Ben je gezond, of ben je niet ziek?
Linda Lahaije
05 maart 2021 

Ben je gezond, of ben je niet ziek?

Ben jij bang voor gezondheid?  Afgelopen week zag ik een artikel dat mensen ondanks de cojana niet gezonder zijn gaan leven of meer zijn gaan bewegen…. Huh denk ik dan dit is het toch het moment om het heft in eigen hand te nemen, de prikkel om je een enorme schop onder je kont te geven, dan eindigt het artikel dat mensen bang zijn voor contact en om met meerdere in een ruimte te zijn, hoe dan, waarom? Wel spastisch een winkelwagen schoon lopen maken, die een normale afweer en weerstand kapot maken. Tranen lopen dan over mijn wangen omdat ik het zo intens triest vind wat er allemaal gebeurt en vele zo ver verwijderd zijn van hun eigen basis en dus het vertrouwen in hun lijf en dito immuunsysteem dus helemaal kwijt zijn. Maar wel hun handen stuk wassen (wat helemaal ongezond is omdat je dan goede bacteriën wegwast, of mega desinfectans gebruikt) Een natuurlijke handhygiëne is okay maar overal waar TE voor stat is niet goed behalve TEvreden😉 Het cojana staat gelijk met een ifr van 0.23 wat hetzelfde is als een stevige griep, mijn vraag aan jou, was je toen ook bang of gebruikte je toen je oergevoel en dito brein? Lekker in bed liggen en uitzieken en nergens heen gaan…En deze cojona is endemisch (wat vele virologen allang roepen, wat inhoudt dat deze gewoon bij het huishouden gaat horen net als de griep, dan is het dus verstandig om goed voor jezelf en je lijf te gaan zorgen, of je doet dat al, maar dan ga je nog bewuster zorgen voor je gezondheid. 

 Wat is gezondheid voor jou? Gezondheid is een toestand van algeheel welbevinden waarin er geen sprake is van lichamelijk letsel of ziekte. De definitie van de Wereldgezondheidsorganisatie uit 1948.   Gezondheid is voor mij meer dan niet ziek zijn, want niet ziek zijn is geen garantie dat jij je goed en lekker in je vel voelt zitten. Gezondheid heeft voor mij te maken met weerstand die je weerhoudt om te kunnen zijn wie je wilt zijn te verlagen en gezonde weerstand die je lijf beschermt te verhogen zodat je weerbaarder bent en je dus ook flexibeler met het leven om kan gaan.   Voor mij is gezondheid, fysiek, emotioneel en mentaal lekker in mijn vel zitten, kunnen doen wat ik graag wil doen, zonder lichamelijke en geestelijke klachten, met vertrouwen in mijn lijf. Maar ook me verbonden voelen met de mensen waar ik van hou en om met de uitdagingen van alle dag op een zo goed mogelijke manier om te gaan, daarnaast mezelf sociaal emotioneel kunnen ontwikkelen en zinvol bezig zijn. Verder wil ik me ook nog geliefd voelen natuurlijk 💙   Hoe is dat voor jou?

 Wat heb jij nodig om je gezond te voelen? Wat heb je dan nodig en wat wil je dan bv wel of niet en wat is gezondheid voor jou, niet ziek zijn of ook meer? Om je gezond te voelen waaraan moet jij dan voldoen?   Gezondheid is veel meer dan niet ziek zijn Op het moment zie ik het aan mijn dochter, 80% voelt zij zich okay maar zoals ze een jaar geleden was die zie ik even niet. Een jaar geleden werd ze geselecteerd voor de handbalselectie, trainde 3x per week en daarnaast nog een wedstrijd en 1x per week deed ze kravmaga (Israëlische zelfverdediging) nu mag ze al geruime tijd niks, daarnaast zit ze de hele dag op haar kamer online les te volgen, dan kan je niet zeggen dat ze gezond is omdat ze niet ziek is, maar sociaal emotioneel is ze totaal op en niet in balans. Gisteren had ze het gehad, iets inleveren lukte niet en wij probeerde te helpen nou dat klapte enorm, dan weet ik dat is mijn dochter niet het is te veel, want Romy heeft nooit een grote mond en zal nooit zo uitpakken.

