Alles kan, maar alles heeft een prijs
Linda Lahaije
09 januari 2022 

Alles kan, maar alles heeft een prijs

Daarom is kiezen voor je kernwaardes kiezen voor jezelf!

 Zo de eerste week van het nieuwe jaar zit er alweer op en wat gaat dat snel! Maar wat een gave spannende week is het geweest, ik ben ver buiten mijn comfortzone gegaan en dat heeft me wat buikpijn gegeven, maar wat een mooie dingen heb ik meegemaakt en gedaan. Daarover vertel ik je zo meteen alles, maar ja alles kan maar alles heeft een prijs. Als kind droomde ik vaak dat ik kon vliegen en dan weg kon gaan van de dingen die ik niet leuk vond, nu zou ik willen kunnen vliegen om juist naar dingen toe te kunnen gaan, dingen van bovenaf te kunnen zien, even erboven hangen want weet je dat verschaft inzicht en kan je dingen aanpakken, want inmiddels 50 jaar verder weet ik dat weg willen vliegen niet de oplossing is. Al een tijdje doe ik trainingen bij Tibor een no nonsens figuur, voormalig lid van een speciale politie-eenheid, die een bedrijf van verschillende kanten aanvliegt echt heerlijk, ik houd ervan als iemand direct is en me dus laat zien waar de schoen wringt en waar ik kan verbeteren, dus waar de pijn zit.

Mijn eigen slogan is al jaren “Waar de pijn zit, zit ook de oplossing” en waar ik heel vaak merk is dat de pijn zit in wie je denkt dat je bent of wie je denkt dat je moet of zou moeten zijn om maar te voldoen aan de verwachtingen van een ander. Vroeger was ik altijd een spontane muts, hop overal stapte ik op af, want ik kon alleen maar leren, als ik iemand tof vond zei ik dat gewoon en op een podium spreken was wel spannend maar vrouw vrouw wat vond ik dat altijd gaaf, want ik vind ik het super gaaf om mensen wat te leren en mijn steentje bij te kunnen dragen om mensen verder te helpen, totdat ik een paar keer werd afgebrand door mensen waarvan ik het nooit had gedacht, (mijn ouders, maar ook een vriendin, mijn ex man ) en had ik mijn spontane bets in een kast gestopt…… en door dat gedoe had ik mijn eigen kernwaarden verstopt en leefde ik daar niet echt meer naar want onvoorwaardelijk was een van mijn kernwaardes en gelijkwaardigheid, rechtvaardigheid en (persoonlijke ontwikkeling), dus toen ik alleen met twee kleine kinderen kwam te zitten was ik op en wist ik totaal niet meer wie ik was en al mijn kernwaardes spatte uiteen. Dus toen ik weer alles een beetje op de rit had ging ik naar een bijscholing van de coach opleiding en jawel daar ging het over je kernwaardes en dat deze je weer jezelf lieten vinden of in mijn geval terugvinden en dat die kernwaardes dus je identiteit zijn, wie je wilt zijn en waar je voor staat. Die training zorgde ervoor dat ik ermee aan de slag ging en weer terugging naar mijn basis en de kernwaardes ging leven die IK wilde en niet mijn ouders, partner of wie dan ook. Nu 15 jaar na dato is het een soort van traditie geworden dat ik het jaar afsluit door naar mijn kernwaardes te kijken, ik print zo’n lijst uit en ga kijken en voelen of ze nog passen en zoniet dan voel ik welke dan wel, want weet je je verandert gewoon ook, mijn basis waardes zijn verbinding, betrouwbaarheid en authenticiteit, die veranderen niet. Hier is een lijst van kernwaardes Vooral in de tijd waarin we zitten merk ik dat die waarden voor mij zo belangrijk zijn maar dat ik toch vaak merk dat er meer afstand is uit angst of wat dan ook en ik wil toch graag authentiek zijn en in verbinding en betrouwbaar om mensen te kunnen helpen en zeker niet te laten leven in angst want dat is nergens voor nodig. Dus ben ik weer teruggegaan naar mijn basis en zoals ik al vertelde was een van mijn kernwaardes vroeger (persoonlijke) ontwikkeling en als je me al wat langer volgt wil ik graag blijven groeien in lengte gaat dat helaas niet meer maar hopelijk wel in mens en coach zijn en daar hoorde voor mij weer een volgende stap bij, eigenlijk twee, de ene was het opnemen van een podcast en dit wekelijks te gaan doen, de andere is al heel lang een droom van mij en dat is het geven van een retraite. De retraite ben ik aan het kijken wat waar en hoe, want ik wil heel graag dat mensen het gevoel hebben of ze bij me thuis komen, dus gastvrij, zich thuis voelen, lekkere plek om te zitten en natuurlijk ook heerlijke bedden om te slapen, het liefste bij het bos of strand, met een kleine groep 3 dagen 2 nachten je meenemen in alle facetten van leefstijl, dus fysiek, sociaal, emotioneel, mentaal en pro actief, dus loslaten, kiezen, verbinden met jezelf, bezig zijn met je gezondheid, lachen, huilen en vooral veel sterker terug komen, zou je dat wat vinden? Voor de podcast moest ik over een drempel heen maar ja zonder pijn geen groei, alles had ik in huis, maar pfff toch wel een dingetje, maar omdat ik zelf heel vaak even een podcast luister bv als ik aan het strijken ben en dan heel graag wat concrete dingen hoor, dacht ik Lin ga gewoon kletsen dus de eerste aflevering staat op spotify, die dus gaat over je kernwaardes en hoe je dat aanpakt, de link vind je hier https://open.spotify.com/show/3Jk7ftRPJbFDjGK5oNZaU1 vrouw vrouw wat spannend maar de eerste leuke reacties stromen binnen, wil je me laten weten wat jij ervan vind? Volg me dan meteen en als je wilt geef een beoordeling………En als je dingen hebt die je graag wilt horen let me know! Nou mocht je nu geen genoeg kunnen krijgen van die kernwaardes en er echt actief mee aan de slag wilt gaan, dan is de workshop van as woensdag wat voor jou, deze gaat volledig over je kernwaardes alle info vind je hier: https://www.zijvitaal.nl/weten-wie-je-bent-door-je-kernwaardes-te-her-ontdekken/ het is online van 10:00-11:30.   Quote alles kan maar alles heeft een prijs is van Tibor.nl

Reactie plaatsen