Gezondheid is meer dan niet ziek zijn
Linda Lahaije
27 september 2021 

Gezondheid is meer dan niet ziek zijn

Mijn grootste angst is zaterdag werkelijkheid geworden, zo ga ik ermee om  Gisteren was voor mij een dieptepunt in de geschiedenis met de komst van een pas of je binnen mag of niet, een pas die helemaal niks zegt of je gezond bent, antistoffen al hebt door natuurlijke immunisatie, maar als je geen spuitje hebt mag je niks meer. Vrouw vrouw ik heb er slecht van geslapen en ging ermee naar bed en stond ermee op, want weet je voor mijzelf denk ik bok maar op, maar voor kinderen vanaf 13 jaar die niet gewoon gezellig met hun vriendinnen naar de bios mogen, echt misdadig vind ik dat, want die kids hebben totaal niks te vrezen van het c virus, dus kan ik maar tot een conclusie komen dat het niks meer met gezondheid te maken heeft. 

Want als ze zo bang waren dat de zorg overspoeld zou worden hadden ze opgeschaald, de miljarden daar geïnvesteerd en niet te zuinig ingezet op preventie, maar dit alles is uitgebleven. Je kan je voorstellen dat ik dat wel raar vind als oud ic en eerste hulp verpleegkundige (lees mega irritant) en zeker als leefstijl en vitaliteits coach. Zie hier het zeer duidelijke filmpje van mijn collega Richard de Leth Ik denk er precies zo over, want dit alles heeft niks meer te maken met gezondheid. Wat je keuze ook is geweest of je nu hebt laten vaccineren of niet dat maakt me geen reet uit, want het is jouw keuze voor jou alleen en het gaat me gewoon te ver dat je daarvoor een qr code moet laten zien, wat dus een valse en schijnveiligheid is gezien dat uit meerdere wetenschappelijke studies komt dat beide net zoveel virale delen bij zich kunnen dragen en dus verspreiden en je dus een schijnveiligheid creëert op deze manier. Daarnaast vind ik het ethisch verwerpelijk om mensen op deze manier buiten te sluiten en zeker kinderen want die hebben al een mega sociaal emotionele achterstand en op deze manier gaat het nog slechter. De kindertelefoon staat roodgloeiend net als de depressieve gevoelens en vraag ik me hard op af waar nu Amnesty is en de kinderrechten organisaties, want of je nu voor of tegen bent dit moet je niet willen.   

Het is geen gezondheidszorg, maar ziekenzorg!

Als je beseft dat ruim de helft van de Nederlanders overgewicht hebben en een vrouw gemiddeld vanaf haar 40e haar eerste chronische ziekte te pakken heeft, dan mogen we met mega spoed eens gaan nadenken waar we mee bezig zijn. De gezondheidszorg is een verdienmodel geworden, de farmaceuten hoor je niet klagen en zolang ziekenhuizen en huisartsen niks verdienen als er geen patiënten zijn, dan zijn we oprecht verkeerd bezig! Zolang testen en controleren voorgaat als investering en de preventieve zorg weer het nakijken heeft weet je dat dit hele circus weinig meer te maken heeft met gezondheid, want als dat zo zou zijn hadden ze vanaf het begin af aan mensen niet verstoken van contact, adviezen gegeven om supplementen te slikken, te gaan bewegen, beter te slapen, stress te verminderen etc. en nogmaals ik ben helemaal geen corona ontkenner het is gewoon een klote virus, maar feit blijft dat het overgrote deel van de mensen die op de ic terecht kwam overgewicht had en minstens 1 en in het overgrote deel meerdere chronische ziektes zoals hart en vaatziektes, en diabetes, beide leefstijl gerelateerde aandoeningen ( op de enkeling na die genetisch is). Tijdens een lockdown wel een Gall en Gall en een Mac openhouden maar de sportscholen dicht????

 Over de Gall en Gall gesproken, ik was daar afgelopen week om een cadeautje voor de krav maga leraar van ons Romy te halen, ik dacht leuk een bierpakket uit de eigen streek, maar helaas dat schap was uitgedund tot 3 planken, vele wijnen, maar het overgrote deel waren likeuren en mixdranken EN champagne geworden. De eigenaar had een mega kanteling gezien, de jeugd drinkt geen pilsje meer, nee de meest dure champagne van € 60 per fles en liters mix dranken, dit deel was bijna ver 20 voudigd, hoe dan, de omzet van de Mac is in het eerste kwartaal wereldwijd met 4.2 miljard gestegen dan voor de crisis, vele mensen zitten er mentaal doorheen.  