 Toen ze naar beneden kwam met hoogrode wangen en water ogen zag ik het gebeuren, ik pakte haar vast en zei is het te veel meid, waarop ze heel hard begon te snikken. Ze miste school, haar vrienden en vriendinnen, het sporten, de Handbalschool, en dat ze er helemaal klaar mee is. Dus dan is ze fysiek heel gezond maar sociaal emotioneel en mentaal niet en dan gaat het veel en veel te ver bij deze groep jongeren en mijn dochter is niet de enige die zich niet in balans voelen. Volgende week mag ze welgeteld 1 dag naar school, nou ja school het is een omgebouwde kerk want de examenklassen mogen wel echt naar school, dus aan alle kanten is het niet normaal.   Gezondheid is voor mij dan ook de nodige zelfzorg, dus genoeg slapen, lachen, stress reduceren, met daarin mijn indianen brein, kan ik het oplossen, ja dan los ik het op, nee dan laat ik het los. Bewegen doe ik graag met onze Joep, in de ochtend start ik op met mijn lijf voelen, momenteel heerlijk naar de vogels luisteren die al een mega leuk concert geven in de ochtend, daarin stel ik me al voor wat voor leuke dingen ik allemaal ga doen die dag, kids uit bed kussen wat een heerlijk ochtend ritueel is en ik meteen weer verliefd ben op ze, als ik onze Bart in de ochtend heerlijk door zijn haar kroel en hem knuffel zegt hij memske kriebel je lekker even in mijn hand ( zolang hij het nog wil he want deze beer is al 11) en ons Romy die last heeft van alle beperkingen en die ik dan in de ochtend door haar mooie haren kriebel en ze dan tegen me aan kroelt en goedemorgen memske zegt oh ik ben nog zooooo moe ( heerlijk dat puberbrein) dan ga ik naar beneden en zeg wordt maar lekker effe wakker. Onze Bart als die uit bed is staat hij meteen aan en kakelt je hemd van je lijf, Romy moet wakker worden, daar haal ik mijn energie vandaan, heerlijk vind ik dat. Dan ga ik als hun naar school of de online les zijn aan de slag. Ik plan mijn agenda zo dat ik ook nog kan mountainbiken en normaal zou ik 2-3 x per week aan de gewichten hangen, die oefeningen doe ik nu met ons Romy want voor school en de Handbalschool moeten ze van alles doen. Momenteel heeft Bart een lees challenge waarin ze 6 weken iedere dag een half uur moeten lezen van school, als ze dat doen krijgen ze een beloning, die uitdaging doe ik samen met hem, of we lezen om en om of hij kruipt tegen me aan en we lezen ieder ons boek, echt een klassieke win-win. Daarnaast zet ik bewust de telefoon uit en ga vanaf as zondag een detox doen met telefoon, de bedoeling is om die dag telefoon uit en samen met Aernout en de kids te zijn, te wandelen, te schrijven, een spelletje te doen, om echt te zakken in je lijf en geest. Dus wat ik doe is samen met de kids ook mezelf aan het werk te zetten en kies ik heel bewust voor mijn gezondheid en die van mijn gezin om lijf en geest in balans te houden en jij?  

 Verbaas u niet verwonder u slechts   Nou dat doe ik dan ook in grote mate😂😂 zeker het afgelopen jaar wat er allemaal gebeurt en welk effect dit heeft op vele mensen. Vorige week schreef ik het blog werken aan je weerstand maakt je weerbaar, waarop ik mega leuke reacties mocht ontvangen, leuk vind ik dat om terug te horen dat het wat voor je doet of veranderd. Op mijn fb pagina schreef ik een stuk over een man die we kennen van zijn hond en die laatst stond te huilen bij mijn grote liefde, want ze was gestart met chemo die heel goed aansloeg maar waarbij door c ze de chemo hadden gestopt tot groot verdriet en mega angst. Toen ik hem afgelopen week zag toen ik ging brigadieren zag ik zijn betraande ogen en vroeg ik jee alles goed? Waarop hij spontaan begon te huilen en vertelde dat zijn vrouw net was overleden na 2 dagen in de hospice, jeetje tranen rolde over mijn wangen, sta je daar met je spiegelei in je handen om te brigadieren, toen hij zei waren ze maar door gegaan met de chemo dan was ze er misschien nog geweest, kon ik alleen maar knikken en zijn gevoel beamen en voelde ik in elke vezel zijn pijn en verdriet, jeetje heftig en zo zijn er vele inmiddels. Vanmorgen sprak ik een oud-collega die chemo moet hebben, maar pas mag komen als ze gevaccineerd is, dan val ik om hoe dan?? Je immuunsysteem nog verder zwak maken en dan met chemo helemaal, de denkwijze snap ik totaal niet, haar moeder wilde haar vaccin aan haar geven zodat ze behandeld kan worden maar dat mag niet want dat is niet eerlijk…… waaaaaat? Wat is hierin niet eerlijk je kind verliezen dan? De vele uitgestelde zorg is zo’n grote groep mensen met grote gevolgen. Ik merk dat er dan heel veel in en met mij gebeurt, vele emoties volgen zich dan in sneltrein tempo op Aernout noemt me dan een boze dwerg, want weet je door al dat onrecht ben ik eerst heel verdrietig, dan verbaasd en dan komt er boosheid boven en dan denk ik dat mag niet en kan toch niet, dan komt de frustratie en het onrecht mijn oren uit.    

