Een dag of dag één. Jij beslist
09 januari 2023 

Een dag of dag één. Jij beslist

Ieder jaar koop ik een paar kalenders, met spreuken, mooie teksten, quotes heerlijk vind ik dat. Iedere dag zo´n toffe en soms gewoon confronterende tekst….

Sommige hang ik op mijn prikbord boven mijn bureau, de ander gaat in een mapje om later misschien nog eens te gebruiken en deze vind ik het allerleukste Romy en Bart pikken ze soms😊 en dan ben ik rete trots, want dan vind ik ineens zijn spreuk aan hun deur of op hun bureau. Het gave is dan dat ze even later er over beginnen waarom deze voor hen op dat moment zo gaaf is, dat is tof want ze denken er zo over na.

Tja ik heb zo´n rare tik van die kalenders en ook ben ik mega gek op van die schrijfboekjes en ja de action heeft soms hele gave en als ik ergens ben bijvoorbeeld Scheveningen dan moet ik altijd even sneupen of er nog mooie exemplaren tussen zitten. Mijn dochter weet dat en verrast me dus regelmatig met een prachtig boekie, wat een rijkdom vind ik dat.

Al mijn hersenspinsels, ideeën en plannen, gevoelens plakken zo geduldig op dat papier en inmiddels heb ik een hele verzameling. Regelmatig kijk ik erin en dan overvalt me zo´n heerlijk gevoel van geluk en soms verdriet en soms denk ik oh kak ja dat, maar voor mij zijn ze een naslagwerk en enorme tool in mijn leven. Elke boekje is ergens voor want anders word ik gillend gek, dus werk plannen en ideeën etc. en privé.

 

Ouderwetse muts

Op maandag is het voor mij Venlo dag en dan ga ik met Bart naar de handbalschool, deze training duurt twee uur en meestal ga ik het eerste deel in een hotel wat werken, blog schrijven of mijn content schrijven, filmpjes opnemen, klanten bellen. Het hotel ligt in een mooie omgeving dus ga ik graag wat lopen (geen kilometers want dat kan ik niet met het pootje). Binnen instaleer ik me daarna om een lekker bakkie latte te drinken en klap ik mijn laptop open. Maar net zo vaak pak ik mijn schrijfboekje want in beweging krijg ik de mooiste ideeën en plannen.

Lopen zorgt voor ruimte in je hoofd. Een jongen die de koffie bracht zei bent u aan het schrijven, ja en ik legde uit wat en hoe, oh maar dar dat kan toch ook gewoon in je telefoon? Dat klopt maar ervaring en onderzoek toont aan als je het op papier schrijft het veel beter blijft hangen en je er meer mee doet. En zei ik terloops niemand jat graag een schrijfboekje en blijven mijn hersenspinsels van mij.

Een week later kwam hij naar e toe en zei, ik heb ook zo’n boekje gekocht en jeetje ik heb er al een bijna vol wat gaaf dank je wel, dus een dag of dag een?

 

Soms moet je gewoon beginnen en het gewoon doen. Alleen wij mensen zijn zo verdomde ver van onze eigen natuur en eigen ik verwijderd. Veel is digitaal tot zelfs een boek lezen is digitaal.

Alles zit vast in je hoofd en dat maakt je zo moe

Vaak willen we wel iets maar doen we het maar een dag, net als goede voornemens, bijna niemand schrijft ze op of hangt ze ergens op😏 nee alles blijft in dat hoofd hangen. Je krijgt er een zware kop van en je wordt er mega moe van, want alles blijft maar rond malen en je kop klapt uit elkaar van alle ideeën en lijstjes, of is dat voor jou anders ?

 

Daarom ben ik een fan van schrijven, eruit met die zooi, door het op te schrijven krijg je het duidelijk voor jezelf, kan je het ordenen en kan je gaan plannen wat je nu echt wilt en wat je daarvoor nodig hebt.

En het allerleukste deel vind ik dan het afstrepen van de dingen die ik gedaan heb, Bart zegt altijd oh mam dat vind ik zo satisfying, het geeft me zo’n lekker gevoel. (Hij doet het dan als hij wat gekeerd heeft of klaar is met dat deel van zijn huiswerk), de stabilo stiften hebben we dan ook in vele kleuren😂.

En weet je wat nog meer leuk is aan dat schrijven van de gedachtes of hersenspinsels? Ritueel verbranden, dat is helemaal bevrijdend om te doen. Tijdens mijn training bij Tibor hadden we eerst een ademritueel en een drumpan en daarbij kwam zoveel los en vrij en dan hadden we het zo kunnen laten maar nee we hebben het opgeschreven om het vervolgens in het vuur echt los te kunnen laten en het af te sluiten, fantastisch, doe je dit weleens?

 

Doe je iets een dag? Of start je bij dag een?

Het is een open deur maar alles start met de eerste stap, en elke start is een nieuw begin hoe vaak je ook start. Het grote verschil is of je iets een dag doet of start bij dag 1.

Als je een eendagsvlieg bent moet je steeds opnieuw starten en dat is dodelijk vermoeiend en dan heb ik het nog niet eens over het gevoel wat je jezelf geeft door steeds te stoppen, wat doet dat met je eigenwaarde en je zelfvertrouwen?

Waarom steeds opnieuw beginnen? Is het dan wel jouw plan of doel?

Als jij je plan niet kan volhouden moet je eens heel hard achter je oren krabben of het wel echt jouw plan is! Wil je dit wel echt? Want het is heel eenvoudig je brein helpt je dan juist door je duidelijk te maken hey ik wil dit niet (want dat geef jij aan en dat signaal geef jij dus zelf) dus na een dag gaat de handdoek in de ring.

Dus ga eens na wat wil jij? En waarom? En wat gebeurt er als je dat plan niet haalt, waar merk of voel je dat?

Om je plan te doen slagen is het wel belangrijk dat je weet wat je wilt, waarom en hoe je dat plan wil gaan doen, dus jezelf kennen, dat start met je kernwaardes.

Hulp nodig bij je plan? Boek dan hier direct een afspraak in en voordat je het weet heb je een plan wat werkt, zodat je rust in je hoofd hebt, ruimte voor jezelf en richting in je leven, plan direct je date met mij. 👉 https://calendly.com/zijvitaal

Reactie plaatsen