 Gezondheid is meer dan niet ziek zijn, of de afwezigheid van ziekte Veel mensen denken als ze niet ziek zijn dat ze dan gezond zijn, helaas is gezondheid meer dan dat, want om je echt gezond te voelen zal je zowel fysiek, sociaal emotioneel en mentaal je lekker in je vel moeten voelen, fit en energiek alles te kunnen doen wat je zou willen, zonder beperkingen. Hoe is dat voor jou? De afgelopen 2 jaar zijn mensen zieker dan ooit, door slaaptekort van de zorgen, door stress want de enorme angst die iedereen is aangepraat ongelofelijk en weet je dat stress de grootste boosdoener is van het ontstaan van ziekte…. Mensen zijn zich mentaal ongelofelijk slechter gaan voelen wat zijn weerslag heeft op het dagelijks leven, het geluksgevoel, energie en gevoel van welzijn. Sommige mensen zijn gelukkig meer gaan bewegen, gezonder gaan eten, maar de meerderheid is juist het tegenovergestelde gaan doen, meer roken, meer drinken, daarnaast blijkt ons immuunsysteem zwakker dan ooit door de lockdowns, het oneindige nutteloze gedesinfecteer en dat niet werkende kapje, echt ongelofelijk hoe het allemaal gaat, een berekening liet zien dat we 520.00 mensen levens kwijt zijn en ik hou mijn hart vast van alle uitgestelde zorg.  

 Elke verandering begint bij de eerste stap   Weet je, ik heb er zo nu en dan echt slapeloze nachten van, en het gevoel dat mijn hoofd uit elkaar klapt, maar ook mijn gezonde verstand roept dan naar mij en zegt hey Lin dit helpt je niet, je mag even zeiken en dan hop verder, dan ga ik lekker sporten of alleen of met Aernout, ga ik het bos in met onze Joep, of ga gewoon even op de trampoline staren naar de lucht. Welke verandering je ook wilt, zet de eerste stap, maak het voor je brein duidelijk wat je wel wilt, want wat je niet wilt werkt averechts omdat je brein het woordje niet kan verwerken, dus zet op papier wat je wel wilt en om het meer kracht bij te zetten waarom, zet het in je agenda en hou je eraan, zorg dat je uit je hoofd gaat naar je gevoel, dit kan je door een fijne muziek op te zetten en te schrijven of gewoon te voelen, leg dan je rechterhand op je hart en je linkerhand op je buik, adem drie keer diep in en uit en voel wat je voelt. Zoek je lieve schatten op mensen waar je een lekker gevoel bij hebt, lach, kus, knuffel en heb lol, zoek de verbinding en verbondenheid op.  

 Zorg voor jezelf op alle vlakken Dus fysiek: eet maximaal drie maaltijden per dag, drink voldoende water of groene thee, eet groente en fruit en laat al het bewerkte spul links liggen (dus alles uit een pak, zak, pot, blik etc. dus wat uit een fabriek komt), beweeg, zorg voor ontspanning, douche koud af en bouw dit op. Sociaal: Weet wie je bent en waar je voor staat, wat je wel en wat je niet wilt, zoek mensen op waar je je fijn bij voelt, er is al genoeg polarisatie heb lief. Emotioneel: Zoek verbinding op, zorg voor verbondenheid ook met je vent of vrouw, je kinderen, zorg dat je oude shit opruimt zodat je van weerstand naar weerbaarheid gaat. Mentaal: Krijg grip over je gedachtes door bv te schrijven, te mediteren, te praten met iemand waar je je fijn bij voelt, kijk wat je wilt, en vergroot je mentale weerbaarheid. Proactief: zoek naar je motivatie waarom je iets wilt, stel je prioriteiten en ben daadkrachtig naar jezelf.   Als je vastloopt of behoefte hebt aan een gesprek om dingen helder te krijgen voor jezelf schroom dan niet om contact op te nemen dit kan via welkom@zijvitaal.nl en een beller is sneller!  

Reactie plaatsen