Hakuna Mipaka - NO limits
Linda Lahaije
18 september 2020 

Hakuna Mipaka - NO limits

In eerste instantie dacht ik dat ik het verkeerd hoorde, want ik had hakuna matata (wat betekent als geen zorgen, of wind je niet op) beide komen uit het Swahili, maar met een hele andere betekenis. Hakuna mipaka, is de ranch van Dean Schneider waar hij leeuwen en leeuwinnen opvangt, hij is een met zijn leeuwen, ze knuffelen en liggen heerlijk met de roedel en met hem te chillen. Dean was eerst financieel man, maar besloot toen hij 23 jaar was te stoppen nadat hij in zuid Afrika zijn hart verloor aan de wilde dieren. Zijn doel is om de wilde dieren in mensen hun hart te brengen, want hij gelooft dat mensen beschermen waar ze van houden, want de mensen zorgen er ook voor door hun gedrag dat het zo slecht gaat met de wilde dieren. Hij voelt tot in zijn tenen dat je bij de wilde dieren, compleet jezelf mag en kan zijn ten alle tijden, WOW. Mijn enorme grote droom en wens is zijn resort te helpen en jaarlijks een donatie te kunnen doen, maar ik heb er nog een, lees vooral verder! Nu zit ik op een terras in Venlo, midden in de natuur want mijn mooie prachtige dochter heeft al heel lang een droom, ze zou heel graag ooit in het Nederlands elftal van de handbal dames meedoen. De eerste stap is natuurlijk op handbal, ✅ dat is al 7 jaar, heel hard je best doen ✅, opvallen en doorverwezen worden door je trainer ✅, En niemand maar dan ook niemand je droom of doel laten afpakken……nu eindelijk is het zover en mag ze meedoen met de selectiewedstrijden! DE selectiewedstrijden van de handbalschool. Ze heeft 3 kansen, want ze mag drie wedstrijden meedoen dan moet het duidelijk zijn of ze talent genoeg heeft om in de selectie te mogen en wekelijks daar te komen trainen. Het lijkt wel op een traject die ik geef want ze moet namelijk op fysiek, mentaal en emotioneel niveau laten zien wat ze kan en uiteraard techniek. Dus eerst heeft ze op school 1,5 uur gym, dan hop in de auto om vervolgens 2 uur alles te geven wat ze in haar mars heeft enne de warming up is echt zwaar, de trainers zijn mensen van het Nederlands elftal, ik zie aan haar hoofd dat ze het zwaar vind, ik knik naar haar en kijk trots want ze doet het maar mijn mop, helemaal kapot neem ik haar mee naar huis nee ze moet nog haar eigen training ook doen, want er mag geen onderscheid zijn, dus nog een uur daar mee trainen, helemaal kapot zet ik haar om 19:30 in bad, ze is op. Ik zeg je hoeft dit niet te doen, maar de passie en gedrevenheid spatten eraf (van wie zou ze het hebben☺). De week later als ik op dat terrasje zit hebben we dezelfde riedel, alleen op de heenweg heb ik haar als moeder en coach toegesproken, want ze had wat zelfvertrouwen deukjes en ze voelde de spanning, want ze had voor haar gevoel de eerste training niet alles kunnen laten zien (lees durven je plek op te eisen, nee te zeggen en voor jezelf op te komen) dus nam ik haar liefdevol onder handen.

Ik stelde haar wat vragen: En i.p.v. selectie, training kan je je eigen woord zetten.

  • Waarom wil je deze selectie zo graag? (De passie spatte ervan af dus dan weet je dat het op dat stuk goed zit)
  • Wat wil je vandaag anders doen dan de vorige keer? EN waarom? (Even moest ze denken maar toen kwam ook dat er uit)
  • Wat heb je nodig om deze training lekker te laten voelen? EN waarom?
  • Dus wat ga je zo meteen anders doen?
  • Met welk gevoel ga je de training in? En als je dat allemaal gedaan hebt, heb je dan alles gedaan wat je kon?

