Doe jij al aan YOLO?
Linda Lahaije
09 oktober 2019 

Doe jij al aan YOLO?

Doe jij aan YOLO, denk je aan ANNA, maak je niet DIK, of wees een OEN?   Vorige week sprak ik een klant en die had na onze laatste coach sessie zulke mooie en gave stappen gemaakt, ik moet heel eerlijk zeggen dat is zo geweldig om te horen en te zien! Dat maakt me zo ontzettend blij en erg trots, heerlijk zulke gesprekken. Ik hou zo van mijn klanten, zeker als ze ook echt actie gaan ondernemen en daarmee een veel fijner leven krijgen of hun diepste dromen gaan waarmaken. Als haar plannen klaar zijn, dan deel ik ze graag met jullie wat ze gaat doen, want dat is echt mega te gek! Ze vertelde dat een collega in een gesprek zei goh je moet meer YOLO gaan doen???? Huh dacht ik, wat is dat? Oh zei ze dat is you only live once, ik zei wow dat is waanzinnig, mag ik die jatten van je? 

En dat was geen probleem, dus bij deze. Ze zeggen weleens leef alsof het je laatste dag is, maar als dat niet echt het geval is, is dat vaak wel een dingetje vind ik…. Maar het gevoel kan je wel erin gooien, dat je besluiten neemt en stappen zet alsof het je laatste dag is, want hoe vaak stel jij besluiten uit*? Hoe vaak denk je oh ja dat moet ik ook nog doen, of als je voor de zoveelste keer dingen doet die je eigenlijk niet meer wil doen? Vaak hoor ik dan ja ik wil echt graag dingen aanpakken, maar ik start na de vakantie, of ik start na kerst, of als alle verjaardagen voorbij zijn, of noem maar een reden. Ik denk dan waarom? Is dan je probleem kleiner, of het gevoel minder, wil je dan pas actie gaan ondernemen om weer lekker in je vel te zitten, fitter en energieker en meer zelfvertrouwen te krijgen? Of is dan ineens wel de balans tussen werk en privé beter?? Ben je dan wel tevreden met jezelf. Als je bloedend op straat loopt wil je toch ook meteen een pleister, snap je wat ik wil zeggen? 

Ik ben zelf van het type ik heb er NU last van, dus ik wil er gisteren vanaf, want ik vind mezelf en mijn leven genoeg waard om er geen last van te hebben en dingen meteen aan te pakken, dus als ik dan de term YOLO voorbij hoor komen word ik helemaal blij, want die ene keer moet je wel zorgen dat je er iets moois en geweldigs van maakt! Ook ik heb helaas geen glazen bol, ik weet niet of we nog een keer terug op aarde mogen komen voor een herkansing en zolang ik dat niet zeker weet, wil ik in dit leven er iets fantastisch van maken en mijn boek (mijn leven) zo schrijven dat ik iets moois achterlaat. Dat ik zelf als ik daar op het einde lig nergens spijt van heb en denk oh kak had ik maar…. Ik wil nergens spijt van hebben en daarom ben ik van het aanpakken, gaat het niet zoals ik wil, dan onderneem ik actie om het wel zo te krijgen. Ik neem een besluit, giet het in beton BAM en ga het doen.   

Actie ondernemen: Een ding is zeker als je geen actie onderneemt om waar je last van hebt op te lossen, weet je een ding zeker dat het vaak niet vanzelf weggaat. Als ik bv beter wil slapen en ik zit tot 23:00 op mijn telefoon van alles te doen en te kijken, dan weet ik zeker dat mijn brein niet in de slaapstand komt, nee ook niet met night vision, je brein heeft ruimte nodig om melatonine aan te gaan maken en als je druk blijft op welke manier dan ook, weet je een ding zeker dat het niet gaat lukken. Of je wil graag dat je privé – werk balans beter is, maar je blijft toch steeds in de avond werken, of als het tijd voor jezelf is blijf je maar steeds voor anderen van alles doen, dan weet je dat de balans zoek blijft, je zal er een keuze en een besluit op moeten maken hoe je het WEL wil. En als je graag meer zelfvertrouwen wil hebben of krijgen ga je ook niet met iemand praten die je steeds het gevoel geeft dat je minder bent als diegene, snap je wat ik wil zeggen*   

