Alles start met de eerste stap
12 september 2022 

Alles start met de eerste stap

Alles start met de eerste 100 dagen

 

Afgelopen maandag is alles hier weer gestart, op dinsdag zijn de kids weer begonnen en de jongste start op de middelbare, holy moly wat gaat het toch ontzettend snel, weet nog als de dag van gisteren dat onze Bart echt Bartje was met zijn mega blonde haren en nog een boer wilde worden. Nu start hij in een nieuwe fase middelbare, nieuwe klas met nieuwe leerlingen, nieuwe vrienden maken en start hij in topline (selectie van Limburg) met handbal wat weer een heel nieuw schema en planning vraagt. Hij wil geen boer meer worden maar een professioneel handballer net als zijn idool Luc Steins, de eerste stap is gezet.

Starten na een vakantie

Voor ons was starten niet zo heel moeilijk dit jaar, want we hebben nauwelijks vakantie gehad, niet omdat we niet vrij waren maar omdat de eerste dag in zeeland onze Joep begon te spoken en Aernout de eerste dag naar huis is gegaan en ik de tweede met de kids, want zonder elkaar vakantie gaat gewoon niet. Joep bleek een onverklaarbare longontsteking te hebben en gaat nu weer helemaal goed en wij hebben wat dagtripjes gemaakt ook prima.

Dus de start na de vakantie was voor ons gewoon doorgaan, maar hoe was dat voor jou?

Die eerste dagen zijn vaak weer een uitdaging, weer je ritme krijgen en toch die vakantie rust en relax vibes proberen vast te houden. De meeste vrouwen laten in de vakantie alles los (vaak al weken van tevoren want ja de vakantie) maar hoe pak je het dan weer op, dat kiezen voor jezelf, dat trouw zijn aan jezelf dat vitaal worden en blijven, hoe krijg je nu weer die rust in je hoofd, ruimte voor jezelf en richting in je leven? Door de eerste stap te zetten.

Elke verandering start met de eerste stap

Alles wat automatisch moet gaan, of in ieder geval je eigen moet worden dat heeft tijd nodig, want ja je doet iets al (in mijn geval 51jaar) zo en dan heb je even wat extra ruggengraat nodig en wat hulp en soms een schop onder je kont en het klinkt gewoon te simpel maar in actie komen, het dus doen.

Maar ja alles start eerst bij het maken van een keuze, een keuze om iets niet meer te doen, bijvoorbeeld snoepen of tussendoortjes te nemen, of te gaan wandelen, of om eindelijk eens nee te gaan zeggen tegen wie dan ook, of meer tijd voor jezelf te hebben, te gaan mediteren. Een keuze die je gaat maken of maakt zodat jij lekker in je vel zit, goed voor jezelf zorgt en dus zelfvertrouwen hebt en dus trouw aan jezelf bent.

De dingen die vrouwen heel hard nodig hebben dus simpel en kort samengevat rust in je hoofd, ruimte voor jezelf en richting in je leven

 

Vaak is de eerste stap niet zo moeilijk, je voelt dat je iets wilt en welke stap je daarvoor zou moeten gaan zetten. Meestal zijn de eerste 2-3 dagen goed te doen maar dan komen de eerste scheuren, want een keer niet doen is toch niet zo erg…… ach dat doe ik straks wel…… Ik doe het wel morgen…. Etc.

Om iets eigen te maken heb je zo'n 66 dagen nodig en kun je gemiddeld pas stellen dat je nieuwe gewoonte een automatisme is geworden. Om écht stevig geïmplementeerd te worden heeft een gewoonte gemiddeld zelfs nog langer nodig. Hóe lang verschilt per persoon, maar het aanleren van een nieuwe gewoonte varieert in het onderzoek tussen de 18 en 254 dagen.

Hoe lang nodig voor gedragsverandering?

Gemiddeld duurt het meer dan 2 maanden om je gedrag te veranderen tot het een automatisme wordt. Gemiddeld 66 dagen. Opgelet: dit is een gemiddelde. De duur kan van persoon tot persoon verschillen, door karakter, gedrag en situatie. Daarom start ik altijd met 100 dagen, want mijn ervaring is dat het dan sterk genoeg is verankerd om het vast te houden, ook als het een keer misgaat dat je het weer op kan pakken en dus niet gaat stoppen. Daarom is er natuurlijk ook de community waar je gratis lid van kan worden en waar ik dagelijks ondersteuning geef.

