Alles onder controle of heeft het controle over jou?
30 januari 2023 

Alles onder controle of heeft het controle over jou?

Afgelopen weken waren beetje veel, contacten leggen met bedrijven, trainingen voorbereiden, twee pubers waarvan de stress uit hun oren kwam door de naderende toetsweek, onze Joep die geen een nacht doorsliep en niet lekker was en wij als een paar zombies ons door de dag heen sleepte en een bijzondere ontmoeting met twee hele bijzondere mensen van Team Danielle.

Al meerdere jaren volgde ik Nicolette van Team Danielle, een moeder die haar dochter verloor door het gebruik van een Xtc-pil, Danielle was 21 jaar oud. Zelf waren mijn kids nog veilig op de bassischool en kon ik ze nog behoeden. Maar toen ze naar de middelbare gingen was dat een mega aardverschuiving, kak zooi want ineens heb je niet meer dagelijks contact met de leerkracht, ben je nauwelijks betrokken bij wat school aangaat en weet je al helemaal niet meer met wie ze omgaan.

 

Daarom dacht ik, ik ga in de oudercommissie dan ben ik wat meer betrokken en een beetje onderdeel van school. Omdat ik zag dat veel jongeren klem zitten in hun hoofd, (Nicolette omschrijft dat mooi in haar presentatie ze hebben slechte wifi en duurt het tot ze zowat 25 zijn tot ze glasvezel hebben), en vaak zwarte gedachtes hebben, ze het lastig vinden zich staande te houden in een wereld die veel van ze vraagt.

Als kinderen zulke zware gedachtes hebben en in een kritieke leeftijd zitten waarin ze zo kwetsbaar zijn voor die f*cking groepsdruk, erbij willen horen, gehoord en gezien te worden, op zulke momenten zijn ze gevoelig als iemand zegt oh zeikerd doe toch gewoon mee, pak maar een half pilletje, doe dat shotje, slurp aan die vape, doe mee met die sisha pijp…. De behoefte om uit hun hoofd te komen en even niks te voelen is enorm groot. Dus had ik al een paar keer aangegeven dat Team Danielle op school zou moeten komen.

 

Na een paar keer kreeg ik groen licht en mocht ik ze uitnodigen en afgelopen week was Nicolette twee dagen bij ons met een mega impact als gevolg.

In totaal heeft ze bijna 900 leerlingen, ouders en leerkrachten de presentatie gegeven, bij alle 9 de presentaties was ik bij en elke presentatie raakte mijn ziel en dacht ik sh*t wat zouden we onze kids (nog) beter moeten voorbereiden op de middelbare, de groepsdruk, het erbij willen horen, het gehoord en gezien willen worden en het erbij willen horen, want ook op latere leeftijd is dat heel vaak een issue……

 

 Zo puur als een kind?

Na een presentatie kwam ik in gesprek met een jongen, zo’n lekker puur jong, hij stelde de vraag hoe is het nu met Ilse? (de jongste zus van Danielle) Alleen al de vraag raakte mijn ziel en hart want veel jongeren zijn alleen maar met zichzelf bezig, niet alleen jongeren trouwens want veel volwassenen zijn alleen maar bezig met ik ik ik, alias het me monster ( leuk filmpje op YouTube hierover 😉)

Dus die pure vragen gericht om antwoorden te krijgen is alleen al uniek maar deze jongen had een verhaal, van zijn thuissituatie, jeugdzorg, voogden en hoe hij overeind bleef in deze mega pijnlijke situatie, met een knuffel namen we afscheid en ik kon alleen maar denken, wat een prachtig mens en ik zou je zo adopteren om te mogen begeleiden tot hij glasvezel in zijn kop heeft.

 

Door al de controle willen hebben verlies je de controle

 

De vragen die gesteld werden waren wie was de dealer, wat en hoe en waarom vragen, veel op gevoelsgebied hoe gaat het met u en de andere kinderen, geen enkele vraag was op hoeveel kost een presentatie, maar alle vragen kwamen door de pijn die ze voelde door het verlies, allemaal open vragen zodat de ander een antwoord kon geven, geen enkel kind was bezig met zichzelf alleen maar met Nicolette en Danielle, ondanks dat het grote pubers zijn waren ze allemaal oprecht geïnteresseerd in het verhaal, geen controle, puur in het nu, dat is meteen ook het mooie.

 

Hoe geïnteresseerd ben je in jezelf?

Ben je weleens oprecht geïnteresseerd in jezelf? Vraag je weleens aan jezelf hoe het nu ECHT met je gaat, wat jij ECHT wil, waar jij ECHT blij van wordt, hoe jij je nu ECHT voelt? Want als je niet eens ECHT geïnteresseerd bent in jezelf, hoe is dat dan voor een ander? Wanneer heb je voor het laatst eens ECHT vragen aan jezelf gesteld? Of ben je alleen maar met anderen bezig?

Als je namelijk wat meer vragen aan jezelf stelt, weet je veel beter waar jij nu staat en gaat een ander je niks kunnen vertellen wat jij zou moeten doen, want dan weet jij wie je bent en wat je wilt en niet wilt. Maar ben je ook ECHT liever voor jezelf, dus niet zo streng en van alles moeten moeten, nee kiezen voor jezelf wat jij nodig hebt, als vrouw, als mens, als moeder, als dochter, als vriendin, als werkneemster etc. dan heb jij gewoon controle over jezelf en niemand anders.

 

Al een tijdje heb ik te weinig laten horen in de vitale vrouwen community en daar baal ik van, maar weet ook hoe dat komt, want ik zette er een hoop op, maar kreeg amper reacties of kreeg ik het idee dat het niet aankwam of zo en dat vond ik zo kak van de mega energie die ik erin stak. Dus ook ik ging de vraag aan mezelf stellen wat wil ik nu ECHT? Nou heel simpel ik zou zo graag een toffe plek willen waar we elkaar kunnen vinden, horen en zien, en waar ik je als je dat wilt kan helpen. Helpen met vitaliteit en mentale veerkracht, waarin we als een soort olie vlek de kracht van de vrouw uitstralen en vrouwen zich gedragen en geholpen en gehoord voelen, een plek waar vrouwen hun informatie kunnen halen en er dan ook ECHT wat mee gaan doen, een plek waar jij je thuis voelt en gehoord voelt, geen Klaagmuur maar een ondersteuning om meer ECHT voor jezelf te kiezen en ECHT naar jezelf en je behoeftes te luisteren.

Ik ga vanaf morgen weer dagelijks posten, dus de start van de week, voel je vrij om een onderwerp aan te geven, maar je zou me ECHT heel erg helpen om een keer een reactie te plaatsen, een vraag te stellen en te laten weten dat je er bent.

Ben je nog geen gratis lid? Maak dan hier een gratis account aan en ontvang dagelijks tips en inspiratie

 

Wil je samen even broeden wat jou kan helpen om ECHT vitaal en mentaal veerkrachtig te zijn? Plan dan hier direct je gesprek in mijn agenda.

Als je meer wilt lezen over team Danielle, ik deelde mijn ervaring op mijn facebookpagina 👇👇👇👇 


hartelijke groet,

Linda Lahaije

 

 

Reactie plaatsen