Gebruik wat vaker moed, dan moet, om keuzes te maken die jouw dienen.
Linda Lahaije
22 oktober 2020 

Gebruik wat vaker moed, dan moet, om keuzes te maken die jouw dienen.

Ik ben er klaar mee!

 Jeetje wat heb ik mezelf in de weg gezeten de afgelopen tijd en zeker na de laatste persconferentie. Alleen nog maar scrollen en het nieuws oppikken en de onmacht en het onrecht bleef maar in mijn hoofd en mijn lijf draaien, totdat ik er zelf niet meer goed van werd en het dus ten koste ging van mijn eigen gevoel, mijn liefde voor alles, mijn rust. Ik zat mezelf vreselijk in de weg, voelde me boos, gespannen en gefrustreerd en wilde niks, ja mijn vuisten ballen en mijn hakken in het zand zetten. Het bepaalde mijn dag en mijn gemoedstoestand en even kan dat, maar dan moet er een keuze komen en elke keuze die jij wil maken is helemaal okay want jij voelt zelf haarfijn aan wat je nu nodig hebt, voor mij was dat lekker even huilen, in bad gaan zitten en loslaten wat me niet verder helpt. Dingen komen wanneer het je tijd is zeggen ze weleens en dat was nu ook, ik liep een paar dagen achter in het kijken van de dag start filmpjes van mijn business coach en dingen komen wanneer je het wilt horen zal ik maar zeggen, dit filmpje ging over zelfleiderschap en het maken van keuzes, ze haalde ook aan dat ze hard had moeten huilen over de besluiten en heeft vandaaruit haar keuze gemaakt en haar programma’s een deel weer omgegooid, dat filmpje triggerde me zo, dat ik besloot uit alle groepjes te gaan waar ik dacht mijn antwoorden te vinden, maar steeds door het lezen van het onrecht zat ik weer onder mijn energie en gevoels niveau, ik dacht dat wil ik niet meer want daar bereik ik niks mee, maar mijn klanten ook niet, dus hoppa☺ 

Er verandert niks als ik me kak voel…. Want ik kan het er wel of niet mee eens zijn en alles wat jij voelt of denkt hierin is helemaal okay, alleen ik wil liever positieve geluiden laten horen, me lekker voelen, genieten van wat er wel is en dat uitstralen en uitzenden, want een ding is zeker er veranderd voorlopig niks en ik kan alleen mezelf veranderen en niet de ander. Dus ik kies voor een lekker gevoel, lekker in mijn vel zitten, genieten van mijn liefdes thuis, naar buiten gaan met onze Joep, mountainbiken, een boek lezen i.p.v. het nieuws en weer in liefde zijn, en doen waar ik goed in ben en dat is vrouwen helpen om weer de regie te nemen over hun leven en gezondheid, man wat een opluchting en een mega bevrijdend gevoel.   Dus je krijgt het beste van me op het gebied van voeding, slapen, stress reduceren, beweging, ontspannen, mindset en actie, en de vragen die je hierover hebt!   

Hoe ga je nu keuzes maken die je wel helpen? Als ik puur even naar mezelf kijk en waarschijnlijk werkt het bij jou ook zo is dat ik eerst ergens last van moet hebben of het nu c is of wat anders bv ik slaap slecht, of ik voel me but, voel stress in mijn schouders of heb een opgeblazen gevoel, mijn broek die te strak zat, de bouw die niet doorging, de knie van onze Joep, eerst heb ik last, dan voel ik een ongenoegen en een soort van onrust, denk in eerste instantie dat het wel overgaat, maar bij nog een signaal gaat het schuren dan denk ik okay dit voelt niet goed dus moet er wat veranderen want nu krijg ik er echt last van, gaat dat voor jou ook zo of hoe gaat het bij jou? En dan komt bij mij zo´n soort van tsunami en dan BAM maak ik in rap tempo een keuze, en dan is het ook klaar voor mij.   

Als het om anderen gaat maak ik wel snel een keuze, maar voor mezelf kost het soms iets meer moeite Toen onze Joep zijn kruisbanden afscheurde en niks meer kon schakelde ik supersnel, hop met een sjaal onder zijn achterwerk het bos uit huppelen, dierenarts bellen en meteen langsgaan en actie ondernemen dat hij geen pijn meer had en geopereerd werd. Met de verbouwing die op het laatste moment niet doorging was ik even van slag, maar ging daarna meteen handelen (achteraf gelukkig dat het niet doorging, want het bedrijf is helaas failliet en is ons heel veel leed bespaard gebleven). Als er iets is met Aernout of de kinderen hup schakel ik meteen en kom meteen in de actiestand, maar als ik zelf iets heb vraag ik niet makkelijk om hulp, wacht ik nog even af, probeer ik nog even iets (je weet dat ik een broertje dood heb aan proberen) dan gaat het maken van keuzes iets moeilijker, want mijn keuzes hebben altijd effect op iets in mijn of iemand anders zijn leven, lees op die van de kids en op die van Aernout of onze Joep en dan heb ik het nog niet eens over onze lieve vriendjes en vriendinnen…… Want alles heeft op iets effect, net als dat je een steen in het water gooit, die rimpel gaat nog even verder dan de plons☺.