Als afsluiting zei ik; lieverd je hebt alles in je om het tot een succes te maken, doe gewoon waar je plezier in hebt en goed in bent, laat ze maar eens zien waarom ze juist jou moeten hebben! Mijn dochter is geen haai baai, wacht altijd keurig af, heeft geen grote mond, is mega flexibel, en is heel coach baar en leerbaar en dat zijn de punten die ze extra willen, dus Room gebruik die punten om je te laten zien EN vraag of je op je eigen positie een wedstrijd mag doen……Helaas mochten er deze keer geen ouders op de tribune meekijken, dus kon ik haar niet bemoedigend toe knikken ( ben echt moe van heel dat corona gedoe pff) MAAR toen ik haar kwam ophalen kwam er een hele blije gup helemaal hyper naar me toe, maaaaammaaa ik ben al geselecteerd, waaaaaat ja ze hoeven niet nog een training te kijken ze wisten het nu al, pffff de tranen rollen over mijn wangen, ik hou haar vast een zwetende dochter van 14 die me heel stevig vasthoud en in mijn oor fluistert dank je mama, dat had ik nodig, deze bijzondere griet is een stap dichterbij haar droom de nieuwe Estavana Polman te worden en krijgt de talenten status / topsport belofte van de nhv, hoe trots kan je als moeder zijn☺

Waarom vertel ik je dit allemaal? Ten eerste niet om op te scheppen of wat dan ook, maar om je te laten voelen en ervaren wat het betekent om ergens volledig voor te gaan, vol voor je doel of droom te gaan, of vol voor een wens die je toch graag wilt een blokkade doorbreken, eindelijk die stap te zetten om het nu wel vol te gaan houden, nee te leren zeggen, meer zelfvertrouwen te krijgen en denk je dat mijn dochter meteen zo goed was, nee echt niet maar stap voor stap kreeg ze meer zelfvertrouwen, meer balgevoel, meer inzicht en doordat ze stap voor stap steeds beter werd ging haar drive omhoog en nu is het helemaal niet moeilijk voor haar om het vol te houden.

 No Limits leef jij ernaar? Had jij vroeger of nu wilde dromen, doelen, wensen die je heeeeeel graag wil waarmaken? Vroeger had ik zelf wilde dromen, ik kon best een aardig dansje plegen en heb een blauwe maandag in het wedstrijdteam gezeten en Latin american was mijn passie, maar weet je mijn thuis (mijn ouders) vonden het maar lastig, want in die tijd moesten ouders ook hun kind naar een wedstrijd brengen en daar hadden ze geen zin in, later ging ik met de wedstrijd bus mee, maar door hun houding ging mijn vreugde steeds een beetje meer weg en toen ik ging werken als verpleegkundige kon ik niet meer mee en was dat mijn excuus, weg droom, weg eigenwaarde en kriebels in mijn buik, weet je nu zijn het mijn ouders niet meer die mijn droom om zeep helpen, want als het mijn droom is moet ik er zelf voor zorgen dat ik die ga waarmaken. Mijn dromen zijn heel anders geworden, zoals gezond oud worden, fit en energiek en vol zelfvertrouwen door het leven gaan, lekker in balans zijn, mooie mensen ontmoeten, een mooie nalatenschap achter laten (en dan heb ik het niet alleen over geld) Dus geen topsport carrière, maar een topvrouw carrière, door top voor mezelf te zorgen, voel je wat ik wil zeggen?