 Wat me het meeste verwonderd Dat is toch wel het feit dat er afgelopen jaar (en de vele jaren daarvoor) nooit wordt gesproken over preventie, leefstijl, gezondheid, maar alleen over curatieve behandeling(en) maar dan ben je een brug te laat want dan is er al een ziekte na het ontstaan van symptomen. En dan heb ik het nog niet over die prikken waar ik akelig van word. Ik ben niet tegen vaccineren maar wel in een gezond lichaam die zelf zijn weerstand kan en moet opbouwen, daarnaast hebben ze al dik 40 jaar geen enkel jaar een goed vaccin tegen influenza dus dit slaat kant nog wal, of dat je een bewijsje moet hebben anders mag je er niet in, in welke tijd leven we, apartheid was toch verboden, we helpen elkaar niet door geen contact met elkaar te hebben en te vermijden, weerstand bouw je op door contact te hebben. 

Want achter het hele beleid wat ze voeren kan ik al hele lange tijd niet meer achter staan en gezondheids technisch is wat er nu gebeurt zo mega schadelijk voor zoveel normaal gezonde mensen, dat ik er echt veel last van heb. Meiden die zich opsluiten op hun kamer, ondernemers die op de afgrond staan, vele faillissementen, uitgestelde zorg, de enorme hoeveelheid psychische klachten die mensen ervaren, dit beleid maakt zoveel meer kapot dan er gered wordt, feit blijft dat je zelf bere goed voor je gezondheid moet zorgen, word je dan niet meer ziek, nee maar de kans is echt vele malen kleiner, want dan is je weerstand hoger en je weerbaarheid sterk. Als kinderen bang worden om contact te gaan maken dan doen wij het vreselijk fout, want kinderen zijn sociale dieren, nu leren ze dat een andere bubbel (lees klas) hun kan besmetten en dat is eng, waar is het buiten spelen met een snotneus, wroeten in het zand gebleven om zo je weerstand op te bouwen, het enorme grote vertrouwen in je lijf.   Dus kortom gezondheid is veel meer dan niet ziek zijn. HIER de link met vele tips om je weerstand te verhogen   Weet je op deze momenten schreeuwt mijn zorg hart en dat van mij als moeder en zou ik iedereen willen helpen, want vooral nu is het zo belangrijk om een goede balans te hebben en weerbaar te zijn en net als bij alles begint ook het bouwen van weerstand bij de eerste stap en al wat je doet om die te verbeteren is top, ik wil je graag helpen misschien om een eerste stap te zetten en misschien om even een reminder te hebben. Daarom geef ik nog tweemaal de masterclass weerstand en weerbaarheid versterken jou en je gezondheid en wel op 10 en 23 maart van 10-1130 informatie en opgeven kan via deze link: https://www.zijvitaal.nl/weerbaar-worden-door-een-goede-weerstand/ Er is er maar een die verantwoordelijk is voor zijn gezondheid en sociaal-emotioneel en mentaal welbevinden en dat ben jij, misschien ben ik net voor jou dat zetje om de actie te ondernemen, te starten of door te gaan met waar je mee bezig was, wees welkom. Voor nu een prachtig weekend enne als ik je ergens mee kan helpen of je hebt een oor nodig geef dan een gil, want alleen hoef je het nooit te doen.

Reactie plaatsen