 Dat is ook de reden dat vele vrouwen het heel lastig vinden om een keuze te maken die hun dient, vaak gaat daar een traject van fors schuren en lichamelijke klachten aan vooraf, hoe is dat voor jou? Toen ik door de overgang last kreeg van mijn lijf en nog niet eens zozeer de opvliegers die ik meestal in de nacht heb, maar mijn lijf die ondanks dat ik sport, heel goed en bewust eet, weinig alcohol drink, positief in het leven sta, toch zwaarder werd en ik me een 80+ voelde heb ik eerst even afgewacht want dit houdt vanzelf op dacht ik…. Niet dus helaas, dus nadat mijn broek te strak ging zitten en ik het gevoel had dat ik van een appel nog dik werd heb ik rigoureus het roer omgegooid, even heb ik gevloekt in mijn hoofd want nondej# ik ben een leefstijlcoach en mijn specialiteit is voeding hoe dan???

 Maar dan komt er voor mij een moment dat ik voel nu moet ik hulp inschakelen, die keuze maak ik dan snel omdat ik mezelf zo niet wil voelen. Samen met iemand die gespecialiseerd is in hormonen en ik een zuivere blik van een onafhankelijk iemand wilde hebben ben ik aan de slag gegaan, eerst heb ik de dingen opgeschreven wanneer ik waar last van had, met name de week voor de vrouwelijke ellende, wat doe ik dan etc., daarna werd me duidelijk dat ik mijn lijf weer moest gaan aanzwengelen, dus ben ik gestart met intermitterend fasten, de eerste dag holy moly wat voelde ik me ellendig, maar ik had een keuze gemaakt dus ging ik er vol voor. Nu ben ik inmiddels wat maanden verder en kost het me totaal geen moeite om bv om 18:00 voor het laatst te eten en dan pas weer de volgende dag tussen 10-11 uur. Zeker door het resultaat dat ik me veel fitter en energieker voel, niet zo opgeblazen, beter slaap, me minder een emotionele achtbaan voel en ik ben ruim 7 kilo kwijt, mijn lijf wordt iedere keer weer meer van mij en dat is tof. Wat ook tof is dat ik emotioneel nog sterker voel, mijn lijf doet het prima zo, de opvliegers zijn er wel maar zijn ook wat minder heftig, ik ervaar een hernieuwde balans, want elke leeftijd heeft zijn hobbels 

Hoe maak jij een keuze? Doe je dat omdat het moet, of omdat je tot in je tenen voelt dat je het wilt? Werkt het ook zo voor jou of ga jij door een heel ander proces, hoe maak jij een keuze, een keuze die helemaal voor jou is of die jij echt nodig hebt, duurt dat lang of maak jij je keuze in mini seconde? Een trainer zei ooit tegen de groep die hij les gaf; moeten heeft nog nooit iemand gemotiveerd…..in het begin dacht ik ja duh, maar het is wel zo want moeten heeft iets dwingends, iets wat een ander je oplegt, ik draai het liever om net als een klein kind, ik wil het ik wil het, als je iets echt heeeeeel graag wilt voelt het zo anders, dan is het je eigen keuze, een keuze vanuit je gevoel, die motiveert ze zoveel langer dan, ik moet het, voel je wat ik bedoel? Maar wat kan je nu helpen om een keuze te gaan maken, een die je dient, die je echt verder helpt, omdat je het heel graag wilt.  

 Deze stappen kunnen je helpen om een keuze te maken, een die goed voor jou is en ook zo voelt, zodat je er helemaal voor kan gaan Een keuze maak je meestal eerst met je gevoel, je hart, ga maar na als je iets heel erg graag wilt hebben of doen, dat gevoel, die enorme kriebels in je buik, bv toen je verliefd werd op je partner, niks liever wil je dan bij hem of haar zijn, je hart en gevoel voelen tot in hun tenen dat dit is wat je wilt, je maakt de keuze met je buik…..💙of je wilt heel graag een bepaalde cursus volgen, die gave auto, jas, schoenen eerst voel je dat in je buik dat je denk oooooooohhhhh dit voelt goed dat wil ik hebben of doen, klopt dat ook voor jou, daarna ga je het verkopen aan je hoofd en geef jij je hoofd en misschien ook je partner waarom je dit zo graag wilt. Want als je eerst gaat denken dan denk je alles naar de haaien en ga je denken wat er allemaal fout kan gaan of wat je allemaal moet gaan regelen hiervoor. 