 Is jouw angst groter dan je droom? Of andersom? De quote van Dean triggerde mij `Be willing to take a risk for your passion` dat is wat mijn dochter gedaan heeft, door 3 x mee te mogen trainen met de trainers van het Nederlands elftal, die vervolgens gaan kijken of ze daarna in de selectie mag en wekelijks mag komen trainen. Knap van mijn griet, want ze vindt het doodeng, maar haar droom is groter dan haar angst, wat ben ik dan ontzettend trots, al was ze niet geselecteerd, dan nog ben ik super trots op de stappen die ze zet voor haar droom en doel, Hakuna Mipaka – no limits. Misschien denk je nu ja Lin wat moet ik hiermee, met alles kan je aan de slag, want inmiddels weet je hopelijk wel dat ik niets voor niets schrijf, alles om je verder te helpen weer de regie te nemen over je leven en gezondheid, want ervaar jij bij jezelf het gevoel van no limits, dus vrij vertaald geen grenzen, dus geen grenzen die jouw kunnen belemmeren te zijn en te doen wat je zou willen, of geen grenzen om te bereiken wat je graag zou willen en dit dan op een manier dat je droom, doel of je wens, of je waarom groter is dan je angst.

Wat zeg je tegen jezelf? En dan bedoel ik niet op een gekke manier, maar wij vrouwen hebben hele gesprekken in ons hoofd, want wat zouden ze wel niet zeggen, of wat zullen ze wel niet denken, is dat niet raar, kan ik dat wel willen, mag ik wel die tijd voor mezelf vragen, als ik nee zeg zullen ze me wel stom vinden, oh ze kijkt boos, de enorme hoeveelheid gedachtes en belemmerende overtuigingen zijn enorm. En de meeste spoken in ons hoofd, zijn en blijven spoken die we ons zelf wijs maken, vaak onbewust want de angst om te falen is groter dan de angst het gewoon te gaan doen. Daarom is het gevoel van no limits zo lekker, want als je jezelf niet zou laten beperken door de grenzen die jij jezelf oplegt wat zou je dan allemaal wel doen, of wel willen, of wel echt gaan doen? EN wat zou je niet meer gaan doen?   Leven volgens het no limits gevoel! Hoe zou het voor je zijn als je gewoon kan zijn wie je zou willen zijn, wel kiest voor de dingen die je graag wilt, wel nee zegt, wel de stap gaat zetten om compleet in balans te zijn, zonder grenzen, dus niet een beetje maar compleet in balans, dus fysiek, emotioneel en mentaal totaal in balans zonder grenzen, zonder beperkingen? Heerlijke dagen hebt ook als het tegenzit, dat jezelf iedere dag de bewuste keuze maakt om er de beste dag van te gaan maken om je op alle vlakken lekker in je vel te zitten, gewoon omdat jij het wilt en gewoon waard bent? Een gezond leven start vandaag en met de eerste stap.   Ik ben de laatste hand aan het leggen aan een waanzinnig programma, om de laatste 3 maanden of je in actie te laten komen of om in actie te blijven en je doel waar te maken, want als je echt even heel diep van binnen voelt wat zou je nu echt willen? Een verandering echt eigen maken dat het zowat automatisch gaat, duurt 66 dagen ik ga minimaal 95 dagen aan de slag vanaf 28 september start het programma, ik mail je details deze week nog, want de kosten van het programma zijn om te lachen, maar daarvan doneer ik ook nog eens € 100 aan het goede doel. Het programma heet regie nemen en houden , 95 dagen neem ik je mee met mindset, voeding, hoe versterk jij je immuunsysteem, welke voeding zorgt dat jij je beter voelt, de kracht van intermitting fasten, beter slapen, ontspannen, doelen stellen, je waarom, dagelijks start ik met je op in een besloten fb groep, 3x een workshop online en 6 x een masterclass waarin je vragen kan stellen, alles haal ik uit de kast om ervoor te zorgen dat je de regie over je leven en je gezondheid neem en behoud, ook na die 95 dagen, je ontvangt ook nog een werkboek. Denk je nu jeetje dat wil ik wel want ik wil nu echt werken aan mijn gezondheid en de baas zijn van mijn leven, top Stuur me een MAIL dan ontvang alle info.   Voor nu een heel fijn weekend en ik ben benieuwd wat je met deze tips gaat doen, wil je me dat laten weten?

Reactie plaatsen