De eerste stap

Die is gewoon het leukste, denken en voelen wat je wilt, dromen hoe je het zou willen, hoe het zou zijn, luisteren naar dat gevoel in je buik wat het je vertelt en schrijf dat op. Dus wat wil je nu echt! Dus alleen maar wat je wel wilt want als je de nadruk blijft leggen wat je niet meer wilt is het niet zo krachtig en als je maar vaak genoeg gaat herhalen wat je allemaal niet meer wilt gaat dat juist gebeuren.

Nee wat wil je wel en dan is de volgende……

Waarom, waarom is dat zo belangrijk wat doet het met je, hoe voelt dat, en hoe zou het zijn als je dat zou behalen, vol zou houden wat doet dat met je hoofd, je lijf, met je zijn, dus met jou helemaal? EN als je het vol houdt hoe voel jij je dan? Wat doe je dan en wat doe je niet (meer) wat voor effect heeft het op jouw als vrouw? En voel ook eens wat als je dit doel niet zou gaan halen wat doet dit dan met je? Wat voor effect heeft dat op jouw als vrouw, je partner, je kinderen, je leven?

Dus deze stap ga je een stap verder want je waarom is heel belangrijk, want als je niet weet waarom je iets wilt of niet meer wilt hou je het niet vol. En schrijf gewoon alles op zie het als een braindump wat je zometeen gaat finetunen.

Als je dan klaar bent weet je wat je doel gaat worden en dan ga je het opschrijven want dan is het zichtbaar en leg je het vast voor jezelf!

  1. Wat wordt de komende 100 dagen je doel?
  2. Wat levert het jou op als je het bereikt?
  3. Wat is de prijs die je gaat betalen als je het niet haalt?
  4. Hoe ga je het vieren?

Bijvoorbeeld je zou meer tijd voor jezelf willen hebben, waarom is dat zo belangrijk? Ik heb dat nodig om de stress kwijt te raken, me te ontwikkelen, rust te krijgen, te verbinden met vriendinnen etc. etc.

Wat levert het je op als je het bereikt? Nou als ik het bereik dan heb ik meer rust in mijn hoofd, voel ik me krachtiger want ik doe dingen die ik leuk vind, gelukkiger want ik doe dingen met vriendinnen en heb ik meer rust om een nog lievere moeder te zijn.

De prijs die ik ga betalen als ik het niet doe is dat ik me een ukkel vindt omdat ik het weer niet heb gedaan, nog meer stress ga krijgen omdat ik me niet kan ontladen en ik dan onrust ervaar, een korter lontje krijg en geen leuke vrouw, moeder, partner ben en ik dan binnen no time thuis kom te zitten met een burnout.

Hoe ga ik het vieren, dit doe ik met een dagje naar de sauna met een vriendin.

Zo schrijf je dus je drie doelen op en voel wat het met je doet als je het bereikt, omschrijf dat gevoel, net als dat je het niet zou bereiken want als je een lastig moment hebt en ja dat ga je krijgen je zal vele meerdere keren worden uitgedaagd hoe belangrijk het voor je is, dan kijk je weer naar je plan en hoe je het gaat vieren.

Vitale vrouwen kring

Al eerder vertelde ik je dat ik bezig was met een online community, leeromgeving, ontmoetingsplek, een plek waar we elkaar online kunnen ontmoeten, we elkaar kunnen helpen, waar je alles kan vinden over de workshops die komen en ook de onlinetraining.

Die plek is er nu, deze week worden de laatste filmpjes gemaakt voor de onlinetraining, die bestaat uit 28 stappen die je in je eigen tempo kan doen, met een naslagboek, filmpjes, alles om ervoor te zorgen dat je stap voor stap kan loslaten, kiezen, rust en ruimte gaat creëren, zodat jij weer vitaal en trouw aan jezelf bent, al zeg ik het zelf de training is mega gaaf! Om lid te worden hoef je alleen je gegevens in te vullen en je kan starten, je kan daar al je vragen stellen en ook nog gratis.

Om je nu een beetje uit te leggen wat die vitale vrouwen kring nu is en wat het voor jou kan betekenen geef ik as woensdag 14 september om 19:30 een uitleg hierover.

Dit is de link: https://us06web.zoom.us/j/89985117021?pwd=QkVadUN0NVAvZlRkUldKdXdhLytRQT09

Meeting ID: 899 8511 7021

Passcode: 722923

Graag hoop ik je dan te ontmoeten!

Reactie plaatsen