Een paar jaar geleden wilde ik zo ontzettend graag de opleiding doen tot integraal leefstijl en vitaliteits coach, man ik liep er van over, mega kriebels in mijn buik, want die opleiding was wat ik zocht, zeker om vrouwen te coachen op een integrale manier, want daar bestond voor mij geen enkele twijfel over dat dat de enige manier was en is om een blijvende verandering te krijgen voor mijn vrouwen. Maar ik was ook al bezig met een training bij mijn business coach en als kers op de taart kreeg ik de vraag of ik de trainersopleiding die ik later zou gaan doen, meteen wilde beginnen want er was iemand uitgevallen, oeps. Maar ken je dat gevoel dat je echt tot in je tenen voelt dit moet ik doen no matter what, nou dat had ik toen, geen seconde heb ik nagedacht hoe ik het op ging lossen met de kinderen en rond de diensten van Aernout, dus ik deed 3 opleidingen een paar maanden samen, best veel maar voelde zo lekker en weet je als cadeau bleef ik iedere training van 2 dagen lekker overnachten in een hotel, een reuze cadeau even niemand alleen ikzelf. Alles stroomt dan omdat ik het zoooooooo graag wilde en alles en iedereen werkt dan gewoon mee.

  • Ga niet wat als dit, als dat voel gewoon, schrijf het op waarom je het zou willen, niet wat als, nee waarom wil je het graag, wat voel je dan, wat doe je dan en wat voor gevoel heb je of krijg je als wat je graag wilt ook echt gaat lukken?
  • Schrijf alles op en bv op het eerste vel zet je groot, keuze 1, de andere keuze 2 en op het derde vel schrijf je op dat het niet kan, niet meer want anders weet je een ding dat je geen keuze maakt, of de verkeerde keuze omdat je te veel keuze hebt, dan krijg je keuze stress en je wilt juist duidelijkheid. Leg nu de 3 vellen op de grond een beetje van elkaar ga op de eerste staan en voel eens wat dat met je doet en beeld je in dat het al gebeurd is, dan stap je ervan af en doe je dit ook met de andere twee blaadjes, dus eerst je ene keuze dan je andere en als laatste dat het niet kan, wat voel je dan, je zal dan tot in je buik voelen wat je echt wilt.
  • Schrijf voor jezelf de voor- en nadelen op van je keuze.
  • Dan ga je nog eens voelen met alles wat je nu hebt gedaan en maak dan je keuze, ga even wandelen of in bad zitten en voel dan wat de keuze doet met je.
  • De meeste keuzes voel je meteen of dat goed is of niet, net als met je partner, toen ik Aernout 16 jaar geleden ontmoette wist ik het meteen, dit is de man waar ik oud mee wil worden, maar wij lieten ons beide lijden door angst en zijn toen geen relatie begonnen, mijn keuze die ik toen maakte resulteerde dat ik trouwde met de verkeerde partner…. Gelukkig zijn we 9 jaar geleden toch samen gekomen en dan voelt en is alles gewoon okay, stel je maakt een keuze en je krijgt buikpijn, hartkloppingen, dikke keel onrustig gevoel, slecht slapen, veel navragen bij een ander, dan weet je dat de keuze niet goed voor je is, stop dan en maak dan de keuze waar jij je goed bij voelt, want anders voel jij je slecht en dat kan nooit de bedoeling zijn.

Zo kan je ook heel eenvoudig de keuze maken voor je eigen gezondheid Op woensdag 28 oktober geef ik via een besloten fb groep een GRATIS workshop hoe je in 5 stappen weer de regie neemt over je gezondheid, deze is van 14:00 – uiterlijk 15:30 (afhankelijk van de hoeveelheid vragen), hiervoor moet je twee dingen doen: 1 zorgen dat we vriendjes zijn op fb, 2 je aanmelden via DEZE LINK, na aanmelding zet ik je in de besloten groep zodat je de workshop kan volgen, je vragen kan stellen en als extra cadeau ontvang je van mij een vitaliteitscheck en als je die voor 28 oktober ingevuld terugmailt dan ontvang je van mij ook nog eens een gratis regie gesprek waarin ik je tips geef speciaal voor jou. Wat komt zeker aan bod? Uiteraard voeding wat helpt en wat niet, ontspanning, slapen, mindset, bewegen, welke supplementen kan je nemen ter ondersteuning en actie. Ben jij erbij? Ik zou het superleuk vinden. Deze blog mag je gerust doorsturen, misschien ken je iemand die graag zijn of haar gezondheid wil verbeteren. Voor nu een heerlijk weekend Liefs Linda

Reactie plaatsen