Fijne feestdagen
27 december 2022 

Fijne feestdagen

De laatste dagen van het jaar staan voor de deur. Over een week staan we alweer te toasten op het nieuwe jaar. Een mooi moment om eens terug te kijken hoe het afgelopen jaar was.

Als je zo terugkijkt, wat waren dan de hoogte- en dieptepunten? Wat heb je geleerd en welke stappen heb je gezet? Waarin heb je jezelf teleurgesteld of juist verrast? Kwamen er nieuwe mensen in je leven of nam je juist afscheid van mensen en waarom? Wat laat je graag achter en wat neem je mee naar 2023?

 

Wat doe jij om het jaar af te sluiten?

En dan bedoel ik echt niet alle kerstdiners afgaan, boodschappen doen en misschien extra opruimen…… Nee wat doe je echt bewust om het jaar af te sluiten? Ga je er even voor zitten? Of kijk je wel hoe het loopt? Of ren jij jezelf al heel het jaar ondersteboven dat je geen tijd hebt (neemt) om even te kijken en te voelen wat jij nu echt wil en ik denk nog wel belangrijker wat je niet meer wil!

Mooi moment vind ik kerst altijd om even helemaal te zennen, lekker te lezen, even te wandelen, spelletje doen met de kids en tegenwoordig vinden ze het super om van die familie vragenkaartjes te doen, je weet wel wat deed jij vroeger, hoe ga je om met iemand die boos is, wat zou je willen, die ijzeren blikjes zijn echt mega geweldig en geeft je een hele gezellige middag, maar laat je ook nadenken, lachen en voelen.

Gewoon even lekker gaan zitten en eens te voelen wat je voelt en eens een keer bewust het jaar na te lopen wat was fijn, waar wil je heel veel meer van en wat kan je kiezen als kiespijn, even zwart wit. Maar ook een mooi moment om eens lekker met jezelf te wandelen en eens te voelen wat zou je nu echt graag willen, wat is belangrijk voor je, heb je een wens wat je nu echt zou willen? Of even te sparren met je partner wat willen jullie? Wat gaan jullie anders doen? Wat heb je van elkaar nodig en waarom? Deze dagen zijn daar bij uitstek geschikt voor.

 

Kerstcadeau voor jezelf??

 

Met kerst koop ik altijd wat kleins voor de kids en Aernout onder de boom, gewoon omdat ik dat heel gezellig vind en ik een betere gever ben dan een ontvangen😏, zoonlief zag dat en zei mam wat koop je nu voor jezelf?? Uh niks Bart want ik heb alles waar ik van hou en dat zijn jullie, ja dat is leuk hoor mam, maar het klopt niet he en hij had natuurlijk helemaal gelijk maar wat vind ik het soms lastig om dan iets voor mezelf te kopen, hoe is dat voor jou?

 

Het jezelf iets gunnen

Dat begint natuurlijk bij jezelf ook een cadeautje kopen, dus net was ik nog even in de stad om voor Romy nog iets te halen, dacht ik f*c kit en heb ik een heerlijk boek gekocht levenslessen van 100 jarigen, echt geweldig. Ik kon me al helemaal verliezen toen ik een stukje las in de winkel, de mooiste lessen en een ontroerde me direct. Trees schreef dat ze van sommige dingen heel veel spijt had en dat was dat ze te weinig tijd had besteed aan haar kinderen, altijd druk was ze geweest want ja het moest op de boerderij, dat had ze graag overgedaan. Maar ook van Tjeu die graag meer bewust tijd had willen hebben voor zijn vrouw en ook zijn kinderen, hij moest altijd zoveel van zichzelf.

 

Tijd krijgen we niet meer terug

Dat was de grootste boodschap, meer bewust tijd maken, je dromen waarmaken en echte verbinding. De meeste zijn geleefd en moesten van thuis uit een hoop dat is niet meer natuurlijk, nu moeten we juist heel veel van ons zelf, zou het daar fout gaan?

Mijn kinderen roepen het iedere dag wat moeten we toch allemaal op school? We leren zo’n hele boek onzin en weet je ik kan ze geen ongelijk geven, want dat je de belangrijkste dingen uit de geschiedenis weet helemaal prima maar al die jaartallen, tot in de oudheid dan ben je mij ook kwijt. Zouden ze niet gewoon moeten leren hoe ze gelukkig en gezond kunnen zijn en blijven, hoe ze lekker in hun vel kunnen zitten, verbinden met zichzelf en de ander? Ze leren veel te veel waar ze nooit maar dan ook nooit iets meer mee doen, tenzij je interesse daarin hebt.

