Ga jij all in of alleen als het je uitkomt?
Linda Lahaije
30 oktober 2019 

Ga jij all in of alleen als het je uitkomt?

Ga jij all-in, of alleen als het uitkomt?  Met trillende benen stapte ik van mijn spin fiets, poeh dat was weer een goede pittige les, dan nog even een rondje langs de fitness toestellen en dan had ik het er weer op zitten. Altijd wel weer een overwinning vind ik, maar als ik dan klaar ben voelt het weer zalig☺. Een beetje net als strijken vind ik het altijd, het eraan beginnen is altijd een dingetje, maar als je aan de gang bent is het weer gewoon een lekker voldaan gevoel, maar ik dwaal af. Dus hoppa naar de zaal waar al die toestellen staan, ik heb altijd bepaalde toestellen die ik doe, meerdere apparaten voor mijn arm spieren, alles om het nog wat strak te houden, want met de komst van de jaren komt er ook meer zwaartekracht lijkt het wel…. Dus de eerste toestellen gedaan en dus op weg naar de volgende en laatste 4, zitten op al deze toestellen dames, ja en zal je zeggen, maar al deze dames zitten gewoon te kletsen net alsof ze op een terrasje zitten te koffie leuten, WAAAAAT.

 Ze zien dat ik eigenlijk een van deze toestellen wil doen, maar blijven gewoon door kletsen. Met alle kracht bijt ik mijn tong eraf want het liefste had ik er wat van gezegd, maar denk, laat maar, ik doe wel een andere, maar de mega verontwaardiging was van mijn gezicht en lijf af te lezen. Ik kwam thuis en dacht HOE DAN, waarom ga je naar een sportschool om er vervolgens gewoon te gaan zitten kletsen. Want weet je voor mij is het ook nog wel een dingetje om me steeds weer enthousiast te krijgen om me in mijn joggingbroek te gaan hijsen en op pad te gaan, maar als ik een afspraak met mezelf maak moet ik die nakomen…. Ik wil graag betrouwbaar zijn naar anderen maar zeker ook naar mezelf, snap je wat ik wil zeggen #? Want als je dan toch besluit om die joggingbroek aan te trekken en naar de sportschool te gaan, doe het dan ook gewoon! Een beetje sporten is hetzelfde als een beetje getrouw te zijn, dat doe je ook als het moeilijk is en eerlijk is eerlijk je hebt pieken en dalen☺, maar je hebt je keuze gemaakt en moet je zorgen dat je het doet in goede en slechte tijden. 

 All-in:  Het is met alles veel makkelijker om het gewoon te doen, want van alles een beetje wordt je doodmoe van, want als ik naar mezelf kijk als ik zou gaan zitten kletsen in de sportschool zou ik me knap vervelend voelen als ik thuis kwam en mijn man zou vragen en lekker gesport? Als je dan toch de keuze maakt om te gaan sporten doe het dan ook. All-in is natuurlijk niet alleen met sporten maar ook bv als je minder tijd wilt doorbrengen op je telefoon, of als je meer tijd voor jezelf wil, of als je gewoon weer zelf aan bod wil komen als vrouw, je gaat dan wel kleine stapjes zetten, maar je moet ze wel all-in zetten, want anders verandert het niet. 

Het proberen syndroom: De meeste die mij al een tijdje volgen weten dat ik een broertje dood heb aan ik ga het proberen…. Voor mij is dat hetzelfde als misschien en wie weet of gewoon nee! Met proberen heb je nog altijd een escape om het niet te doen, want ik heb het toch geprobeerd☺ het is makkelijker om het gewoon te doen dan proberen, want als je het probeert ben je veel minder gemotiveerd dan als je met jezelf de afspraak maakt dat je het gewoon doet, hoe integer en betrouwbaar wil je zijn naar jezelf ?   De meeste vrouwen die bij mij komen en een coach traject volgen, zijn echt klaar om dingen te veranderen, want ze lopen al te lang aan tegen het proberen en nog meer tegen hun eigen integriteit naar hun eigen ik, want als je echt dingen wil veranderen, je eigen IK weer belangrijk wilt vinden dan moet je all-in gaan. Je maakt echte stappen als de pijn groot genoeg is, anders ga je het proberen en kan ik je garanderen dat het niet lukt en je dus weer een frustratie rijker bent en dat is zo jammer! Stel je wilt een bepaalde baan echt heel erg graag, want die baan geeft je vrijheid, je kan groeien en maakt dat jij je kan ontwikkelen, ga je het dan ook proberen of ga je all-in ervoor om die baan te krijgen want je weet wat het je oplevert als je die baan krijgt. Waarom doen wij vrouwen dan zo moeilijk als het om onszelf gaat? Weet je ik heb ook een hele tijd van alles geprobeerd en deed ik van alles een beetje, maar deed ik ook van alles gewoon niet, want ik ging het proberen en na een hele tijd was ik moe, gefrustreerd en was mijn zelfvertrouwen -10 en voelde ik me zo waardeloos en ik wil graag dat jij dit voorkomt, want om dan weer stappen te zetten kost je veel meer moeite. Als je pijn groot genoeg is pak dan de koe bij de horens, je bent het meer dan waard!   

Maak een begin: Om voor jezelf het proberen syndroom te omzeilen is het handig als je voor jezelf twee lijstjes maakt.

  1. Waar ga je mee stoppen? En dat kan van alles zijn, bv na 20:00 niet meer op je telefoon, altijd meteen ja zeggen, jezelf klein te houden, onzeker zijn, alles goed willen doen voor een ander, slecht slapen etc., vul maar in voor jezelf wat belemmert je en doet pijn genoeg om ermee te stoppen? Wat dient je niet meer?
  2. Waar ga je mee starten? Bv geen telefoon bij het eten, of na 20:00, NEE zeggen, tevreden zijn met jezelf, loslaten wat niet bij jou hoort, meer tijd voor jezelf nemen, beter slapen, je eigen ik belangrijk vinden.

Maar ga dan ook all-in, maak een top 3, hierin staan dingen waar je echt last van hebt en ECHT niet meer wilt en een lijstje waar je lekkere kriebels van krijgt, waarvan je denkt en voelt als ik die 3 dingen zou hebben dan… voel je wat ik wil zeggen ?   Wil je me laten weten of ik je ergens mee kan helpen? Heeft deze blog wat voor je gedaan? Wil je me dat laten weten, supertof! Vind je het fijn als ik met je mee kijk en gericht speciaal voor jou nog meer waardevolle tips geef? Vraag dan HIER een gratis pak weer de regie sessie aan. Ik wens je een heerlijke dag,

Lieve groeten, Linda  

Reactie plaatsen