar het is niet moeilijk. Wat levert dit inzicht jou op? Wil je het me laten weten?   Over loslaten en keuzes gesproken ben jij bij de workshop op 26 augustus? DE herstart met weer de regie te nemen over je leven en gezondheid? Op deze ochtend neem ik je mee in mijn BV-OMA, deze helpt je om de keuzes te gaan maken die goed voor jou zijn en voelen. Je gaat met een plan naar huis, je waarom een doel en natuurlijk wat je als actie gaat doen. Dus voel je nu al dat je het echt anders wil gaan doen, wil je weer de regisseur worden van je leven en je gezondheid, dan mag je de workshop niet missen! Het is van 09:00-12:00, verdere informatie vind je hier: https://www.zijvitaal.nl/workshop-neem-weer-de-regie/   Wil je eerst sparren of meer informatie plan dan een GRATIS regie gesprek in: https://www.zijvitaal.nl/gratis-gesprek/ Ik wens je voor nu een heerlijke vakantie, laat los, kom bij en geniet! Groetjes, Linda    
Reactie plaatsen