 

Het begint al jong dat je zoveel moet, onze Bart en Romy hebben nu vakantie, gisteren een dag extra vrij nou ze waren helemaal kapot, moe en hebben de hele dag in hun pyjama gezeten gewoon effe niks, wij noemen dat een alles kan en mag dag, doen waar je zin in hebt en in de avond eten we friet. Zo’n dag of dagen zouden we gewoon ook voor onszelf in moeten voeren (wij doen dat wel hier dik vet genieten kan ik je zeggen) gewoon niks moeten, lekker boekje lezen, in bad zitten lijkt je dat ook wat?

 

Plan jij ook dingen in of maakt iemand anders plannen voor jou?

Dochterlief werkt bij het Kruidvat en ze was vergeten haar rooster door te geven, ja pubers dus dik vet balen natuurlijk en kwam ze klagen bij mij…… Oeps lieve schat wil je een eerlijk of een lief antwoord ja eerlijk natuurlijk duh, nou je hebt je zaakjes gewoon niet goed geregeld en weet je dan regelt het iemand anders voor je, ja maar mam, ja lieverd als jij geen plan maakt dan doet iemand anders het voor je, nu weet je dat je voortaan op tijd moet zijn met plannen.

Stiekem baalde ik mega want we zouden oudjaars dag lekker naar Scheveningen gaan, nu nog steeds maar kunnen we pas na 13 weggaan want tot die tijd moet ze werken. Op mijn bucket list staat die zip baan, weet je wel die vanuit dat reuze rad naar beneden gaat iets van 350 meter naar beneden roetsjen. Bart wil dat ook al lang dus wij gaan samen zo het oude jaar uit zoeven, hapje eten en oude shit bij de zee eraf waaien, zodat we op 1 januari een koude duik nemen in de ijzeren man om het jaar goed te beginnen.

 

Wat wil je nu echt in 2023, heb je een plan? Heb je een doel? 

 

Weet je al wat je nu echt wil in 2023? Wat wil je niet? Is het eindelijk nee gaan zeggen? Een betere privé werk balans? Een andere baan? Meer rust inplannen en eigen tijd? Wil je gezonder gaan leven en beter zorgen voor je vitaliteit?

Deze zag ik in de inspiratiekalender; Geef nooit datgene op wat je werkelijk wenst. De mens met de grootste dromen en wensen staat meer in zijn kracht, als hij alle feiten op een rij heeft.

Dat sluit zo mooi aan bij wat ik aanstaande 29 november van 10:30-12:30 ga doen, namelijk een plan maken voor 2023 en dat niet alleen maar ook zorgen dat je dat plan gaat halen.

Een plan voor 100 dagen, wat je wilt waarom en hoe je dat gaat halen, dat doen we door te laten in 2022 wat ons niet meer dient, te kijken wat je wilt en waarom, je gaat aan de slag met je kernwaardes omdat dat de fundering is om je plan te laten slagen. Je doet een vitaliteitscheck, zodat je direct weet waar jij meer voor jezelf mag kiezen en jij gaat dus kijken wat jij wilt voor 2023, vandaar uit gaan we broeden en daar komt geen ei uit maar een echt plan waar jij tot in je tenen de kriebels van krijgt omdat het je past als een jas en jij er zo blij van wordt dat je dat wel wilt halen en dus aan de slag gaat!

 

Dus direct ontvang je coaching en begeleiding on the job

De investering in jezelf is € 27,-

Wat kan ik dan? Als je samen met mij jouw plan gaat maken, heb je een simpel uit te voeren plan, wat praktisch is en als je de stappen vooraf volgt een plan wat echt werkt en jij dus eindelijk dat doel wel haalt, daarom ga je vooraf eerst wat dingen doen o.a. de vitaliteits check en aan de slag met je kernwaardes, zodat je vooraf weet waar je staat en kan kijken waar je naar toe wilt, dan kunnen we de tijd samen benutten voor het plan.

We gaan vastpakken, loslaten en opnieuw bouwen, met een plan op zak waardoor je rust in je hoofd krijgt, ruimte voor jezelf en richting in je leven en 2023 wel jouw jaar wordt en je fysiek en mentaal vitaal bent en blijft.

Je gaat het nieuwe jaar in met een 100 dagen plan waar jij je wel aan gaat houden, wat je helpt om fysiek en mentaal mentaal veerkrachtig te zijn, een plan wat goed voelt tot in je tenen, waarvan jij zegt hoppa 2023 kom maar op, want ik weet wat ik wil en niet wil.

Deze masterclass is mega praktisch: dus vastpakken, aankijken wat er is en niet is, loslaten wat je niet meer dient, nieuw plan maken.

 

https://zijvitaal.nl/masterclass-vitaalplan/

 

Voor nu heerlijke dagen, geniet en maak er heerlijke dagen van met nieuwe herinneringen!

Reactie plaatsen