Blijf jij pulken aan een pleister, of ruk je hem er meteen eraf?
Linda Lahaije
08 maart 2020 

Blijf jij pulken aan een pleister, of ruk je hem er meteen eraf?

Daar stond ze dan mijn dappere en enorm stoere dochter, de pleister die eerst zo veilig was geweest voor haar, een beetje ging de pijn er ook mee weg, want de pleister beschermde haar knie 😍, maar een keer moest deze beschermheer van haar knie af. In het begin zat ze allemaal te pulken en vond ze het doodeng. Nadat ik had gekeken dat hij niet vast zat aan haar knie, deed ik haar een voorstel; we kunnen steeds een stukje pulken of we kunnen de pleister er in een keer aftrekken. De spanning was voelbaar, even moest ze huilen want wat moest ze kiezen, tot ze meteen heel stoer zei; mam trek maar meteen, dan doet het even pijn en nu doet het heel de tijd pijn, dus zogezegd zo gedaan, rats die pleister eraf en probleem was weg.

 Waarom ik je dit vertel? Omdat ik het bijna dagelijks zie in mijn coach praktijk, veel vrouwen blijven maar pulken en friemelen, terwijl het veel makkelijker en sneller zou zijn als ze problemen aanpakken, opruimen of oplossen. Soms moet je gewoon een keuze maken, kiezen voor je geluk i.p.v. je gelijk. Een voorbeeld een dame wilde 10 kilo minder wegen, want dan zou ze fitter en vitaler zijn, de waslijst van wat ze al had gedaan was immens groot. Dus mijn vraag waarom het dan nog niet gelukt was vond ze een beetje raar, tot ik ging doorvragen, wat was steeds het struikelblok waarom het afvallen van die 10 kilo niet lukte, waarom waren haar pogingen niet succesvol? Er waren er meerdere, sommige dingen waren crash diëten, het andere te grote veranderingen bv ineens geen koolhydraten meer eten, en zo ging ze nog even verder, ik vroeg, maar hoe was je mindset, wilde je het echt heel graag? Of ging je het proberen? Ja ik probeer het wel steeds, nou dat is al een stuk dat het fout gaat, want als je iets probeert heb je nog steeds een uitweg als het even tegen zit, want dan heb je het geprobeerd, hoe gecommitteerd ben je dan echt en wil je het dan wel zo graag?  

We gingen nog een stukje verder Wil je het wel echt, weer moest ze huilen want eigenlijk begon ze steeds aan een dieet om toch te bewijzen dat ze het kon, want haar ouders vonden haar maar slap dat het niet lukte en hadden meerdere keren gezegd dat niks haar lukte want steeds stopte ze en daarom was haar huwelijk vast ook niet okay…. En op de middelbare school was ze een beetje gezet en hoorde er niet echt bij, de tranen stroomde inmiddels over haar wangen, dus voor wie doe je het dan steeds? Ja voor een ander om maar goed genoeg gevonden te worden, okay lieve dame dan moeten we eerst dat aanpakken en dan weet ik heel zeker dat het je wel gaat lukken, want dan doe je het echt voor jezelf en niet voor een ander. Ik trok de pleister ervan af om aan de pijn te werken, want met pleisters blijven plakken is niet zinvol als je echte verandering wil.

Hoe vaak belemmert je iets omdat het verleden pijn doet? Op dat stuk ben ik een ervaringsdeskundige, mijn verleden heeft me heel lang belemmert om echt te kunnen zijn wie ik ben en weet je soms komt er nog iets boven dat ik denk hoe dan, maar dan kijk ik het aan en ga ik het aan, maar het eerste wat ik doe is beslissen of het de moeite waard is en of ik het kan veranderen? Want weet je ik kan alleen maar veranderen hoe ik ermee omga, mijn verleden is geweest en ik beslis hoe mijn toekomst eruitziet, niemand anders. Te vaak zie ik vrouwen worstelen met zichzelf, hun verleden, dingen die pijn doen, de zorg rondom hun gezin (wat ook vaak een spiegel is hoe je in je vel zit), hun werk hun partner, megadruk met allerlei verplichtingen, alleen een echte verplichting die ze niet nakomen is die van trouw zijn aan hun zelf, want iedereen gaat voor.

Het maken van een andere blauwdruk: Dat is nodig om echt je leven te leven waar je blij van wordt, zeker als je nog wat tassen uit je verleden mee sjouwt, want anders blijf je bouwen op een fundering die forse gaten heeft en dan bouw je dus nooit een stevig betrouwbaar, veilig huis, zo is het ook met je lichaam, je moet fysiek, mentaal en emotioneel in balans zijn om een goede fundering te hebben en een goed resultaat te krijgen, namelijk dat je lekker in je vel zit. Omdat te bereiken moet je dus een blauwdruk maken zoals je het wil hebben, met de kennis van nu en niet met een gevoel, je bouwt iets nieuws, je laat dingen weg die je niet meer dienen, gaat her en der gummen, verplaatsen, veranderen en met name stoppen te luisteren naar de negatieve verhalen uit je verleden.

 Hou zou jouw ideale dag eruitzien, wat doe je dan, wat voel je dan en hoe gedraag jij je dan?  Ga er maar even over nadenken, alles is mogelijk en voel echt diep van binnen, wat zou er anders zijn dan? Dus:

  • Wat doe je dan of doe je niet meer
  • Hoe voel jij je dan
  • Hoe gedraag jij je dan
  • Wie in je omgeving helpt je daar positief bij
  • Wat of wie moet je dan loslaten?

  Verandering is eng en zorgt dat jij je even wat minder comfortabel kan voelen, maar als je steeds jouw doel voor ogen houdt en het enorme lekkere gevoel wat jou dat gaat geven, dan weet ik zeker dat je echt de stappen gaat zetten die hiervoor nodig zijn, alle verandering start bij jou!

Want wat doe je nu nog wat je eigenlijk helemaal niet wil, wat houd je tegen en wat heb je nodig?   Mag ik je helpen? Om je te helpen de eerste stap te zetten geef ik je de kans gebruik te maken van een gratis pak weer de regie gesprek, waarin ik met je mee kijk hoe jij echt je doel gaat bereiken, gaat loslaten en echt gaat doen om je eigen ik weer belangrijk te vinden. Ik heb nog 3 plekken deze maand, deze kan je hier aanvragen   Ik ben benieuwd wat je hiermee gaat doen, wil je het met me delen?

Reactie plaatsen