TIPS: Leuk al die afkortingen die ik voorbij zie komen en een ervan is:

Maak je niet DIK: Denk In Kwaliteiten. Besteed aandacht aan hetgeen goed gaat en is gegaan en ga ‘om denken’. Dat vind ik ook zo’n leuke, kijk wat je wel kan i.p.v. wat je niet kan, als ik een “probleem” heb ga ik eerst kijken moet ik er iets mee, of is en hoort het bij de ander, want dan doe ik er niets mee, als ik er wel iets mee moet kijk ik kan ik het meteen oplossen? Ja prima dan los ik het op, Nee dan laat ik het ook los. Je kan zoveel meer dan je denkt, schrijf eens 8 kwaliteiten van jezelf op, waar ben je goed in, wat zijn nu echte kwaliteiten die jou uniek maken en ga deze inzetten.   

Denk aan ANNA, alles navragen, niets aannemen, deze helpt mij bij veel dingen, want heb jij dat ook weleens dat iemand je aankijkt en meteen denkt voor de ander…. Want het zal wel zus of zo zijn, vraag het na, goh wat bedoel je ermee, want het voelt voor mij zo, dus check het even, vaak zit je er compleet langs en dat is jammer voor jou en de ander. Dus check check en dubbelcheck, hoe bedoel je dat, waarom denk je dat, navragen vooral als jij er buikpijn van krijgt.  

 Wees een OEN: open, eerlijk en nieuwsgierig, Sta open voor de ander, wees eerlijk in hetgeen je duidelijk wilt maken en ben oprecht nieuwsgierig naar de ander. Maar nog belangrijker ben eerlijk naar jezelf toe, hoe vaak doe je dingen die je niet leuk vindt of wil doen, hoe vaak zeg je iets aardigs terwijl je denkt krijg toch de hik, hoe vaak ga je over je grens heen, blijf eerlijk voelen en handelen naar jezelf toe. Blijf nieuwsgierig naar de ander, wat hij wil en zijn motivatie en blijf nieuwsgierig naar jezelf, blijf nieuwsgierig naar de wereld om dingen te leren, te voelen te ondernemen.  

 In het kader van: YOLO, ga ik iets mega gaafs doen en dat is een dag organiseren voor jou als vrouw, deze dag is bedoeld om een ander verhaal te gaan schrijven, JOUW verhaal. Het verhaal zoals jij het graag zou willen hebben. Nee we gaan niet echt schrijven maar deze dag is wel bedoeld om oude dingen los te laten om meer in balans te komen op de vlakken waar jij behoefte aan hebt, en een echt superleuke surprise waar je lang over zult napraten😉, dus loop jij tegen onderstaande dingen op, dan mag je de dag niet missen!

 • Loslaten
 • Tevreden zijn met jezelf
 • Nee zeggen, zonder schuldgevoel
 • Balans tussen privé en werk
 • Terugvinden eigen ik, want waar is die
 • Minder onzeker zijn
 • Niet meer laten leiden door wat anderen vinden of willen
 • Meer tijd voor jezelf nemen
 • Alles komt goed maar dat in zoveel bochten wringen
 • Uitgeput, moe
 • Slaapt slecht
 • Alle bordjes omhooghouden
 • Alles zo goed willen doen

Kortom weer je eigen ik belangrijk vinden!   De dag is op 20 december en is van 09:30- 16:00, incl. de lunch en omdat het voor mij een pilot is, kan je er al bij zijn voor maar € 47,- dat is een koopje, want het is incl. koffie, thee, water, hapjes, een super lunch (alleen daarvoor al zou je komen) en dan ook nog super veel gave dingen zodat jij buiten stapt met een bak voor tools die je kan gebruiken om wel de balans te creëren die je graag wilt en de stappen verder kunt gaan maken om fit, vitaal en energiek en vol zelfvertrouwen het oude jaar kan afsluiten en het nieuwe top kan beginnen, hoe klinkt dat?   Klik HIER om je op te geven, ik heb maar plaats voor 20 mensen zodat jij alle aandacht krijgt en ik al mijn kennis met je kan delen.   Details: 20 December Pesthuisje (achter zorgcentrum Elisabeth) St. Elisabeth dreef 1 6081 NS - Haelen

Reactie plaatsen