De draak in jezelf temmen zonder direct je zwaard te trekken
17 oktober 2022 

De draak in jezelf temmen zonder direct je zwaard te trekken


 Die draak in je, hoe ga je daar mee om?

Afgelopen week had ik meerdere gesprekken met mensen die ook operatie doorbraak hebben gedaan bij Tibor en wat steeds bij iedereen terugkwam was het fenomeen onze draak temmen. Dit was een onderwerp wat vaker in de training terugkwam en soms heb je dan pas op een later moment dat je denk ooooooohhhhh dat bedoelde ze daarmee, heb jij dat ook ?

Soms heb ik zo’n vertraagde modes of zoiets dat de puzzelstukjes pas later vallen dan dat ze op die dag binnenkomen, zo ook afgelopen week. Tijdens een gesprek vroeg iemand dus en Lin heb jij je draak al getemd? Uh Jazeker want ik sinds dat vergevingsritueel veel meer rust en heb tot zelfs een foto van mijn vader op mijn bureau liggen dus ja.

Totdat het gesprek verder ging want om in je bedrijf succesvol te zijn en te worden (en in het gewone leven is het niet veel anders) moet je je draken temmen, want anders belemmeren je die om dus te doen wat je wil doen. Ivan vertelde ja ik ben weer gaan sporten voor mijn werk en die dag voel ik me echt mega lekker in mijn vel en ben dan super productief. Mmmm dat triggerde me en Ivan ook 😂.

Dus lang verhaal kort nadat ik vorig jaar zo ziek was geweest en na mijn operatiet aan mijn voet was ik weer begonnen met sporten en dat ging eigenlijk best weer lekker en ik merk dat aan alles in mijn leven, als ik sport zit ik heerlijk in mijn vel, heb meer zelfvertrouwen, slaap beter en ben ook veel productiever, alleen na operatie doorbraak was ik een week ziek geweest en had een forse bronchitis dus allerlei excuses om niet te gaan……

Mijn draak was dan ook dat ik tegen allerlei lichamelijk ongemak aanliep en met name die draak van een voet, die hield me echt tegen omdat die verrekte pijnlijk was. Dus na het gesprek moest ik naar de fysiotherapie en die voelde ook dat mijn voet een beetje aan het puberen was en vertelde ik mijn draak dat ik niet durfde te sporten omdat ik bang was, waarop Kevin mijn fysio zei als jij je andere voet of been meer belast, heeft dat ook effect op je pijnlijke voet in je voordeel, want als je rechts traint neemt je linkerbeen dat gewoon over ook als je die minder belast, ooohhww das fijn, dus die draak lag al op zijn rug te spartelen, hoppa.

Dus vandaag ben ik weer gaan spinnen en daarna krachttraining en heb ik mijn zere voet minder belast, resultaat nog steeds een zeur gevoel maar wel minder, maar ik voelde me als herboren, een kop als een tomaat, de stress uit mijn hoofd en lijf, vol energie met daarna een hele productieve dag als gevolg.

 

Dit is een draak of draakje, welke draak zit jou in de weg?

Draken zijn er in vele vormen en hoedanigheden, een draak kan zijn bv water drinken, gezonde voeding eten, bewegen, nee zeggen, op tijd je laptop dicht knikkeren en niet meer open maken als je thuis of vrij bent, je grenzen aangeven, niet doorgaan als je vrij bent, een super medewerker willen zijn, want je voelt je mega verantwoordelijk voor alles, een steeds slechter wordende werk privé balans, je eigen tijd nemen en vul maar in welke draak bij jou zijn vuur spuugt.

 

Hoe weet je nu welke draak jou tegenwerkt.

Geef jezelf eens een cijfer van 0-10 op de gebieden: fysiek, sociaal, emotioneel, mentale veerkracht. 0 is ruk en 10 is joedelahee.

Of je doet deze vitaliteits check dan heb je een uitgebreider beeld, dit is de link https://zijvitaal.nl/vitaliteits-check/

Voel eens je lijf, geeft het je signalen/ klachten die je stiekem negeert? De rode lampjes waarvoor je met je auto naar de garage scheurt, maar die je bij jezelf steeds kapot mept. Voel eens heb je gespannen schouders, hartkloppingen, hoofdpijn, opgeblazen buik, last van je rug, waar heb je welke klachten, scan je lijf eens en ga dan eens bij jezelf na waar het vandaan komt.

Denk je nu jeetje ik kom er niet uit, dat kan daarom geef ik as woensdag 19 oktober van 10-1130 een workshop hierover, zodat je leert de signalen te herkennen en er dan ook wat mee gaat doen zodat je die stress van je lijf afgooit, of uitspreekt wat je dwars zit, zodat je loskomt van die draak. Voor info en je op te geven is dit de link https://zijvitaal.nl/workshop-wat-je-lichaam-je-wil-vertellen/

 

PS: Vind je luisteren fijn, ook om het nog eens te horen gewoon tijdens een wandeling of strijken, de podcast van deze week gaat erover 😉 en als jij je abonneert krijg je gewoon een pingeltje wanneer er weer een vitale praat podcast voor je klaar staat.

https://open.spotify.com/episode/62E1H6XIHMJViODUX4V66V?si=c65fb5e5905f4258

 

Ps1: Al deze onderwerpen komen aan bod in de vitale vrouwen community, hier behandel ik al deze onderwerpen uitgebreider ben je al lid? Afgelopen week ging het over de signalen, dit was de start van de week.

 

Voel je vrij om op deze mail te reageren, leuk zelfs zeker als je laat weten wat het met je doet of welke actie je hebt genomen, op alles reageer ik persoonlijk.

Voor nu een heerlijk weekend, hopelijk zie ik je woensdag tijdens de workshop.

 

Ps2: Heb jij een onderwerp waar je meer over wil weten? Geef een gil en ik kijk waar ik het ga inplannen.

Reactie plaatsen